Heko solar powerbank Swung Review

In de HEKO Solar Powerbank Spark Review van Patrick las je al enige voordelen die een powerbank kan bieden wanneer je buiten aan het genieten bent. Dat focust zich met name op eendaagse activiteiten, terwijl je soms toch langer van huis bent. Ben jij iemand die meerdere dagen gaat kamperen zonder stroom, een aantal nachten met de kano weg bent, langere tijd op een festival staat of van berghutje naar berghutje wil trekken? Dan is dit wellicht iets voor jou!

Gebruik van de heko solar powerbank swung 

Dat powerbanks handig zijn weten we ondertussen, en gelukkig kunnen we steeds langer gebruik maken van de apparaten zonder dat ze opgeladen moeten worden. Met de SWUNG versie van HEKO is ook dat probleem gedacht. De “swung” staat namelijk voor het open kunnen zwaaien van een drievoudig zonnepaneel. Hiermee kun je onderweg niet alleen je apparaten opladen maar ook nog je powerbank.

Met deze powerbank laad je een telefoon, tablet, zaklamp of zelfs je GPS razendsnel op. Het fijne van dit model is dat je ook een apparaat contactloos kunt opladen waardoor je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Daarnaast is deze powerbank uitgerust met een USB-C poort naast twee gewone USB poorten. Dit maakt dat wanneer je wel een stroomoutput hebt je de powerbank kunt opladen plus drie andere apparaten! Ideaal wanneer je even terug in je basecamp of herberg bent en snel je apparaten moet opladen voor het volgende avontuur.

Daarnaast is het vanwege de bescheiden afmeting ook een ideaal apparaatje voor een dagje strand, een festival of voor op het werk indien je niet vaak in de buurt van een stopcontact bent!

Handigheden van de heko solar powerbank swung 

Andere kleine handigheden zijn dat je kunt zien hoe veel vermogen de powerbank nog heeft dankzij een aantal kleine blauwe LED-lampjes aan de zijkant. Daarnaast bevestig je deze powerbank makkelijk aan een tas, roofrack, of andere uitrusting dankzij de meegeleverde clip. Zo kun jij je bezighouden met waar je naar toegaat en laadt de powerbank zorgeloos op, ook op een bewolkte dag.

Mocht je dan in het donker alsnog je apparaten niet kunnen vinden of heb je even wat extra licht nodig? Dan kun je middels een knop op de powerbank zorgen voor een handige hulp. Dit model is uitgerust met verschillende licht- en dimfuncties zoals: normaal, SOS en strobe. 

Aantal opladingen

Hoe vaak kan ik dan iets opladen met dit ding? Dat is wel de meest gestelde vraag die ik heb gekregen de afgelopen maanden, en dat is dus precies wat ik heb getest! Hieronder een kort overzicht.

  • Telefoon (IPhone 11): 12 keer.
  • Babyfoon: 17 keer of 3 volle nachten aan staan terwijl hij aan de powerbank gekoppeld is.
  • Tablet: 5 keer.
  • GPS: 9 keer, inclusief gebruik tijdens het opladen.
  • JBP speaker (flip): 4 keer, inclusief gebruik tijdens het opladen.
  • LED zaklamp: 21 keer.

Daarnaast duurt het ongeveer een uur of drie voordat de powerbank zelf weer helemaal opgeladen is, ik gebruik hiervoor een laptop lader zodat de powerbank wat sneller oplaadt. Met de meegeleverde kabels moet je rekenen op een vier tot vier en een half uur. 

Mijn ervaringen met de heko solar powerbank spark 

Ik heb deze powerbank nu een kleine vijf maanden in gebruik gehad. Daarbij heb ik de powerbank minimaal vier keer in de week gebruikt voor diverse activiteiten en benodigdheden. Ik gebruikte de powerbank zowel op mijn werk als buiten. Het valt mij het meeste op dat de powerbank eigenlijk nog prima kan opladen met het zonnepaneel ook op een minder zonnige dag.

Het meeste was ik wel onder de indruk toen ik medio januari deze powerbank mee nam op een bushcraft overnachting in de Ardennen. Het had de dagen voorheen al flink geregend en het bleef maar regenen, een vochtige omgeving is niet de beste voor dit soort apparaten en de temperatuur lag rond het vriespunt.

