Greenlaning in Verdun

In dit artikel lees je wat greenlaning is en hoe je eenvoudig een uitdagend avontuur kunt beginnen met je 4×4.

Voor de meeste 4×4- en offroadrijders is greenlaning al bekend. Mocht dat niet zo zijn dan heb je wat gemist! Greenlaning is ontstaan in Engeland. Het is een manier om veilig en verantwoord van A naar B te komen over modderige, zanderige of soms zelfs grasachtige wegen. Het is een mooie instap voor mensen die nog niet helemaal zeker zijn of ze met hun auto het terrein in willen gaan maar toch een stukje offroad willen rijden.

Greenlaning met 4×4

In de afgelopen jaren heb ik het geluk gehad om bijrijder te mogen zijn in een Landrover Defender, met deze auto zijn we onder andere in Frankrijk, Spanje en België actief geweest in zowel het terrein als met greenlaning. Voor greenlaning heb je eigenlijk niet veel nodig…. of ja in elk geval een auto met 4×4 mogelijkheid en een manier van navigeren.

Mijn favoriete manier blijft de GPS, al blijft een goede landkaart onmisbaar! Je kunt greenlaneroutes downloaden van internet, kopen met een roadbook of zelf maken! Op dat laatste leg ik in dit artikel de nadruk.

Verdun

De omgeving van Verdun is een fantastische omgeving vol historie in een glooiend landschap. Afwisselend met bossen vol wild en open velden creëert het een heerlijke setting om in te rijden. Het ene moment waan je jezelf in een reclame van een kruidenkaasmerk en het andere moment sta je tot je knieën in de blubber.

De Maas is hier nog klein en meandert tussen de kleine dorpen. Naast het mooie landschap is de omgeving bij Verdun gevuld met historie wat zeker de moeite waard is om te combineren.

Greenlanen

Via de kaart proberen we de stippellijnen te volgen die tussen asfaltwegen lopen, op de kaart zie je niet waar je wel en niet mag rijden, dit staat aangegeven bij de weg zelf. Het is dus hopen dat je de weg in mag.

Greenlanen en een route?

Over het algemeen kun je uren rijden zonder problemen als je maar rekening houdt met de landeigenaren en hun privépaden. Vanwege de jacht zijn er zat paden om te rijden. Kom je een weg tegen met een bord of slagboom dan zul je er een weg omheen moeten vinden. De vrijheid van het niet hebben van een route maakt het makkelijk navigeren en creëert een soort van rust. Een gevoel van niets moet en alles mag, je kunt het jezelf zo moeilijk en makkelijk maken als je wilt. Een perfecte escapade voor het weekend!

Wildkamperen tijdens Greenlaning

Wanneer de avond valt is het tijd om een plek te zoeken om de nacht door te brengen, niet vies van wat avontuur hebben we de hangmat meegenomen die we makkelijk tussen de auto en een boom kunnen hangen. Let op, wildkamperen is in Frankrijk een grijs gebied! We hangen de kip aan het spit, stoken het vuur en vullen de glazen. Onder genot van het eten en drinken wordt er teruggekeken naar de route, de ontdekkingen en wordt bovendien gelachen. In de ochtend is het spullen in de auto en mag de volgende bijrijder navigeren, waar naartoe? Avontuur ligt om de hoek!

Wildkamperen tijdens Greenlaning

Nieuwsgierig geworden naar deze omgeving? Laat het weten in de reacties en ik help je op weg!

Jelle

Hoi ik ben Jelle! Een avontuurlijke  kerel met hart en passie voor bijna alles wat buiten te beleven is. Van klimmen, hiken, kano varen en vissen tot koken op open vuur! Graag neem ik je mee in mijn avonturen en belevingen!

Een reactie op "Greenlaning in Verdun"

  1. S@ndor S@ndor schreef:

    Wat gaaf, Jelle! Lijkt me fantastisch om mee te maken. Have fun verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *