Ben je op zoek naar een goedkope vlucht richting jouw vakantiebestemming? Het gebruik van Google Flights kan je op weg helpen. In dit artikel vertellen we je meer over wat Google vluchten je als reiziger biedt. Heb jij er al eens gebruik van gemaakt? 

Wat is Google vluchten? 

Gebruik Google Flights om de goedkoopste vliegtickets naar vakantiebestemmingen over de hele wereld te vinden. Vooraf voer je in met hoeveel personen je wilt vliegen, of het om een enkele reis of een retourvlucht gaat en wat je bestemming is. De tool bepaalt vervolgens binnen een minuut welke vliegmaatschappij het beste aanbod doet. Je kunt de vliegtickets direct vanuit Google Flights boeken, om zeker te zijn van het geboden tarief voor de vlucht. En je weet he, vergeet niet om mooie reisverslagen te maken als je eenmaal op vakantie bent.

Google Flights

Wat is het verschil tussen Google Flights en andere diensten? 

De dienstverlening van Google Flights is in de basis niet uniek. Er zijn namelijk veel meer websites te vinden, die je voor jou kunt laten bepalen welke vliegmaatschappij de goedkoopste vlucht biedt. Een van de verschillen tussen Google Flights en andere services is het feit, dat Google Flights soms minder vliegmaatschappijen opneemt vergelijkbare producten. Ter illustratie, Skyscanner werkt met veel meer kleinere partijen samen dan Google Flights. Dit zou kunnen betekenen dat je op Skyscanner een goedkoper ticket vindt dan via de dienst van Google. 

Andersom biedt Google Flights je het voordeel, dat je hier veel meer mogelijkheden hebt om te zoeken naar een ticket die bij jou past. Bepaalde basisinstellingen worden door Google Flights onthouden, waardoor je deze niet steeds opnieuw hoeft in te voeren. Ook heb je de mogelijkheid om direct vanaf meerdere luchthavens te zoeken. Zo hoef je dit niet per luchthaven te doen. 

Hoe het werk: drie verschillende opties 

In de basis biedt Google Flights drie verschillende opties om te zoeken naar de goedkoopste vliegtickets. We lichten ze hieronder kort voor je toe. 

Zoeken via een opgegeven zoekopdracht 

De makkelijkste manier om goedkope vliegtickets te vinden, is door zelf een zoekopdracht in te voeren. Op basis van de ingevoerde gegevens bepaalt Google Flights voor je welke vliegmaatschappij de goedkoopste vliegtickets biedt. Zoals eerder genoemd kun je de tool hierbij direct vanaf verschillende luchthavens laten zoeken. Combineer Schiphol met het doorgaans goedkopere Rotterdam-The Hague of bijvoorbeeld Eindhoven. 

Prijzen en mogelijkheden bekijken op de kaart 

Een alternatief voor het invoeren van een zoekopdracht, is het zoeken naar mogelijkheden en prijzen van vluchten op de kaart. Ideaal, wanneer je nog niet precies weet naar welke bestemming je wilt vliegen. De kaart toont je wat momenteel goedkope vluchten zijn! Er worden op de kaart vluchten aangeboden vanaf een luchthaven bij jou in de buurt. 

Google Vluchte Kaart

Google Flights als inspiratie 

Google Flights is veel meer dan een zoekmachine voor goedkope vliegtickets. Zo heb je de mogelijkheid om inspiratie op te doen vanuit de tool. De tool toont bijvoorbeeld standaard al een aantal goedkope vluchten vanaf een luchthaven in je omgeving. Daarbij kun je per stad bekijken welke bezienswaardigheden je er zou kunnen bezoeken. Het geeft een goed eerste beeld van een stad!  

Google Travel 

Google Flights is een onderdeel van het breder georiënteerde Google Travel, wat ook wel Google Reizen genoemd wordt. Met Google Travel probeert het Amerikaanse bedrijf een tegenhanger te zijn van bijvoorbeeld Booking.com. De website biedt je de mogelijkheid om met een paar klikken een goedkope vakantie samen te stellen. Google Reizen bestaat uit verschillende diensten, die we hieronder kort voor je toelichten. 

Google Travel

Google Verkennen 

Doe inspiratie op door Google Reizen je een aantal voorstellen te laten doen. Je vindt in het overzicht wat Google voor je samenstelt verschillende, veelal Europese bestemmingen. Bij iedere bestemming zie je direct de prijs voor je hotel, de kosten voor de vlucht en de duur van de reis. Ideaal, wanneer je op vakantie wilt gaan en nog geen bestemming hebt gevonden.

Google Aanraders 

Waar Google Verkennen heel breed georiënteerd is, de tool laat je interessante Europese bestemming zien, zoomt Google Aanraders verder in op een bestemming. Je hebt de mogelijkheid om vooraf aan te geven naar welke bestemming je wilt reizen. Google Aanraders laat op basis van je invoer de mooiste bezienswaardigheden in de buurt van je bestemming zien. Handig, wanneer je nog twijfelt tussen verschillende bestemmingen. 

Google Hotels 

Zoals de naam al doet vermoeden, is Google Hotels gericht op het bieden van een overzicht van goed beoordeelde hotels in verschillende steden. De hotels worden gesorteerd op basis van prijs, op de beoordeling die gebruikers van Google een hotel hebben gegeven, enzovoorts. Het maakt het heel eenvoudig om snel een geschikt hotel te vinden! Vanuit Google Hotels heb je de mogelijkheid om je kamer in het hotel direct te reserveren. 

Google Vakantiewoningen 

Verblijf je liever in een vakantiewoning in plaats van in een hotel? Kijk in dat geval eens naar Google Vakantiewoningen. De dienst is vergelijkbaar met Google Hotels. Verschil zit logischerwijs in het feit dat Google Vakantiewoningen je de diverse vakantiehuizen rond je bestemming toont, gecombineerd met de prijs hiervan en de beoordeling die andere gebruikers hebben gegeven.