Jigidi puzzles voor Geocaching

Geocaching is een populaire buitenactiviteit waarbij deelnemers gebruikmaken van GPS-coördinaten om verborgen “schatten” of “geocaches” te vinden. Een van de vele uitdagingen binnen Geocaching is het oplossen van verschillende soorten puzzels om de exacte locatie van de geocache te achterhalen.

Jigidi.com is een geweldig platform waar je terecht kunt voor het oplossen, maken en delen van online legpuzzels, die ook handig kunnen zijn bij het puzzelen in Geocaching.

De Jigidi puzzles hebben zich bij geocachers ontpopt als een favoriete manier om coördinaten te verbergen of aanwijzingen te geven. De wereldwijde community van Jigidi puzzel liefhebbers maakt het mogelijk om samen te werken en ideeën uit te wisselen met anderen die ook dol zijn op Geocaching en de uitdagingen die daarbij horen.

Door een account aan te maken op Jigidi, krijg je toegang tot verschillende legpuzzels en kun je je eigen uitdagende puzzels maken om te delen met de geocaching-community. Om de puzzels bij de Geoaches op te lossen, hoef je geen account aan te maken.

Jigidi puzzles in het kort

  • Jigidi is een online platform dat geocachers helpt bij het oplossen en maken van legpuzzels
  • Geocachers gebruiken Jigidi-puzzels om coördinaten te verbergen en aanwijzingen te geven
  • Een account op Jigidi biedt toegang tot verschillende puzzels en een community van puzzel- en geocaching-liefhebbers.

Geocaching en jigidi puzzels

Als geocacher ben ik altijd op zoek naar interessante puzzels om op te lossen en ik ben blij dat ik Jigidi heb gevonden. Jigidi is een wereldwijde community van legpuzzel liefhebbers, waar je online jigsaw puzzels kunt maken en oplossen. Dit maakt Jigidi een perfecte match voor Geocaching. Geocachers kunnen Jigidi puzzels gebruiken in combinatie met mystery caches om het spel nog uitdagender en leuker te maken. Hieronder zie je een van de puzzels die ik heb opgelost.

Gebruik van Jigidi bij Geocaching

Naar mijn mening zijn de puzzels niet altijd gemakkelijk, maar met wat doorzettingsvermogen en gebruik van hulplijnen (lees: mijn vrouw), kan ik de puzzel oplossen en uiteindelijk de cache of coördinaten vinden.

Er zijn meer dan 1500 geocaches in Nederland en België die een Jigidi puzzel bevatten. Het gebruik van Jigidi puzzels voegt een extra dimensie toe aan Geocaching, omdat je eerst een puzzel moet oplossen voordat je op zoek kunt gaan naar de geocache zelf. Om Jigidi puzzels in Geocaching te gebruiken, maak je gewoon een Jigidi account aan en deel je de link naar de puzzel.

Er is een openbare lijst op geocaching.com waarin meer dan 800 caches staan met allerlei leuke Jigidipuzzels. Deze lijst kan je hier vinden: https://coord.info/BM8GNVY. Deze lijst lijkt ook actief bijgehouden te worden.

Jigidi-account

Het hebben van een Jigidi-account heeft wel wat voordelen, vooral voor Geocaching. Ik ontdekte dat het aanmaken van een gratis Jigidi-account voor mij ook meerwaarde bood bij het oplossen en delen van puzzels.

Om te beginnen kan ik nu mijn eigen Jigidi puzzles maken en deze delen met de Geocaching-community.

Daarnaast heeft het account ook nog een ander groot voordeel: wanneer ik aan een puzzel bezig ben, kan ik deze opslaan en later verdergaan waar ik gebleven was. Dit is echt handig, omdat ik niet altijd tijd heb om een puzzel in één keer op te lossen.

Dus als je net zo enthousiast bent over Jigidi-puzzels en Geocaching als ik, dan raad ik je zeker aan om een gratis Jigidi-account aan te maken en alle voordelen te ontdekken die het te bieden heeft.

Automatisch Jigidi oplossen

Er zijn zelfs tools of websites waar je scripts kunt vinden die deze puzzels automatisch oplossen. Ben je een beetje handig met code dan kan deze site misschien interessant zijn voor je.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *