Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Adventure Lab, of labcaches is een nieuwe app en platform wat is ontwikkeld door het team van Geocaching. Met adventure lab kun je unieke speurtochten, ervaringen en games in de buitenlucht kunt creëren, spelen en delen. Er zijn nu wereldwijd meer dan 20.000 openbare lab caches beschikbaar.

De geocaching adventure lab app (download) leidt spelers door het proces van het vinden van aanwijzingen, het oplossen van puzzels en het voltooien van avonturen, locatie voor locatie. Een geocaching adventure lab kan maximaal uit 5 vragen bestaan. Als je al een Geocaching lid (premium) bent hebt, tellen deze vijf stages mee als caches voor de statistieken en totale vondsten van je Geocaching account. Zo kun je dus met 1 Adventure lab maximaal 5 “geocache punten” scoren in je statistieken.

Wat is het verschil tussen adventure lab en geocaching?

In tegenstelling tot traditionele Geocaching, hebben Adventures geen fysieke container nodig en kunnen ze zelfs binnenshuis worden geplaatst. De Adventure Lab app verlegt de grenzen van traditioneel geocachen naar nieuwe ruimtes en ervaringen en introduceert innovatieve en frisse ideeën die het ontdekken nog leuker maken! Voor een adventure lab dien je nog steeds op de locatie aanwezig te zijn. Bij iedere ‘cache’ moet je een antwoord zoeken en deze invullen in de app. Bij een goed antwoord wordt de volgende lab cache zichtbaar en kun je daar naar toe lopen.

Bij Geocaching kun je nog gebruik maken van een GPS, echter op dit moment is het alleen mogelijk om de lab caches met je telefoon te lopen. Wat ik persoonlijk een minpunt vindt.

Zelf een adventure lab zoeken?

Via de officiële geocaching.com app kun je tegenwoordig ook zien waar deze labs zijn. Deze komen tussen de verschillende andere soorten geocaches te staan. Echter zal je daarna toch de adventure lab app moeten openen om alle vragen te kunnen zien en invullen.

  1. Open de Adventure Lab app.
  2. Bekijk je huidige locatie op de kaart met Adventure Lab caches.
  3. Kies een Adventure Lab cache en klik hierop.
  4. Wanneer je op ‘Start’ klikt, zie je ook op een kaart waar je moet zijn en op welke plek(ken) je zal moeten komen om de Adventure labcache af te werken.
  5. Klik op details bekijken om meer informatie over de eerste cache te vinden.

Let op: Je dient de adventure lab caches wel op volgorde af te werken en dus bij de eerste beginnen. Ben je niet dichtbij genoeg? Dan staat er rechts boven kom dichterbij. Via het kompas in dezelfde hoek kun je een kompas tevoorschijn toveren die je kunt volgen.

Via https://labs.geocaching.com/logs heb je een overzicht van alle adventure labs die je voltooid hebt of nog niet volledig afgewerkt hebt.

Uitleg symbolen labcaches

In de adventure lab cache app heb je in totaal 3 verschillende symbolen. Je dient wel ingelogd te zijn met je geocaching.com account. Hieronder leggen we deze symbolen uit:

Niet Gevonden Adventure LabEen nog niet gevonden adventure lab
Nieuwe Adventure LabEen nieuwe adventure lab
Voltooide Adventure LabVoltooide adventure lab
Cache Icon Type AdventureAdventure lab aanduiding in de geocaching app

Op de geocaching kaart zie je alleen of er een in de buurt is en niet of dit een nieuwe is. En als je op zo’n icoontje klik verlaat je de Geocaching app en ga je naar de adventure lab-app.

Op de geocaching kaart zie je alleen of er een in de buurt is en niet of dit een nieuwe is. En als je op zo’n icoontje klik verlaat je de geocaching app en ga je naar de adventure lab-app.

Zelf een adventure lab maken?

Wil je er zelf een maken, dan zal je je eerst aan moeten melden. Dit kun je doen via de app of op deze adventure lab pagina. Voordat je er zelf een kan maken moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden:

Recources:

HandleidingAdventure Lab Builder guide
App Google PlayAndroid adverture lab app
App Apple StoreApple adventure lab app

Heb jij zelf ook al eens een adventure lab gelopen of gemaakt. Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat een reactie achter in de comments.

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!