Sinds enige tijd heb ik de Infinitylab Instantgo 10.000mAh powerbank in gebruik. 

Een slimme en comfortabele powerbank die zeer makkelijk mee te nemen is. 

Het design is goed doordacht en past makkelijk in je broekzak doordat het dezelfde afmeting heeft als een telefoon of vergelijkbaar is met een Samsung S21.

Hij is weliswaar wat dikker dan de (als voorbeeld gebruikte) telefoon maar zeker niet storend.

Mijn telefoon kan niet wireless geladen worden maar bijbehorende oplaadsnoer met USB-C aansluiting maakt dat de powerbank een veelzijdige lader is.

InfinityLab InstantGo 10000 powerbank specificaties

Wat zit er in de doos:

Ontwerp

Net als zowat elke andere powerbank op de markt is de InfinityLab InstantGo powerbank rechthoekig. De InstantGo powerbank is gemaakt van 90% gerecycled plastic en heeft een mooi draagbaar gewicht. Er zijn 2 versies op de markt, de bedrade en de draadloze versie en zijn verkrijgbaar in zwart of wit.

De buitenkant van de InstantGo powerbanks voelt zacht aan met een subtiel wervelmotief. Op de bovenkant is het nummer 10000 in het oppervlak gestempeld, samen met drie pictogrammen: een cirkel gemaakt van drie pijlen om gerecyclede materialen aan te geven, een hart en een wereldbol. De draadloze powerbank heeft ook een bliksemschicht gestempeld in het midden van de laatste 0. De achterkant is gerimpeld en heeft ook wettelijke informatie erop gedrukt. De buitenranden zijn medium grijs of zwart, afhankelijk van de kleur die je krijgt.

TIP: Bekijk ook onze Xiaomi powerbank 20000mAh review voor een grotere powerbank

Gebruiksgemak

Zoals de meeste powerbanks is de InfinityLab InstantGo powerbank makkelijk te gebruiken. Sluit de USB-C aan op de juiste poort en de andere op het apparaat (telefoon/laptop/camera). 

De vier lampjes aan het uiteinde van de powerbank geven aan hoeveel energie nog over is. Heel simpel gezegd, als ze alle vier branden kun je zeggen dat de powerbank vol is. Wanneer er drie branden kun je er vanuit gaan dat om en nabij 75% energie over is en bij twee verlichtte streepjes 50% en bij één verlicht streepje dat er 25% power over is. 

Voorstelling

De powerbank levert tot 30W uit de bekabelde poort. Vergeleken met de allernieuwste en net uitgebrachte powerbanks lever de InfinityLab InstantGo 10000 net onder de norm en behoeften vandaag de dag (nieuwere apparaten en grotere accu’s) maar zullen genoeg zijn voor de meeste smartphones en tablets.

Batterijleven

Met 10000 mAh stroom zou in principe de meeste telefoons 2 tot 3 keer volledig geladen moeten kunnen zijn voordat de powerbank opnieuw moet worden opgeladen. Met een 220V wandcontactdoos duurt het ongeveer 2-2.5 uur voordat de powerbank volledig is opgeladen. 

Prijs

Let bij aanschaf wel op dat je of de wirelessversie koopt of de versie met ingebouwde USB-C kabel. Dit maakt namelijk nog wel een verschil en niet elke telefoon is geschikt voor wireless laden.

De wireless versie staat online te koop voor om en nabij de €80 en de versie met ingebouwde USB-C kabel staat voor om en nabij de €60/€65 te koop.

Persoonlijk vind ik dit veel geld voor een powerbank echter het draagcomfort maakt het waard om hem altijd bij je te hebben.

Bekijk ook ons artikel over de beste solar powerbanks.