Woodies Geocaching

woodies Geocaching

Wat zijn wooden coins nu weer hoor ik je denken. Onder geocachers worden ze ook wel woodies genoemd, dus woodies geocaching. Het mooie van dit alles is dat je ze mag houden, in tegenstelling tot de geocoins. Natuurlijk mag je ze ook weer in een andere cache plaatsen, het is aan jou. Er zijn ontzettend veel geocachers die deze wooden coins verzamelen. Laten we je eens precies uitleggen hoe het nu zit met deze woodies.

WAT IS EEN WOODIE?

Een woodie, of wooden coin is rond en van hout gemaakt. Meestal in de vorm van een munt met een diameter van 35 mm en een dikte van 7 mm.

Aan de ene kant is het Geocaching-logo bedrukt met het productiejaar en aan de andere kant vind je het woord “Geocaching”, de naam van het land en enkele afbeeldingen – meestal de bijnaam van de geocacher of de naam van het evenement.

Tegenwoordig kun je ook beide kanten van de wooden coin laten bedrukken en/of branden.

RUILEN VAN WOODEN COINS

Geocachers verzamelen ze, ruilen of ze geven deze wooden coins als persoonlijk cadeau. Je kunt deze houten munten in caches vinden, ze meenemen en iets achterlaten om te ruilen, idealiter laat je natuurlijk je eigen houten munt achter.

Ruilen wordt meestal gedaan tijdens een geocache event, of natuurlijk als je een mede cacher tegenkomt. Er zijn zelfs heuse ruilgroepen actief op Facebook. Wil je wat specialers dan ga je naar België in Lommel is namelijk een cache (GC6EC86) met een echte woodies automaat waar je voor maar € 0,50 een woodie kan draaien!

Wil je in Nederland blijven dan kun je een bezoek brengen aan de grootste cache van Nederland (GC536YY). Daar ligt namelijk een heuse wooden coin op je te wachten.

 Of je gaat naar het woodie ruilstation in het noorden van Nederland: Woodie Ruilstation “De Clown” (GC9BE96)

Wil je weten welke woodies er allemaal zijn, of wil je je eigen collectie bijhouden? Er is een speciale website waar je alle coins kunt zien en bijhouden. xWG collection (Wood Geocoin).

Geocaching Woodies

WOODIES LATEN MAKEN

Ben je net als ik op zoek naar een manier om deze woodies te laten maken? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik heb een website gevonden die dit voor je kan doen! Er zijn een paar verschillende sites, maar waar ik tot nu toe hele goede ervaringen mee heb:

Het mooie is dat zelfs je woodies mee willen nemen naar een events (als ze daar ook op staan).

WOODIES VERZAMELEN

Zoals je hierboven al kon lezen worden de woodies door veel cachers verzameld. Op een gegeven moment heb je er zoveel dat je er toch wat mee wil doen natuurlijk. In de verschillende Facebook groepen zijn al fantastische ideeën voorbij gekomen om ze te bewaren. Zo zijn er speciale lijsten (oa. te koop bij de Action of Ikea) waar je ze heel mooi in kunt stoppen.

Woodies Aan De Muur
Met Dank Aan: Teamkrista2200

Woodies FAQ

De meeste vragen die we krijgen over de woodies lees je hieronder terug. Heb jij ook een vraag? Stel hem dan hieronder.

Wat zijn wooden coins?

Wooden coins of woodies zijn ronde houten schuifjes die je onder andere kunt vinden in in een geocache of bij events. Let op, dit zijn geen geocoins!

Hoe kan je woodies verzamelen?

Je kunt deze vinden in caches, op events maar ook via Facebook groepen kun je woodies kopen of ruilen

Waar kan ik woodies laten maken?

Deze kun je bij verschillend webshop laten maken. Sommige kun je zelfs een trackable code meegeven.

Mag ik een woodie houden?

Ja, deze mag je houden of ruilen. Het is aan jou. Er zijn zelfs personen die ze in een mooie lijst stoppen.