Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Overweeg je binnenkort te starten met wandelen? In dat geval is het belangrijk om goede wandelschoenen in huis te halen. Zou je lange stukken op je sneakers lopen, dan is de kans op blessures onnodig groot. Goede wandelschoenen hoeven niet per definitie heel duur te zijn! Ook goedkope wandelschoenen volstaan vaak voor de beginnende wandelaar. Bij de aankoop van goedkope wandelschoenen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Op deze pagina lees je hier meer over.

Waarop moet je letten bij de aankoop van goedkope wandelschoenen?

Bij de aankoop van goedkope wandelschoenen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen hoge en lage wandelschoenen, de verschillende categorieën waarbinnen je wandelschoenen kunt kopen, enzovoorts. Onderstaand gaan we dieper in op deze factoren.

Verschillende soorten wandelschoenen

In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen goedkope lage wandelschoenen en hoge wandelschoenen. Het verschil zit hierbij met name in de stabiliteit die geboden wordt aan je enkels. Loop je voornamelijk op een stevige, vlakke ondergrond dan volstaan goedkope lage wandelschoenen. Extra stabiliteit aan de enkels is bij dit type ondergrond niet noodzakelijk om blessures te kunnen voorkomen.

Kies je voor een uitdagend parcours, of loop je bijvoorbeeld regelmatig in de bergen? Kies in dat geval voor goedkope hoge wandelschoenen. Enige versteviging aan je enkels is in dit geval wenselijk.

Verschillende categorieën goedkope wandelschoenen

Wandelschoenen worden onderverdeeld over verschillende categorieën. Deze categorieën zeggen iets over de omgeving waarin de wandelschoen het beste tot z’n recht komt. Je zal al snel merken, dat de verdeling over deze categorieën sterk samenhangt met het verschil tussen een lage en hoge wandelschoen.

wandelschoen profiel

Profiel van een goedkope wandelschoen

Bij de verdeling van de verschillende goedkope wandelschoenen over de reeds genoemde categorieën, werd al duidelijk dat er een verschil in het profiel van de schoen zit. Met name in categorie C en D vind je wandelschoenen met een diep profiel. Het profiel van een schoen heeft een grote invloed op de grip die je onderweg hebt.

In Nederland zijn de wandelpaden over het algemeen goed begaanbaar. Een diep profiel is in dit geval niet noodzakelijk, schoenen uit categorie A volstaan. Loop je echter regelmatig op modderige paden in natuurgebieden buiten Nederland, dan is het verstandig om voor een dieper profiel te kiezen. Zo heb je meer grip, wat een glijpartij voorkomt.

Keuze uit waterdichte en ademende wandelschoenen

Een vierde factor om rekening mee te houden, is het verschil tussen een waterdichte en ademende wandelschoen. Ook hierbij speelt het gebied waarbinnen je loopt een grote rol in het type schoen dat het meest geschikt is voor je. Een waterdichte schoen wordt aangeraden, wanneer je wandelt in regenachtige gebieden met een lage temperatuur.

Wandel je in een gebied waar het erg warm is en slechts heel af en toe regent, dan is het verstandig om voor een ademende schoen te kiezen. Het verkleint de kans op blaren en vergroot je comfort tijdens het wandelen.

Een derde optie is een goedkope wandelschoen met een voering van Gore-Tex. Dit materiaal is zowel wind-, als waterdicht. Groot voordeel van het materiaal is dat het nog wel ademt. Wandelschoenen met een binnenzijde van Gore-Tex worden aangeraden in gebieden waar het warm en nat is.

Gewicht van wandelschoenen

Wanneer je voornamelijk op een vlakke ondergrond loopt, volstaan lichtgewicht wandelschoenen. Het voordeel hiervan is dat je minder gewicht met je meedraagt en de schoenen daardoor meer comfort bieden. Ze lopen makkelijker! Kies je voor wandeltochten in het hooggebergte, dan wil je stevigheid en stabiliteit. De lichtgewicht wandelschoen volstaan in zo’n geval niet. Kies voor een schoen met een wat grotere massa.

Goedkope wandelschoenen dames

Goedkope wandelschoenen voor dames zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Het is vooral belangrijk om vooraf te bepalen in welk gebied je voornamelijk verwacht te wandelen. Zoals reeds genoemd werd, volstaan lage wandelschoenen tijdens wandelingen in Nederland. Zoek je in de zomer bergachtige gebieden op, dan kun je overwegen een paar lage wandelschoenen voor dames te combineren met een paar hoge wandelschoenen. Het is belangrijk om de wandelschoenen voor je wandeltocht goed in te lopen. Dit verkleint de kans op blaren. Iets wat voor veel hinder zorgt onderweg.

goedkope wandelschoenen dames

Goedkope wandelschoenen heren

Ook bij de aankoop van goedkope wandelschoenen voor heren geldt dat het belangrijk is om deze goed in te lopen. Heren met hele smalle voeten zouden kunnen overwegen om een wandelschoen voor dames te gebruiken. Zeker bij hardloopschoenen is dit niet ongebruikelijk. Dames hebben vaak smallere voeten. Het is belangrijk dat de goedkope wandelschoen voor heren goed aansluit op de vorm van de voet. Op deze manier voorkom je irritaties aan de huid en daarmee blessures. Net als bij de goedkope wandelschoenen voor vrouwen geldt ook voor heren, dat vooraf goed gekeken moet worden op welk terrein de wandelschoenen het meest gebruikt zullen worden.

