Review: K-NATICS LED zaklamp 

In dit artikel geef ik je mijn mening over de K-NATICS LED zaklamp. Deze heb ik nu een tijdje in gebruik en nu is het tijd voor een uitgebreide review.

Om alvast een tipje van de sluier te geven: K-NATICS is een Nederlandse onderneming uit Amsterdam, die zich focust op het produceren van een duurzame LED zaklamp voor outdoor activiteiten. Duurzaamheid spreekt mij enorm aan. Dit zit niet alleen in de mogelijkheid de accu op te laden, maar ook in de kwaliteit van de gebruikte materialen voor deze zaklamp. 

Productspecificaties K-NATICS Pro LED zaklamp 

Voordat we naar de voor- en nadelen van de K-NATICS Pro LED zaklamp kijken, zet ik de product specificaties van dit model voor je op een rijtje. Het maakt het makkelijker deze zaklamp te vergelijken met andere LED zaklampen voor outdoor activiteiten.

K-NATICS Pro LED zaklamp 
Toepassingen Gebruik de K-NATICS Pro LED zaklamp op de camping, bij autopech of een stroomstoring in huis, bij het wildkamperen en tijdens outdoor activiteiten.
Lengte 16.5 centimeter
Diameter4.5 centimeter 
Waterdichtheid IP-65 classificatie; stof- en waterdicht 
Bereik1.000 meter (maximaal) 
Lumen3.000 lumen (maximaal, 5 standen)
Accu5.000 mAh accu (lithium-ion), ook te gebruiken met 3 AAA-batterijen. 
Accuduur6 tot 8 uur (minimaal)  
Prijs59,95 EUR 

Mijn bevindingen

LED zaklampen zijn op basis van verschillende factoren met elkaar te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal lumen wat een zaklamp biedt, het gewicht hiervan, de mogelijkheid de accu opnieuw op te laden en het bereik van de zaklamp.

Het zijn factoren die ik gebruikt heb om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Hierbij kwam de K-NATICS Pro LED zaklamp al snel als beste keuze naar voren. Feit dat de zaklamp door een jonge Nederlandse onderneming produceert wordt is een extra reden geweest om voor dit product te kiezen. 

Eerste indruk

Op het moment dat ik de K-NATICS LED zaklamp bestelde, had deze een levertijd van één werkdag. Handig, want zo kon ik deze vrijwel meteen testen. De levertijd van de zaklamp kan logischerwijs van moment tot moment verschillen.

Ik ontving de zaklamp in een stevige doos, verpakt in een bij de zaklamp passende zwarte hoes. Niet alleen voorkomt dit schade onderweg naar de consument, ook kun je de K-NATICS Pro LED zaklamp zelf makkelijker meenemen in deze hoes. Naast de stevige leren hoes, wordt er een kleiner model stoffen bewaarzak met de LED zaklamp meegeleverd.

Naast de K-NATICS Pro LED zaklamp worden er een aantal extra’s meegeleverd, namelijk: 

 • Accu
 • USB-laadkabel
 • Batterijhouder voor losse batterijen
 • Handleiding

Ervaringen met lichtsterkte

Een van de belangrijkste factoren bij het vergelijken van LED zaklampen is voor mij de lichtsterkte van het product. Met 3.000 lumen is de lichtsterkte van deze K-NATICS Pro op orde.

Mede doordat de gemiddelde LED zaklamp een lichtsterkte van zo’n 1.000 tot 1.500 lumen heeft. Groot voordeel van dit model is de mogelijkheid om de lichtsterkte aan te passen, aan de hand van vijf standen.

Je hebt hierbij keuze uit high, medium en low. De overige twee standen bieden je een strobe functie en een SOS-functie. De SOS-functie zorgt voor een snel knipperend licht, waarmee je mensen in de omgeving kunt waarschuwen of op die manier om hulp kunt vragen. 

K-NATICS zaklamp

Ook handig: de LED zaklamp is uitgevoerd met een geavanceerd focussysteem met een instelbare zoom. Je kunt hiermee eenvoudig schuiven van een spot- naar een flood-modus.

De zaklamp biedt je in de spot-modus een bereik van maximaal 1.000 meter. Ideaal, wanneer je bijvoorbeeld wilt kunnen zien wat er in de verte op een bord staat. Het bereik zit niet alleen in de relatief hoge lichtsterkte van dit model, maar ook in de kwalitatief goede en hittebestendige lens van de K-NATICS Pro LED zaklamp. 

Door de knop voor het wisselen tussen standen ingedrukt te houden, hoef je niet meermaals te klikken of van de ene stand naar de andere te gaan. Het vergroot het gebruiksgemak van de zaklamp. 

Accuduur

Zoals je in de product specificaties las, kun je de knatics zaklamp gebruiken met een accu en in combinatie met losse AAA-batterijen. Zelf geef ik de voorkeur aan het gebruik van de oplaadbare accu, daar dit een duurzame, milieuvriendelijke keuze is.

In geval van nood kun je altijd terugvallen op het gebruik van de losse AAA-batterijen. Je hebt drie van deze batterijen nodig, welke je in de meegeleverde batterijhouder stopt. 

De accu van de K-NATICS Pro zaklamp is op te laden met de USB-oplader. Neem een connector mee, om de USB-oplader in het stopcontact te kunnen steken. Met een capaciteit van 5.000 mAh gaat de LED zaklamp op de hoogste stand circa 6 tot 8 uur mee.

