Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Gebruik jij al de Geocaching app? De app is in de basis gratis te downloaden op je iPhone of Android smartphone. Hiermee word je lid van de grootste schatzoek gemeenschap ter wereld. Als je vaak op pad gaat, kan het de moeite waard zijn om te overwegen een Geocaching Premium-abonnement te nemen. Dit is een betaalde extra waarmee je van verschillende voordelen kunt profiteren. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Premium Geocaching app 

Je maakt al voor minder dan 40 euro* per jaar gebruik van de Premium-functies binnen de Geocaching en de app. Mocht je eerst willen uitproberen of deze functies wat voor je toevoegen, dan zou je ook voor een abonnement van een maanden kunnen kiezen. Dit kost je 7,99 euro*. Het is ook een handig alternatief wanneer je bijvoorbeeld alleen in het voorjaar of de zomer aan geocachen doet. *De prijzen zijn per 6 juni 2023 geupdate.

12 redenen om voor Geocaching Premium te kiezen 

Wat zijn de belangrijkste redenen, die maken dat je voor Geocaching Premium zou moeten kiezen? Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje.

Premium Only geocaches 

Wanneer je kiest voor een Premium-lidmaatschap, heb je naast de standaard geocaches in de app ook de mogelijkheid om de Premium Only geocaches op te sporen. Deze geocaches zijn door de cache-eigenaar gemarkeerd als Premium Only en worden in verschillende aanvullende categorieën aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan Mystery- en Earth-geocaches. Bij iedere premium cache staat dit duidelijk vermeld: “This is a Premium Member Only cache.”

Alle geocaches zichtbaar op je mobiel 

Met het Premium-abonnement worden er veel meer geocaches zichtbaar op je telefoon. Zoals eerder genoemd kun je niet alleen op zoek gaan naar de basis geocaches in je omgeving, maar ook naar de Premium-varianten. Wist je dat er momenteel zo’n 7.000 Premium geocaches in Nederland liggen? In België is dat aantal iets lager, circa 4.000. 

Geocaching kaart 

Als je de website van de Geocaching opent op je computer heb je als Premium-lid de mogelijkheid om een kaart met alle geocaches te bekijken. Deze kaart bestaat uit verschillende lagen. Naast de laag met straatnamen en onderscheid tussen natuur en bebouwing, kun je ook kiezen voor satellietbeelden. Zo krijg je van te voren al een goed beeld van de locatie waar je een geocache kunt vinden. 

Meer filtermogelijkheden 

Niet alleen heb je toegang tot een groter aantal geocaches. Ook biedt de Premium-versie je de mogelijkheid om de geocaches aan de hand van verschillende filters te sorteren. Zo vind je een geocache die past bij jouw wensen voor de tocht van vandaag; denk aan een geocache in de buurt van de geplande route. 

Favorietenpunten uitdelen aan geocaches 

Wanneer een geocache je naar een unieke locatie gebracht heeft, wil je de bedenker hiervan wellicht bedanken. Dit doe je aan de hand van favorietenpunten, die je als Premium-lid weg kunt geven. Voor iedere tien geocaches die je vindt, verdien je zo’n favorietenpunt. Kijk ook eens naar het aantal favorietenpunten van de geocaches die je zelf nog moet zoeken; het kan iets zeggen over de moeite die een bepaalde geocache waard is. 

Statistieken 

Wie is er niet verliefd op de statistieken over diens eigen presteren? Met Geocaching Premium heb je de mogelijkheid verschillende statistieken over je eigen prestaties in te zien. Denk bijvoorbeeld aan het aantal geocaches wat je reeds gevonden hebt dit jaar, de D/T-rating van deze geocaches en de afstand die je al hebt afgelegd vanaf je thuislocatie. Een leuke extra functie, zeker wanneer je heel actief bent als geocacher. 

Verschillende sorteermogelijkheden 

Op basis van de gebruikte filters ontstaat een lijst met geocaches die je vervolgens aan de hand van verschillende parameters kunt sorteren. Standaard worden de geocaches gesorteerd op basis van de afstand tot je locatie thuis. Mogelijk wil je ze sorteren op basis van hun formaat, moeilijkheidsgraad of het aantal favorietenpunten wat deze gekregen hebben. 

Pocket queries 

Voldoen de filters die de Geocaching app je standaard biedt niet voor jou? Je kunt zelf filtermogelijkheden en zoekopdrachten toevoegen aan de hand van pocket queries. Online vind je meer informatie over de wijze waarop je deze gebruikt. De lijst die op basis van een pocket query ontstaat, kun je vervolgens op je GPS-apparaat downloaden. 

Bookmarks 

Naast de mogelijkheid om geocaches aan de hand van filters en sorteermogelijkheden te selecteren, kun je ze ook samenvoegen in handige lijsten. Op deze manier kun je de geocaches die je op basis van filters gevonden hebt alvast toevoegen voor later. Het scheelt je straks tijd.

Meldingen 

Denk je alle geocaches gevonden te hebben? Dankzij Geocaching Premium word je direct op de hoogte gebracht van een nieuwe geocache. Je ontvangt er een mailtje over. Zo kun je al snel weer op pad. Voeg de meest interessante, nieuwe geocaches direct toe aan de lijsten die je bijhoudt met de geocaches welke je nog moet zoeken. 

geocaching premium

Caches along a route

Deze extra functie binnen de Premium-versie van de Geocaching app stelt je in staat om een begin- en eindpunt in te voeren van de route die je vandaag wilt gaan lopen of fietsen. Op basis van deze route bepaalt de app automatisch voor je, welke geocaches in de buurt hiervan te vinden zijn. Tijd om op pad te gaan.

Send to Garmin 

Zoals eerder genoemd werd bij de functionaliteit pocket queries, biedt de Premium-versie van de Geocaching app je de mogelijkheid om geocaches naar je GPS te versturen. Op deze manier wordt het makkelijker de geocaches onderweg te zoeken. 

Wat kost Geocaching premium?

Geocaching premium kost nu nog € 34,95 maar zal op 6 juni 2023 verhoogd worden naar € 39.99. Word je voor die periode premium lid dan zal je het oude bedrag blijven betalen. Het loont dus de moeite om nog voor 6 juni 2023 lid te worden.

Geocaching premium kopen?

Het is heel makkelijk om een geocaching premium account te kopen. Het enige wat je hoeft te doen is via onderstaande link een premium lidmaatschap voor Geocaching.com te kopen. Je ontvangt dan een geocaching premium code via de mail die je daarna kan activeren.

Verschil tussen Geocaching premium en basis

Alle verschillen nog een keer op een rijtje:

Vind meer geocachesBASISPREMIUM
Basis geocaches
Geavanceerde geocaches in app
Elk type geocache in de Geocaching® app
Premium-only geocaches
Meer functiesBASISPREMIUM
Berichten versturen
Wereldwijd zoeken
Geavanceerd zoeken
Lijsten
Offline geocaching
Meer kaarttypen
Favoriete punten toekennen
Directe meldingen
Gepersonaliseerde statistieken
Op attribuut zoeken
Pocket queries
Send to Garmin
Beyond Geocaching.com
Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!