Als sinds 2005 zijn wij aan het Geocaching verslaafd. Door de jaren heen hebben we onze dagrugzak aardig bijgevuld met allemaal benodigdheden die ons kunnen helpen tijdens het cachen. Laten we eens kijken wat je nu nodig zou kunnen hebben tijdens het geocachen.
Wat zijn Geocaching benodigdheden?
Laat ik eerst even kort uitleggen wat geocaching benodigdheden nu zijn. Sommige CO’s (Cache Owners), de personen die de cache gemaakt/verstopt hebben, willen wel eens wat extra moeilijkheid in het spel brengen doordat je op een speciale manier de cache moet openen of vinden. Er zijn ondertussen zoveel manieren waarop je een cache kunt verstoppen of openen dat we hieronder de meeste geocaching tools neer zetten die wij gebruiken. Inmiddels hebben we ze allemaal al een keer nodig gehad!
Rugzak
Laten we maar beginnen met de meest voor de hand liggende. Een rugzak. Zonder kun je wel cachen, maar om alle tools, eten en drinken mee te nemen is een rugzak wel wenselijk. Zeker als je multi’s of een trail gaat lopen waarbij je meerdere uren bezig bent.
GPS
Een gps vind ik zelf ook ontzettend handig om te hebben. Sommige kunnen ook werken met hun smartphone. Beide hebben voors en tegens. Persoonlijk vind ik de gps beter en makkelijker om te navigeren en je route te zien. Zo zorg ik een dag van tevoren ervoor dat al mijn caches in de gps staan, zodat ik alleen nog maar de route hoef te lopen. De smartphone heb ik wel bij de hand, maar is veilig opgeborgen.
Pen of potlood
Hoe vaak ik niet mis heb gegrepen op een pen of potlood is niet meer op 1 hand te tellen (en misschien op 2 ook niet!). Zeker niet voor de caches waarvan je toch even in de buurt was. Nu heb ik overal pennen zitten. In een speciaal vakje in mijn jas, in de auto, in de rugzak en in een klein cache tas die altijd in de auto ligt. Ik zal niet snel meer zonder pen of potlood komen te staan en niet meer die cache kunnen loggen.

Goodies
Het is niet echt iets om een cache me open te krijgen of te vinden. Maar zodra je de cache gevonden hebt zitten er allemaal leuke goodies in. De afspraak is dat je deze goodies mee mag nemen, maar dan wel een andere goodie van dezelfde waarde moet terug stoppen. Voor mezelf zal ik niet zo vaak dingen ruilen, maar de kinderen zijn er dol op!
Zaklamp
Een onmisbaar item voor een nachtcache natuurlijk, maar ook voor sommige caches is het noodzakelijk om een zaklamp bij te hebben. Lees daarom de listing altijd goed voordat je op pad gaat. De zaklamp die we bij ons hebben is een simpele zaklamp die op 2 AA-batterijen kan. Deze hebben we toch altijd bij.
Magneet
Van een magneet hebben we altijd 2 versies bij ons. Eentje die uitschuifbaar is, maar niet zo krachtig. En een neodym magneet aan een lang stuk paracord. Deze magneet kan meer dan 10 kilogram houden. De reden dat deze aan een paracord zit van 20 meter is dat we caches tegen zijn gekomen waarbij de cache dus onderin een lange pvc-buis zat. Zonder deze magneet hadden we nooit onze naam in het logboekje kunnen noteren.
Zakmes of multitool
Een zakmes of multitool is altijd handig, al is het maar om een appeltje te schillen. Maar sommige caches vragen net iets meer dan een simpele cache container. Hou er wel rekening mee dat het niet de bedoeling is om spullen kapot te maken. Heb respect voor de cache en je omgeving.
