Een Liner camper is een type camper dat wordt gebouwd op het chassis van vrachtwagens of bussen. Ze hebben het uiterlijk van luxe touringbussen en bieden een zeer ruime en royale leefruimte. Liners worden beschouwd als de meest luxe campers en vormen de absolute bovenklasse van het camperwereldje. Ze zijn groot, hoog, zwaar en je hebt er een C-rijbewijs voor nodig. Er zijn verschillende voordelen en nadelen verbonden aan het gebruik van een liner camper.

Voordelen liner camper #

  • Luxe en comfort: Liners bieden veel luxe en comfort, zoals de duurdere segment van bekleding en aankleding van de gehele camper.
  • Ruime leefruimte: In een liner leef je heel ruim en royaal. Je loopt elkaar niet steeds voor de voeten.
  • Exclusiviteit: Liners zijn exclusieve motorhomes met een lengte van 8 tot zelfs 12 meter. Ze worden uitsluitend op bestelling gebouwd, precies zoals de nieuwe eigenaar dat wil.

Nadelen liner camper #

Prijs: Liners zijn duur. Ze kosten zo’n 200.000 tot 350.000 euro en kunnen zelfs oplopen tot anderhalf miljoen euro of meer.
Grootte: Liners zijn groot, hoog en zwaar. Dit kan een nadeel zijn bij het manoeuvreren of parkeren.
Rijbewijs: Voor het besturen van een Liner heb je een C-rijbewijs nodig.
Beperkingen: Met een Liner kun je lang niet overal terecht vanwege de grootte en het gewicht. Het kan ook moeilijk zijn om een geschikte parkeerplaats te vinden.

Liner camper