Goedkope wandelschoenen kinderen

Bij jongere kinderen is het van groot belang, dat hun enkels voldoende ondersteund worden. Het kan een reden zijn om bij jongere kinderen standaard voor hoge wandelschoenen te kiezen. Ook wanneer je maar zelden in bergachtig gebied loopt. Zou je voor lage wandelschoenen kiezen, dan maak je het risico op blessures onnodig groot. Naarmate de enkels van je kind zich verstevigen, kun je overstappen op lage wandelschoenen. Houd er rekening mee dat kinderen snel kunnen groeien, met name in de puberteit. Het maakt dat je de wandelschoenen mogelijk al snel moet vervangen. Goedkope wandelschoenen bieden de uitkomst!

Beste merken met goedkope wandelschoenen

Er zijn verschillende betrouwbare merken die goedkope wandelschoenen aanbieden van een hoge kwaliteit. Wanneer je op zoek bent naar goedkope wandelschoenen, dan is het sterk aan te raden om voor een van deze merken te kiezen. Het verzekert je van een comfortabele schoen, waar je een lange tijd plezier van zal hebben.

quechua

Quechua

Je kent het merk Quechua wellicht van de tenten, van wandelkleding en van regenpakken. Ook de goedkope wandelschoenen van Quechua zijn al jaren een hit onder beginnende wandelaars. Ze zijn kwaliteit goed en worden aangeboden tegen een scherpe prijs.


meindl

Meindl

Producten van Meindl vind je onder meer bij Bever. De Meindl wandelschoenen zijn van een hoge kwaliteit en bieden je veel stevigheid tijdens wandelingen in zowel het laag-, als het hooggebergte. De schoenen bieden naast stevigheid ook veel comfort tijdens wandelingen. De kans op blessures is zodoende klein.


forclaz

Forclaz

Forclaz is een merk wandelschoenen dat wordt aangeboden door Decathlon. Waar Quechua voornamelijk allround wandelschoenen aanbiedt, richt Forclaz zich specifiek op mensen die meerdaagse tochten willen maken door het hooggebergte.


thenordface

The north face

Zo bekend als Quechua is, zo bekend zal ook The North Face voor veel mensen zijn. Het merk staat onder meer bekend om haar kwalitatief goede jassen voor outdoor activiteiten. Ook de wandelschoenen van The North Face doen niet onder voor de producten van duurdere merken. Deze schoenen worden zowel voor het laag-, als het hooggebergte aangeboden.


columbia

Columbia

Een vijfde merk waar je naar kunt kijken in je zoektocht naar goedkope wandelschoenen is Columbia. Net als The North Face kennen veel mensen Columbia van de outdoor kleding die aangeboden wordt. Het merk biedt echter ook kwalitatief goede wandelschoenen aan. Een van de aspecten waarop Columbia uitblinkt, is het gewicht van de schoen. Columbia biedt voornamelijk lichtgewicht wandelschoenen aan.


goedkope wandelschoenen

Goedkope wandelschoenen aanbiedingen

Er zijn verschillende (web)winkels waar je keuze hebt uit een breed scala aan goedkope wandelschoenen. Reeds werden een aantal bekende merken genoemd, waarvan de wandelschoenen verkrijgbaar zijn in diverse outdoor winkels. Neem bijvoorbeeld Meindl, The North Face en Columbia. Het zijn voorbeelden van merken waarvan producten worden aangeboden door Bever.

Quechua en Forclaz wandelschoenen vind je bij onder meer Decathlon. Decathlon biedt ten opzichte van Bever een scherpere prijs. De kwaliteit van de producten van merken bij Bever is echter vaak net iets beter. Het is afhankelijk van het gebied waarbinnen je loopt, welke kwaliteit je wenst. Op een vlakke ondergrond volstaan de schoenen van Quechua en Forclaz. In het hooggebergte zou je de schoenen van The North Face en Meindl kunnen bekijken.

Andere winkels waar je een breed scala aan stevige en goedkope wandelschoenen vindt zijn onder meer Bol en Bergfreunde. Let goed op de aanbiedingen die worden aangeboden voor de wandelschoenen. Zo profiteer je van een kwalitatief goed product tegen een scherpe prijs!

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!