Powerbank
Een powerbank zit bij mij standaard in mijn rugzak. En iedere keer als we gaan caches sluit ik de gps direct aan op de powerbank. Hiermee kan ik onbezorgd een hele dag cachen en nog genoeg stroom over hebben om bijvoorbeeld mijn telefoon van extra power te voorzien. Tegenwoordig gebruiken we een solar powerbank.
Tip: We hebben ook een speciale pagina met allemaal Geocaching puzzel tools. Zodat je thuis of in het veld alles kunt oplossen.
Pincet
Een pincet is niet alleen ontzettend makkelijk om het logrolletje uit een nanocache te halen. We hebben soms wat lopen prutsen en pielen. Maar vergeet niet dat een pincet ook van pas komen als je een splinter hebt.
Notitieboekje
Hoewel we steeds meer digitaal doen is een notitieboekje ontzettend handig. Soms om bij de multi’s de antwoorden te noteren om later het eindcoördinaat uit te rekenen. Of onderweg de sommen uit te rekenen.
Spiegeltje
Ook hiervan hebben we 2 versies bij, eentje met een telescoopsteel. Voor de moeilijk bereikbare plekken. De andere is een normale spiegel om soms de codes te ontcijferen of de coördinaten te kunnen lezen die onder een bankje zitten.
Uv-licht
Een tool die we nog niet zo lang hebben is een UV-zaklamp. Bij de meeste caches waar je een UV-lamp nodig hebt staat dit aangegeven bij de attributen. Een UV-lamp maakt bepaalde teksten of onderdelen van een cache zichtbaar door erop te schijnen!
Batterijen
Onmisbaar, niet alleen voor je gps of zaklamp maar ook voor eventuele caches. Voor de AA gebruiken we oplaadbare batterijen, de AAA nog niet, die komen maar sporadisch voor. De 9 volt batterijen hadden we ook altijd op voorraad, maar na 2 verschillende caches te hebben gehad waarom de batterij niet voldoende stroom kon geven gaan we op zoek naar een alternatief! We houden je op de hoogte.

Hengel
Eentje die nog bij ons op het verlanglijstje staat: Er komen steeds meer hengel caches uit en dan is een hengel wel handig. Zolang we er nog geen hebben moeten we deze caches helaas even links laten liggen.
Update: De hengel is inmiddels ook binnen 😉 Bekijk onze YouTube video maar eens: Onze eerste hengelcache.
EHBO kit
Ook altijd bij ons! Gewoon een paar pleisters, beetje verband en insectenspray. Als laatste hebben we ook wat desinfectie gel bij ons en een tekentang. Op deze manier hebben we altijd wat bij ons voor die kleine ongelukjes.
Geocaching tools kopen
Deze tools hebben we in de loop der jaren bij elkaar gesprokkeld. Sommige komen gewoon van de Action af. Voor sommige andere tools hebben we bewust gekozen om deze bij een Geocachingshop te kopen.
Ik ben benieuwd wat jij meeneemt tijdens geocaching, laat het hieronder in de reacties weten. Natuurlijk zal ik de tool erbij zetten als deze er nog niet tussen staat.
Conclusie
In het begin heb je echt niet veel meer nodig dan een pen op potlood en je smartphone. Maar vind je het nu een leuke hobby, dan is het verstandig om een paar extra Geocaching benodigdheden aan te schaffen. Op deze manier weet je zeker dat je tijdens het cachen niet in de problemen komt, omdat je een cache niet kan oplossen.
Hoi Patrik,
Als beginnende cacher (en dat doe ik meestal alleen) heb ik ook altijd een scheidsrechterfluitje bij me. Je weet maar nooit als je ergens in de brousse een cache moet gaan zoeken en de paadjes liggen niet geplaveid! Ook een prikstok,een flexibele grijpstok en een klein matje of plastic zeiltje (als je op je buik moet :):) heb ik altijd bij.
Ik heb ook een centimeter bij me. Ik moest een keer de omvang van een boom meten.
Goede toevoeging inderdaad, Bedankt Marina!