Zet je de zaklamp voortdurend op de laagste stand, dan kun je deze zelfs tot 20 uur gebruiken. Ten opzichte van andere modellen binnen deze prijsklasse beschikt de K-NATICS Pro over een veel krachtigere accu. 

Handig aan dit model zaklamp is de LED-indicator, welke aangeeft hoeveel energie de accu nog heeft. Zo weet je precies of de accu al moet worden opgeladen, of dat je deze nog een dag kunt gebruiken. 

Enig nadeel aan de K-NATICS Pro LED zaklamp vind ik het lipje over de ingang voor de USB-lader. Het lipje kan na verloop van tijd gaan irriteren, als je de zaklamp langer vasthoudt.

Daarnaast is een luxeprobleem dat de zaklamp wordt opgeladen middels micro USB, in plaats van met USB-C. Dit betekent voor veel mensen dat zij een extra oplaadkabel mee moeten nemen. 

Zaklamp die stof- en waterdicht is 

De LED zaklamp is gemaakt van stevig, maar licht van gewicht zwart aluminium. Bij het ontwerp van de K-NATICS Pro is rekening gehouden met het feit, dat je de zaklamp ook wilt kunnen gebruiken bij regen of bijvoorbeeld tijdens het passeren van een ondiep beekje.

Het maakt dat de LED zaklamp de classificatie IP-65 heeft gekregen, wat het model stof- en waterdicht maakt. Het komt de duurzaamheid van het model ten goede. 

Conclusie: K-NATICS Pro LED zaklamp een goede keuze? 

Voor mij is het simpel, ik zou de K-NATICS Pro LED zaklamp aan iedereen aanraden. De zaklamp kan in tal van verschillende situaties van pas komen, niet alleen bij outdoor activiteiten in de natuur. Daarbij wordt de zaklamp geleverd in een handige, stevige hoes. Het voorkomt schade aan de lamp en maakt dat je deze eenvoudig meeneemt onderweg naar je volgende vakantiebestemming. 

Het stevige aluminium waarvan de zaklamp gemaakt is, zorgt dat je er lange tijd gebruik van kunt blijven maken. Mede ook door de krachtige, oplaadbare accu. Verkeer je in nood, doordat je geen stopcontact in de buurt hebt? Je kunt met dit model zaklamp altijd terugvallen op drie losse AAA-batterijen. De batterijhouder neem je, samen met de USB-oplaadkabel mee in de houder van deze zaklamp. 

Als minpunt zou je kunnen noemen, dat het lipje over de aansluiting voor de USB-oplaadkabel enigszins irriteert bij een langdurig gebruik van de zaklamp. Daarbij kan het een nadeel zijn, dat de zaklamp opgeladen wordt met een micro USB-kabel, in plaats van met USB-C. Die laatste kabel hebben veel mensen standaard al mee, wat maakt dat je een extra kabel mee moet nemen voor het opladen van de LED zaklamp.

Je bestelt de K-NATICS Pro LED zaklamp eenvoudig online bij de leverancier, via bijvoorbeeld Bol.com. De prijs-/kwaliteitverhouding van dit model is bijzonder goed. Dat zit met name in de krachtige accu, die veel sterker is dan accu’s van andere modellen in deze prijsklasse. 

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

4 reacties op "Review: K-NATICS LED zaklamp "

 1. Henk Henk schreef:

  Ziet er zéér professioneel uit…echter één enorme ontwerpfout…de accu-indicator ledjes…trekken binnen no time je accu of batterij leeg waardoor je telkens met een lege accu/batterij zit. Enorm frustrerend.

  1. Pelle Hendrix Pelle Hendrix schreef:

   Beste Henk, Wat vervelend om te horen dat je problemen ervaart met je nieuwe zaklamp. De zaklamp hoort op zijn laagste stand bijna 20 uur mee te gaan en op zijn hoogste stand tussen de 6 en 8 uur. Blijven de led indicatoren aanstaan wanneer je de zaklamp uitzet? Je kan contact met ons opnemen via info@K-natics.nl Daar helpen wij je graag verder!

 2. De Kat De Kat schreef:

  Dit leest als een reclameboodschap van K-natics… Geen foto’s van de lichtbundel “beamshots”, accutype wordt niet genoemd, capaciteit niet getest en op internet is niets te vinden behalve een hoop reclame, verder ook geen site-eigen foto’s van de lamp … Ik denk dat het een Chinese lamp is die door een vooralsnog redelijk onbekend bedrijf is ge-rebrand.
  Ow wacht: op AliExpress kom ik deze via google image search tegen voor €21,21 inclusief verzendkosten! Yup een overpriced rebranded Chinees dus…

  1. patrick-heijmans Patrick schreef:

   beste De Kat,

   Allereerst bedankt voor het delen van deze review. Het product wat wij gereviewed hebben is niet te vergelijken met de Chinese modellen. Wij hadden eerst ook dit idee namelijk en hebben het bedrijf dezelfde vragen gesteld.
   Bij de nieuwste batch PRO modellen zijn de volgende verbeteringen toegepast: Van micro usb naar USB-C, Sterkere LED bron, Verbeterde interne chip en verbeterde afdeksluiting van de charging port. Daarnaast is de batterij een stuk sterker dan van de Chinese concurrenten. K-natics heeft een levertijd van 1 dag en 2 jaar garantie. Binnenkort zullen we de review updaten met nog meer foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *