Werken wordt genieten met een groene wand

Je huis of kantoor gezonder, mooier èn duurzamer maken? Dat kan in één klap met een groene wand: een muur vol plantenpracht die niet alleen zorgt voor kleur en decoratie. Wat te denken van een betere werksfeer, verhoging van de waarde van de ruimte, duurzaamheid, je eigen groene thee en nog veel meer. Je saaie muren kunnen letterlijk en figuurlijk enorm opgefleurd worden! Lees hieronder hoe en vooral waarom.

Indoor-volkje

Nederlanders brengen in de wintermaanden ruim 80% van hun tijd binnen door. We zijn een indoor-volkje en dat is begrijpelijk, want buiten is het nat, koud, grijs. Bovendien moet er gewerkt worden en ook dat vindt zelden in de open lucht plaats. Waarom zou je dan niet iets van al het moois dat zich buiten bevindt, naar binnen halen met een groene wand?

Groenewand
Een groene wand bij The Body Shop

Hoe werkt dat, een groene wand?

Aan de muur worden watergoten met daarin door jou samengestelde, inwisselbare plantcassettes bevestigd. Een plantendoek zorgt ervoor dat de wortels zich een weg kunnen banen. Desgewenst wordt er door verschillende aanbieders voor een omlijsting gezorgd. En dan zijn er de zelfdenkende waterpompen die het gietertje en plantencorvee-rooster overbodig maken. Tenzij je het leuk vindt om te tuinieren natuurlijk. Eigenlijk is alles mogelijk. Je hebt er geen omkijken naar, terwijl je ruimte in talloze opzichten verbeterd is.

Beter en blijer werken

Menig huiskamer, kantoor of andere plek wordt letterlijk opgevrolijkt door een wand vol planten, door de afgifte van vers zuurstof. Goed voor de hersenen en dus energie- en prestatieverhogend. Daarbij werkt het groen geluiddempend en rustgevend. Er zijn diverse soorten: hangtuinen, moestuinen, of, ook erg handig, een verticale kruidentuin. De geuren van bijvoorbeeld rozemarijn, lavendel of basicilicum hebben immers bewezen bij te dragen aan een beter humeur. En stel je voor dat je water kookt en dat je geen theezakjes meer nodig hebt omdat de verse munt en brandnetels gewoon tegenover je bureau klaarstaan om geplukt te worden!

Wand Van Groen
Wand Van Groen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is het keyword van het afgelopen decennium en zal dat voorlopig wel blijven ook. Dan is het fijn om te weten dat zo’n groene wand bijdraagt aan de isolatie van je ruimte. We stoken niet voor de buitenwereld, is een veelgehoorde opmerking. Nee, we stoken sowieso wat minder; de wand is beter geisoleerd dankzij al dat groen. Wist je trouwens dat je onroerend goed in waarde stijgt wanneer je een groene wand laat installeren?

Stel zelf je groene wand samen

Je kiest zelf wat voor groene wand je wilt hebben. Je kiest zelf voor de hoogte en breedte. De diepte is te verwaarlozen, een groene wand neemt geen ruimte in beslag – het is natuurlijk een wand en geen wandmeubel. Je geeft zelf aan hoe intensief je voor de planten wilt zorgen, of helemaal niet. Eigenlijk zijn de mogelijkheden talrijk. Vraag een van de gespcialiseerde bedijven om advies wat het beste is voor op je kantoor of werkplek.

En dan: heerlijk werken, genieten, kortom leven met je groene wand!