Bos

Hoe kiezen we de top 5 producten?

OutdoorOnly biedt uitgebreide artikelen over een breed scala aan outdoor producten. In veel van deze artikelen vind je een top 5 met de beste producten van dit moment. Hoe selecteren we deze producten? Belangrijke factoren zijn de recensies van gebruikers, de duurzaamheid van producten, de prijs-/kwaliteitsverhouding hiervan en het gebruik van moderne technologie. Het moeten producten zijn, waar je als gebruiker de komende jaren nog veel plezier van zal hebben. Op deze pagina lees je hier meer over.

RECENSIES VAN GEBRUIKERS

Een belangrijke factor waarmee we rekening houden bij het selecteren van producten voor onze top 5 zijn de recensies van andere gebruikers. Vaak gaat het om producten die al enige tijd op de markt zijn. De recensies zeggen iets over de wijze waarop het product ontvangen is onder liefhebbers van outdoor activiteiten. Naast de recensies van gebruikers, kijken we naar reviews van andere partijen. Het helpt ons tot een eerste schifting te komen in het grote aanbod aan outdoor artikelen.

PRIJS-/KWALITEITSVERHOUDING

Naast de recensies van gebruikers en andere partijen speelt ook de prijs-/kwaliteitsverhouding een belangrijke rol. Over het algemeen zijn outdoor producten niet goedkoop. Als gebruiker zoek je een product dat over de gewenste functionaliteit beschikt. Tegelijkertijd moet een product scherp geprijsd zijn. In onze top 5 kiezen we vaak voor een combinatie van artikelen uit het middensegment en uit het hogere prijssegment. De kwaliteit van dergelijke producten is vaak aanzienlijk beter, dan de kwaliteit van producten uit het lagere prijssegment.

DUURZAAMHEID VAN PRODUCTEN

De keuze voor producten uit het midden- en hogere prijssegment hangt samen met het feit dat we letten op de duurzaamheid van producten. Een goedkoop product werkt vaak minder lang dan een product wat iets duurder is; het biedt een beperkte mate van duurzaamheid door een andere materiaalkeuze. Daarbij zijn dergelijke producten niet altijd goed bestand tegen bijvoorbeeld vocht. Iets wat zeker bij het beoefenen van outdoor activiteiten wel wenselijk is. In iets mindere mate speelt ook de duurzaamheid van het productieproces hierbij een rol.

REPUTATIE VAN MERKEN

Een vierde aspect waar we naar kijken is de reputatie van verschillende merken. Producten van merken als Nike, Trek, The North Face en bijvoorbeeld Fjallraven zijn al jaren zeer geliefd onder beoefenaars van outdoor activiteiten. Deze merken produceren niet alleen kwalitatief goede producten. Ook bieden ze een uitgebreide service, mocht een product niet goed genoeg functioneren. Dat laatste is belangrijk bij bijvoorbeeld sporthorloges, een dure fiets of een dagrugzak.

GEBRUIKTE INNOVATIE IN PRODUCTEN

Tot slot speelt de toegepaste innovatie in producten een belangrijke rol. Bij sporthorloges werd voorheen vaak een losse GPS tracker gebruikt, welke bijvoorbeeld op de fiets of wandelschoen geplaatst werd. Met moderne technologie is zo’n losse tracker niet langer benodigd. De tracker zit in het horloge ingebouwd. Ook kleding verandert in hoog tempo! Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de wijze waarop naden worden weggewerkt steeds verder verbeterd is. Het maakt dat je als wandelaar of bijvoorbeeld fietser geen last meer hebt van deze naden.