Happy stones stiften review

Heb jij al eens happy stones zien liggen in de natuur? Het is een trend van de laatste jaren, waarbij mensen stenen vrolijk versieren en deze vervolgens achterlaten in een bos, op de heide of in een ander natuurgebied. Wanneer je de happy stones tijdens outdoor activiteiten ziet liggen, mag je deze meenemen.

Je kunt ze ook op een andere plek terugleggen. Er zijn verschillende Facebook-groepen, waarin men informatie deelt over de plekken waar je happy stones kunt vinden. Het is leuk om zelf ook Happy Stones te verstoppen voor anderen. In dit artikel vertel ik je meer over happy stones stiften, welke je goed kunt gebruiken bij het versieren van de stenen. 

Mijn ervaringen met happy stones stiften 

Voor het versieren van mijn stenen gebruik ik de happy stones stiften van CREACOL. De acrylstiften werken lang, geven een mooie diepe kleur aan de stenen en worden geleverd in een pakket met maar liefst 24 verschillende kleuren. Standaard worden er vijf extra punten meegeleverd, mocht een van de bestaande punten in de stiften stuk gaan, of steeds wijder gaan staan. 

Het gebruik van de happy stones stiften is eenvoudig: schud de stift vooraf even op en neer en druk de punt hiervan vervolgens een aantal keer op een vel papier. Komt er verf uit de acrylstift? Op dat moment kun je beginnen met het beschilderen van de stenen. 

Leuk aan de happy stones stiften van CREACOL is dat deze geleverd worden met sjablonen. Ideaal, wanneer je even geen inspiratie hebt voor je eigen tekeningen op de stenen. Daarbij vormen de sjablonen een goede basis, waarna je de stenen verder op je eigen manier kunt versieren. Ook wordt er carbonpapier meegeleverd. Dit kun je gebruiken om eerst een grove schets van je ontwerp op de steen te maken. Vervolgens gebruik je de acrylstiften om het ontwerp in te kleuren. Je krijgt zo een hele vrolijke steen! 

De set met happy stones stiften kost circa 25 euro. Vaak heb je het pakket met stiften voor happy stones al binnen één of twee werkdagen in huis, wanneer je deze via Bol.com bestelt. Zo hoef je niet lang te wachten, voordat je van start kunt gaan met het kleuren van de stenen. 

Happy stones starterspakket 

Door voor het pakket met CREACOL happy stones stiften te kiezen, heb je een goede basis om aan de slag te gaan met het creëren van je eerste happy stones. De acrylstiften gaan relatief lang mee, mede door de vijf extra punten die standaard bij dit product worden meegestuurd. Daarnaast geven ze een mooie, diepe kleur aan de stenen. Aan de hand van de sjablonen en het carbonpapier in deze set kun je direct van start gaan. Pas de sjablonen iets aan, om je eigen draai aan de happy stones te geven.

Eerste happy stones schilderen 

Je kunt voor het schilderen van de stenen op zoek gaan naar gladde stenen in de natuur, of deze bijvoorbeeld uit je eigen tuin halen. Mogelijk heb je de stenen gebruikt voor de aanleg van een pad of het bedekken van de aarde in borders. Zijn de stenen niet glad genoeg, dan is het beschilderen ervan lastiger. Maak de stenen daarnaast goed schoon, zodat de verf aan de steen hecht. Ga je binnenkort op vakantie naar een plek met een stenen strand? Iets verder de zee in vind je vaak prachtige, gladde stenen. Neem er een aantal mee om deze thuis te schilderen! 

Tip: in plaats van op zoek te gaan naar gladde stenen in de natuur of je tuin, kun je deze ook online bestellen. Onder meer bij Bol.com worden kant-en-klare schone stenen verkocht, welke je kunt gebruiken voor het creëren van je eigen happy stones. 

Gladde stenen zijn eenvoudig te beschilderen 

Mijn ervaring is dat het beschilderen van gladde, schone stenen heel makkelijk gaat. Ik raad je aan de stenen na het schoonmaken hiervan even goed te laten drogen. Het voorkomt dat de verf van de acrylstiften uitloopt. Laat de stenen daarnaast een dagje rusten, voordat je deze in de natuur verstopt. Zo weet je zeker dat de verf goed is uitgehard. 

Het zijn fijne stiften en je kunt er heel makkelijk op stenen mee kleuren. Er zijn veel verschillende kleuren dus kan je veel mooie dingen tekenen.” 

Bas (10 jaar)

Wat anderen schrijven over de happy stones stiften 

De groeiende populariteit van het zoeken naar en verstoppen van happy stones maakt dat ook de vraag naar happy stones stiften de afgelopen periode flink is toegenomen. Steeds meer mensen, jong en oud, starten met het beschilderen van hun eerste stenen. Wat zeggen zij over dit Happy Stones starterspakket? Ik som de belangrijkste punten voor je op. 

  • Mensen zijn heel tevreden over de kleuren die deze acrylstiften achterlaten op de stenen, bij het schilderen hiervan. De kleuren zijn fel en blijven lange tijd mooi! 
  • De dekking van de stiften is goed. Je hoeft de stenen niet meerdere keren achtereen te beschilderen. 
  • Met de meegeleverde sjablonen is het beschilderen van je eerste happy stones heel eenvoudig. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je de stenen ook zonder deze sjablonen versieren. 
  •  De acrylstiften liggen prettig in de hand, wat het versieren van de happy stones makkelijker maakt. Je handen verkrampen niet snel. 
  • Het maakt niet heel veel uit welke stenen je gebruikt, mits ze glad en schoon zijn. De acrylstiften uit dit happy stones starterspakket zijn te gebruiken op verschillende ondergronden. 

Happy stones stiften via Bol.com bestellen 

Zoals eerder genoemd op deze pagina, kun je de happy stones stiften eenvoudig online bestellen via Bol.com. Je ontvangt de stiften hooguit een paar dagen later in huis, mits voorradig bij de verkoper. De stiften worden bij Bol.com aangeboden voor 25 euro. 

Happy Stones Stiften
bol.com (€19,99)
Updated: 24 mei 2024 - 22:51

Conclusie: happy stones stiften de aankoop waard? 

Het moge duidelijk zijn, ik ben zeer te spreken over de happy stones stiften van CREACOL. Het verven van de stenen gaat makkelijk met deze stiften, mits de stenen goed glad en schoon zijn. Bij een steen met uitsteeksels of bijvoorbeeld een grover oppervlak is het gebruik van deze acrylstiften niet aan te raden. Het beschadigt de punten van de stiften en geeft geen mooi eindresultaat. 

Leuk aan het starterspakket met happy stones stiften vind ik de meegeleverde sjablonen. Het vormt een goede basis, wanneer je niet eerder happy stones geschilderd hebt. Ook het carbonpapier komt van pas bij het maken van je eerste ontwerpen. Wanneer verstop jij je eerste Happy Stone in de natuur? Laat de vindplek achter in de reacties onderaan. 

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *