Een Buscamper is een soort camper die is gebouwd in een gewone bestelwagen. Deze bestelwagens worden omgebouwd tot campers door het toevoegen van slaapruimte, een keuken en andere voorzieningen. Het is een combinatie van een bus en een camper. Buscampers bieden vertrouwd rijcomfort, omdat de meeste modellen niet groter zijn dan een standaard bestelbus. Je hebt voor het besturen van de meeste buscampers dan ook geen apart rijbewijs nodig. Er zijn verschillende voordelen en nadelen verbonden aan het gebruik van een buscamper.

Voordelen buscamper #

Gemakkelijk parkeren: Buscampers zijn zeer wendbaar en dat geeft tijdens het rijden een geruststellender gevoel waardoor je nog meer kunt genieten tijdens je reis.
Rijden door smalle straatjes: Dankzij hun compacte formaat kunnen buscampers gemakkelijk door smalle straatjes rijden.
Minder goed als camper te herkennen: Buscampers zijn minder goed als camper te herkennen, wat een voordeel kan zijn in bepaalde situaties.
Goed te gebruiken voor woon-werk verkeer: Buscampers zijn ook praktisch voor dagelijks gebruik en kunnen ook als tweede auto worden gebruikt.
Compact: Ondanks hun compacte formaat hebben buscampers toch meestal een vast bed, een vast toilet en een douche, een vaste keuken en een zithoek.
Rijdt als een personenauto: Een buscamper rijdt als een personenauto, maar je zit wel lekker hoog en je overziet het verkeer daardoor goed.

Nadelen buscamper #

Beperkte binnenruimte: Het nadeel van een buscamper is dat er iets minder ruimte is invergelijking met andere soorten campers.
Vaak geen natte cel aanwezig: In veel buscampers is er geen natte cel aanwezig. Overigens hebben veel buscampers wel een porta potti.
Kouder dan normale campers: Doordat het vaak omgebouwde bussen zijn is de ruimte om goede isolatie aan te brengen minder waardoor het kouder kan zijn in de wintermaanden.

buscamper