Omdat we vanaf begin tot eind bezig waren met het maken van foto’s met de smartphone en filmpjes is de powerbank met uitzondering van 3 uur continu aan geweest. Zonder enige moeite kon ik mijn apparaten blijven opladen. In de nacht, om zeker te zijn, even een sok rond de powerbank zodat de accu niet te koud zou worden. Na 2 dagen de powerbank weer uit de tas gehaald en aangetroffen met nog 65 procent accu! Dit is overigens zonder het opladen via het zonnepaneel. Gezien de voordelige prijs van het product en het comfort/zekerheid wat het geeft onderweg ben ik na vijf maanden intensief gebruik meer dan tevreden.

Voor- en nadelen van de powerbank

Hieronder een kort overzicht van de voor- en nadelen. Daarbij hebben we ook online gekeken naar de ervaringen. 

VoordelenNadelen 
Netjes afgewerkt, redelijk foolproof in gebruik. Komt daarnaast in een zeer nette verpakking met snelle levering. Daarnaast shockproof, waterproof en strofproof.Opladen middels het geïntegreerde zonnepaneel duurt erg lang. 
Meerde oplaadmogelijkheden waardoor je snel verschillende apparaten kunt laden. Gewicht. Wel de moeite waard voor meerdere dagen maar voor een enkel buitenstapje zonder rugzak te zwaar.
Voldoende capaciteit/laag verbruiksvermogen om meerdere dagen op pad te kunnen gaan.Meegeleverde clip oogt ten opzichte van de powerbank wat goedkoop en heeft geen beveiliging of degelijke sluiting.
Aanwezigheid van de zaklamp met verschillende standen (SOS, normaal en strobe) is een plus. Model heeft een schappelijk afmeting maar is niet heel handzaam om langere tijd te dragen.
Het ook kunnen opladen, wel wat langzamer, op minder zonnige dagen ten opzichte van helemaal niet.

Conclusie: heko solar powerbank swung kopen? 

Op basis van de ervaringen die ik heb opgedaan met dit product vind ik het een echte aanrader. Zoals gezegd gebruikte ik de powerbank vier keer per week maar nam ik deze ook mee naar mijn werk, ideaal als je niet in de buurt van een stopcontact moet werken. De zekerheid die het onderweg geeft vind ik ook een plus, zeker als je graag bezig bent met filmen of fotograferen. Een apparaat wat daarnaast shock, water en stof-proof is met een LED-functie maakt het een waardevolle toevoeging aan je uitrusting.

Duurzaamheids tijdlijn

Via onze unieke duurzaamheid tijdlijn die visualiseert hoe lang producten meegaan en hoe ze gedurende hun levensduur worden gebruikt. Deze tijdlijn biedt inzicht in de duurzaamheid en levensduur van dit product, van het moment van aanschaf tot het einde van zijn bruikbaarheid. Je kan zien hoe de kwaliteit van het product zich handhaaft tijdens verschillende gebruiksfases. Dit initiatief benadrukt onze inzet voor duurzaamheid en helpt jou als consument bewustere keuzes te maken bij het selecteren van producten die niet alleen lang meegaan, maar ook milieuvriendelijk zijn.

23 oktober

1 jaar in gebruik

– wordt wekelijks gebruikt
– zeer tevreden mee
-werkt altijd
– natuurlijke slijtage

23 april 2023

6 maanden in gebruik

– paar keer meegenomen
– werkt nog steeds goed
– paar gebruikerssporen
– wat slijtage aan de rand

23 oktober 2022

Aanschaf Heko solar powerbank Swung

– eerste indruk is goed en degelijk
– nu testen en meenemen tijdens bushcraft
– vooral benieuwd naar het opladen via de zon

Jelle

Hoi ik ben Jelle! Een avontuurlijke  kerel met hart en passie voor bijna alles wat buiten te beleven is. Van klimmen, hiken, kano varen en vissen tot koken op open vuur! Graag neem ik je mee in mijn avonturen en belevingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *