Buren, je bent dol op ze of je hebt er een hekel aan. In veel gevallen hebben we er maar mee te dealen want je kunt ze niet kiezen. We raden je dan ook aan om ze goed te vriend te houden, het welbekende ‘liever een goede buur dan een verre vriend’ is namelijk een waarheid als een koe. In overleg een goede afscheiding met je buren regelen is een aanrader waar het gaat om de band met je buren goed te hebben én te houden.
Wanneer je dit namelijk doet zonder overleg zul je waarschijnlijk kwaad bloed zetten. Maar ook bij een goede band is het fijn om af en toe van je privacy te kunnen genieten. Daarnaast is het natuurlijk ook logisch wanneer je samen besluit tot een afscheiding, de kosten hiervoor te delen. Daarom; investeer in een goede afscheiding en wees helder over de kosten(verdeling). Wij zetten een aantal goede opties op een rij.

Over de schutting

De welbekende schutting is nog altijd een goede manier om de grens tussen jouw en het domein van je buren aan te geven. Het fijne aan een schutting is dat hij er in allerlei soorten, maten en materialen is. Van heel duur en exclusief hardhout tot goedkoop kunststof. Ook de afwisseling tussen een houten schutting enerzijds en gaashekwerk anderzijds zien wij veel terug. Nog een voordeel van de schutting is dat hij na plaatsing direct privacy biedt. Je bent niet afhankelijk van groeiende planten en bomen.

Goed geplant

Het duurt iets langer voordat je echt een goede afscherming hebt, maar een afscheiding door middel van bomen en planten geeft wel een enorm landelijk gevoel aan een tuin. De welbekende conifeer heeft tegenwoordig al vele concurrenten gekregen. Ieder met zijn eigen sterke en minder sterke punten, laat je hierover door een professional vooraf goed informeren. Want wellicht is de ondergrond van jouw tuin niet geschikt voor een speciale soort heg. Goede hoveniers vind je tegenwoordig online door sites als homedeal.nl. Zij bieden een volledig overzicht van klusjesmannen in de buurt en daardoor kun jij verschillende offertes en aanbiedingen vergelijken.

Doe de combi

Twijfel je tussen een schutting of een groene afscheiding? Er zijn tegenwoordig ook vele tussenvarianten mogelijk. Zo kun je een schutting plaatsen waar later een klimop tegenop groeit. Of wat dacht je van een raster waar druivenplantjes op groeien. Dit is niet alleen mooi en natuurlijk, maar geeft ook nog eens een leuke oogst aan het einde van het seizoen. Een win-win situatie!
Kortom, het állerbelangrijkste is dat je er in goed overleg met de buren uitkomt. Daarna is het pas aan te raden om actie te ondernemen. Kies hierbij de optie die bij jullie situatie en budget past. Maar de keuze is reuze, dat is een ding wat zeker is!