Geocache puzzels oplossen

Als fervente geocacher weet ik, jij waarschijnlijk ook hoe spannend het is om aan de slag te gaan met een nieuwe cache. Maar sommige caches zijn moeilijker dan andere, vooral als ze een puzzel bevatten. In deze artikel geef ik je enkele tips om geocache puzzels op te lossen zoals een pro.

Begin met studeren van de cache pagina

De meeste puzzels hebben aanwijzingen die je helpen bij het oplossen ervan. Zorg dat je de beschrijving van de cache pagina zorgvuldig leest en inspecteert op eventuele aanwijzingen. Vaak vind je hier ook hints bij extra hint afbeeldingen. Bij de mysteries dien je deze meestal van te voren op te lossen.

Tip: Maak gebruik van geoleaks als je echt geen mysterie oplosser bent…

Maak aantekeningen

Een pen en papier kunnen een grote hulp zijn bij het oplossen van geocache puzzels. Schrijf lettercombinaties op of codes die je tegenkomt. Probeer verbanden te zien tussen verschillende aanwijzingen en noteer deze. Zo kun je sneller tot de oplossing komen.

geocaching puzzel

Werk samen

Ze zeggen niet voor niets “twee weten meer dan één”. Geocache puzzels kunnen soms erg moeilijk zijn en soms heb je frisse of andere kennis nodig. Roep daarom de hulp in van andere geocachers, zeker als zij al ervaren zijn in het oplossen van puzzels.

Gebruik online tools

Via onze eigen digitale Geocaching toolbox kun je verschillende tools vinden voor het oplossen van geocache puzzels. Denk aan bijvoorbeeld anagrammen oplossen, het decoderen van gecodeerde teksten en meer. Het gebruik hiervan kan je soms net het zetje in de goede richting geven.

Vergeet niet te genieten

Geocache puzzels oplossen kan soms erg uitdagend en tijdrovend zijn. Maar vergeet niet om te genieten van het proces. De weg naar de schat is tenslotte net zo belangrijk als de schat zelf.

Met deze tips ga jij voortaan als een pro aan de slag om elke geocache puzzel tot een goed einde te brengen. Happy caching!

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *