Jetboil Flash review. Perfect voor backpackers en kampeerders

Vandaag ben ik van plan een wandeling te gaan maken. Op de helft van de tocht trakteer ik mijzelf op een lekkere lunch en een kop koffie. Om koffie te kunnen maken, neem ik de Jetboil flash mee!

8.5
totale score
7.5

Prijs

8.5

Functionaliteit

8.5

Gebruikersvriendelijkheid

9.5

Design

Waarom de Jetboil Flash

De Jetboil heeft afgelopen tijd mijn interesse gewekt omdat veel mensen in mijn omgeving er enthousiast over vertelden. Zelf heb ik hem mogen testen met een brander cursus. Ik was verkocht! Vandaag neem ik hem mee en vertel ik jullie waarom het zo’n tof ding is!

Laat ik beginnen met dat de Jetboil relatief licht en compact is. Normaal neem ik om een simpel bakkie koffie te maken mijn percolator, Trangia brander en spiritus mee. Samen met de rest van de benodigdheden voor koffie neemt dat meer ruimte in beslag dan de Jetboil. Hier kun je namelijk alle benodigdheden in de thermosbeker plaatsen, ideaal!

Hoe werkt de Jetboil Flash?

Waar bestaat het ‘Jetboil pakket’ uit, en hoe zet je hem in elkaar? Dat ga ik jullie vertellen onder de volgende foto!

Allereerst heb je natuurlijk de gasfles (1), daaronder klink je de (uitgeklapte) driepoot (2) vast.

Hierdoor staat de constructie stevig op de grond. Op de gasfles draai je de brander (3).

Klap voordat je de brander op de gasfles bevestigd wel even het regulatie hendeltje uit (onder de brander). Als laatste klik je de thermosbeker (4) vast op de brander.

Zelf heb ik de ‘coffeepress’ (5) ook meegenomen, om zo een ‘french press’ van de thermosbeker te maken. Maar je kunt natuurlijk ook oploskoffie meenemen!

Je ziet dat ik een gasflesje van Jetboil zelf heb, maar een andere gasfles met schroefaansluiting past ook onder de Jetboil. Deze kun je, in tegenstelling tot de prikblikjes, overal in europa verkrijgen, super handig!

De Jetboil is makkelijk aan te steken door de ingebouwde piëzo ontsteker, deze druk je in. Hierdoor ontstaat een vonk. Steek de Jetboil flash pas aan als er water in de thermosbeker zit, anders kook je hem kapot en dat is mega zonde!

Terwijl de Jetboil het water kookt, zie ik het logo op de thermosbeker oranje kleuren. Wanneer het logo helemaal oranje is, kookt het water ook. Super leuk om te zien!

Het water kookt, zoals Jetboil flash belooft, 500 ml binnen anderhalve minuut. Zelf vind ik dat hij wel erg veel geluid maakt, maar dat komt ook omdat ik een spiritusbrander ben gewend, die maakt namelijk helemaal geen geluid.
Verder blijft het water erg lang warm door de isolatie jas om de thermosbeker. Ongeveer 20 minuten nadat het water is gekookt neem ik een slok. Het water is nog kokend heet. Goede les voor mij, en nog een positief punt voor de Jetboil!

Tip: Tijdens de brandercursus is mij verteld om alleen water in de Jetboil te koken. Wanneer je er bijvoorbeeld soep in warm maakt heb je kans dat dit aankoekt in de onderkant van de thermosbeker.
Wel kun je de ‘potsupport’ van Jetboil los kopen. Deze kun je op de brander plaatsen om er een pan op te zetten.

Eindconclusie & beoordeling

De Jetboil flash is een super ding. Snel, licht, compact en goed geïsoleerd.
Het is een mooi product om mee te nemen op hikes, wanneer je vooral gevriesdroogde maaltijden eet. Om er een hele maaltijd op te koken is hij minder geschikt, maar daarvoor is de Jetboil ook niet ontworpen.

VoordelenNadelen
meekleurende vlamRelatief duur in aanschaf
licht van gewicht
ook andere gasflessen passen

Prijs: 75%

De combinatie als op de foto kostte in totaal ongeveer 165 euro. Als je kijkt naar prijs kwaliteit verhouding is het een goed product. Echter is 165 wel duur voor een ‘waterkoker’, maar het ligt eraan wie hem gebruikt en waarvoor. Als je de Jetboil alleen gebruikt om water te koken voor je tent op de camping waar je twee weken lang staat, is hij erg duur.

Functionaliteit: 85%

De Jetboil is erg functioneel. Hij kookt het water snel en gemakkelijk.

Gebruikersvriendelijkheid: 85%

De Jetboil flash is makkelijk in elkaar te zetten, als je het eenmaal weet. Door de ingebouwde piëzo kun je hem altijd aansteken. Door de geïsoleerde thermosbeker kun je de beker vastpakken, zonder dat je je vingers brandt.

Design: 95%

Persoonlijk vind ik de Jetboil een erg mooi design hebben. Ook de vlam op de beker die oranje kleurt vind ik een mooie toevoeging.

sofie

Mijn naam is Sofie, 25 jaar jong. Graag wandel ik door de natuur en probeer ik nieuwe dingen uit. Kamperen onder een tarp, in een hangmat of lekker in de tent. Koken op verschillende soorten branders of op het kampvuur. Graag neem ik jullie mee in mijn avonturen! Lees je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *