Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Inmiddels ben ik al meer dan 15 jaar aan het cachen, ik ben in 2005 begonnen! In deze periode heb ik voor verschillende uitdagingen gestaan. Zowel de uitdaging om de cache te vinden als om verschillende puzzels op te lossen. In het begin was het nog stapeltellen of woordwaarde berekenen. Maar naarmate de caches moeilijker werden waren ook de puzzels in het veld uitdagender. Zo kwamen er projecties bij of coördinaten omrekenen.

Natuurlijk zijn er caches die je met tools op je gps kunt doen, vooral als het gaat om projectie van coördinaten en aanverwante zaken.

Elke keer moet ik weer zoeken naar de juiste tools of apps. Het wordt dus tijd om deze tools eens te gaan bundelen in deze Geocaching toolbox zodat ook jij deze geocache puzzels kan oplossen.

Belangrijkste punten van de Geocaching toolbox

De meeste gebruikte tools

Natuurlijk zijn er ontzettend veel manieren om puzzels te maken. Echter zijn de onderstaande tools de meest gebruikte tools voor geocachers om puzzels op te lossen in het veld:

Morse code converter

Het morse alfabet toont de combinaties van stippen en streepjes, die voor de verschillende letters en cijfers staan. Met onze Morse code translator kun je deze makkelijk omzetten.

Stapeltellen

Bij stapeltellen gaan we nog een stapje verder en tellen we alle cijfers bij elkaar op tot een cijfer. Wil je het nog makkelijker doen? Gebruik onze gratis stapelteller.

Woordwaarde berekenen

De woordwaarde berekenen is iets wat veelvuldig gebruikt wordt binnen het geocachen. Aan iedere letter wordt een getal of waarde toegekend. Zo krijgt ieder woord een getal. Zo is de woordwaarde van Geocaching: 72

Binaire code

Eigenlijk is een binaire code heel simpel; codes bestaan uitsluitend uit enen en nullen. De positie van deze cijfers in de reeks bepalen voor welk getal ze staan. Dit stelsel komt oorspronkelijk voort uit de computertechnologie.


Coördinaat formules

Je bent ze vast wel eens tegengekomen. Die coördinaten met letters die je moet uitrekenen. Denk aan bijvoorbeeld A=1. Maar ook lastigere coördinaten zoals: N51 41.(A*2)(A+B/2)C E4 56.A*150+B+C*43

Wij helpen je hierbij door deze formule in onze tool in te vullen en al lopend de letters in te vullen. Uiteindelijk rekent onze tool voor jou het coördinaat uit.


Postcodes van Nederland

We hebben een speciale postcode checker gemaakt, waarbij je direct op postcode kunt zoeken. Je krijgt meteen het adres en coördinaat terug van deze postcode.

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!