Hoe update ik mijn Garmin GPS?

Het is verstandig om de software je Garmin GPS up-to-date te houden. Deze updates zijn meestal kleine wijzigingen en verbeteringen die de werking van het toestel ten goede komen. Deze software updates zijn meestal klein en het updaten zal over het algemeen maar een paar minuten duren. In dit artikel leggen we je duidelijk uit welke stappen je moet doorlopen om ook jouw GPS de laatste update te geven.

Garmin express

Om je Garmin navigatie of je wandel GPS te updaten heb je een programma nodig wat Garmin Express heet. Deze kun je gratis downloaden voor Windows en Apple via de site van Garmin.

Met Garmin Express heb je de volgende voordelen:

  • Je kunt je kaarten bijwerken
  • Je software updaten
  • Content beheren
  • Synchroniseren met andere apparaten

Hoe installeer je garmin express?

Ga naar de site van Garmin Express: https://www.garmin.com/nl-NL/software/express/. Kies hier voor de windows of Apple versie.

Garmin Website

Na het downloaden dubbelklik je op het bestand GarminExpress.exe. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op installeren. Nadat de installatie voltooid is kun je Garmin Express opstarten. (Als dat niet automatisch gebeurd).

Bij een nieuwe installatie zal je eerst je navigatie of GPS moeten koppelen met je pc. Dit doe je door de GPS aan te zetten en via een USB kabel aan de pc te koppelen. Garmin Express zal je toestel herkennen en toevoegen.

Kijk op je GPS of je een afbeelding ziet van een garmin met een usb teken, dat betekend dat de GPS gekoppeld is met de computer. Na even wachten zal Garmin Express je GPS herkennen. Klik op Toestel toevoegen. Vanaf nu zie je iedere keer je GPS staan zodra je Garmin Express opstart.

Optioneel:
Je kunt je toestel registreren en je e-mailadres opgeven, als je dat doet dan ontvang je e-mails wanneer er kaart- en software- updates beschikbaar zijn. Je kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen. Beide opties hebben geen invloed op de updates van je GPS. 

Garmin Express Search

Zijn er updates beschikbaar dan zie je dit direct als je Garmin Express opstart. Er staat dan een blauw bolletje met het aantal updates wat er voor jouw toestel beschikbaar is. (Op het moment van schrijven is dit voor mij niet het geval, ik zal zodra er een update beschikbaar is, een screenshot toevoegen).

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is te controleren welke updates beschikbaar zijn en deze te laten installeren. Ga akkoord met de algemene voorwaarden van Garmin en klik op doorgaan. Hierna begint het downloaden en het installeren van de update.

Na het installeren herstart je GPS, dit is volkomen normaal. Je ziet dan op je GPS dat de update aan het installeren is. Zodra deze voltooid is is de GPS volledig opgestart en kun je deze weer gebruiken. 

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Een reactie op "Hoe update ik mijn Garmin GPS?"

  1. juka juka schreef:

    ik gebruik het al een paar jaar ,maar nu loop ik achter mat updaten,nu ga ik beter opletten en mee doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *