Bij OutdoorOnly schrijven we regelmatig productrecensies. We begrijpen de verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt en houden ons daarom aan de hoogste normen bij het doen van aanbevelingen. Wil je weten hoe wij deze producten selecteren?

Dit doen we wel:

Hier is alles waar we op letten voordat we een productreview op onze pagina’s zetten.

✅ Recensies van gebruikers

Het zou gemakkelijk zijn voor merken om producten van hoge kwaliteit uit te kiezen en deze naar ons op te sturen voor een maximale beoordeling.

Daarom vertrouwen we ook op “de wijsheid van het volk” om ons een oordeel te vormen over de productkwaliteit van een bepaald merk.

We pluizen online uitgebreid positieve en negatieve beoordelingen uit over alle producten die we aanbevelen.

We nemen ook vaak contact op met deze klanten om dieper te graven, hun ervaringen te begrijpen en deze weer te geven.

Positieve review voorbeeld
Negatieve review voorbeeld

✅ Prijs-/kwaliteitsverhouding

Naast de recensies van gebruikers en andere partijen speelt ook de prijs-/kwaliteitsverhouding een belangrijke rol. Over het algemeen zijn outdoor producten niet goedkoop.

Als gebruiker zoek je een product dat over de gewenste functionaliteit beschikt. Tegelijkertijd moet een product scherp geprijsd zijn. In onze top 5 kiezen we vaak voor een combinatie van artikelen uit het middensegment en uit het hogere prijssegment.

De kwaliteit van dergelijke producten is vaak aanzienlijk beter, dan de kwaliteit van producten uit het lagere prijssegment.

✅ Duurzaamheid van producten

De keuze voor producten uit het midden- en hogere prijssegment hangt samen met het feit dat we letten op de duurzaamheid van producten. Een goedkoop product werkt vaak minder lang dan een product wat iets duurder is; het biedt een beperkte mate van duurzaamheid door een andere materiaalkeuze.

Daarbij zijn dergelijke producten niet altijd goed bestand tegen bijvoorbeeld vocht. Iets wat zeker bij het beoefenen van outdoor activiteiten wel wenselijk is. In iets mindere mate speelt ook de duurzaamheid van het productieproces hierbij een rol.

✅ Reputatie van merken

Een vierde aspect waar we naar kijken is de reputatie van verschillende merken. Producten van merken als Nike, Trek, The North Face en bijvoorbeeld Fjällräven zijn al jaren zeer geliefd onder beoefenaars van outdoor activiteiten.

Deze merken produceren niet alleen kwalitatief goede producten. Ook bieden ze een uitgebreide service, mocht een product niet goed genoeg functioneren.

✅ Kijken naar de bezorgopties

Wat heeft het voor zin om het perfecte product te vinden als je het niet ontvangt of er lang op moet wachten?

Daarom bekijken we de gemiddelde bezorgtijd en kosten, de dekking voor bezorging in het land en het retourbeleid als je van gedachten verandert.

Bedrijven die betere voorwaarden bieden, staan hoger op onze pagina’s.

✅ Gebruikte innovatie in producten

Tot slot speelt de toegepaste innovatie in producten een belangrijke rol. Bij sporthorloges werd voorheen vaak een losse gps tracker gebruikt, welke bijvoorbeeld op de fiets of wandelschoen geplaatst werd.

Met moderne technologie is zo’n losse tracker niet langer benodigd. De tracker zit in het horloge ingebouwd. Ook kleding verandert in hoog tempo! Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de wijze waarop naden worden weggewerkt steeds verder verbeterd is. Het maakt dat je als wandelaar of bijvoorbeeld fietser geen last meer hebt van deze naden.

Dit doen we niet:

Dingen die je NOOIT zult vinden op OutdoorOnly

🚫 Het aannemen van sponsorgelden

Veel merken zijn bereid om ons veel geld te betalen om hoger op onze pagina’s te komen, maar we weigeren deze aanbiedingen altijd. Wij vinden dat het onze redactionele verantwoordelijkheid is om het beste product te tonen, omdat we meer van outdoor houden dan van geld.

🚫 Iets plaatsen zonder grondig onderzoek

Al onze artikelen zijn grondig onderzocht en we doen niet zomaar aanbevelingen. Dus als je het op onze site leest, kun je er zeker van zijn dat alle bovenstaande punten zijn doorlopen en dat je het advies kunt vertrouwen.

🚫 Tegen het advies ingaan van experts en overheidsinstanties

Het is tegenwoordig trendy om tegen gezondheidsorganisaties of medische professionals in te gaan, en WIJ DOEN DAT NIET. Als een expert ons vertelt dat hij een bepaald artikel niet zou aanbevelen, komt het niet op onze site, ongeacht onze persoonlijke mening of overtuiging.