Een Zelfbouw camper is een type camper dat wordt gebouwd door particulieren, naar eigen inzicht en naar eigen mogelijkheden. Het grootste verschil tussen een fabriekscamper en een zelfbouw camper is wie hem gebouwd heeft. In een uitzondering wordt een zelfbouw camper in opdracht gebouwd. Zelfbouw campers zijn dan ook maatwerk, er rijdt er vaak maar één van rond. De meest gebruikte basis voor een zelfbouw camper is een kale bus, waardoor zelfbouw campers vaak te
vergelijken zijn met een buscamper. Er zijn verschillende voordelen en nadelen verbonden aan het gebruik van een Zelfbouw camper

Voordelen zelfbouw camper #

  • Maatwerk: Zelfbouw campers worden veelal door particulieren ingebouwd, naar eigen inzicht en naar eigen mogelijkheden. Dit betekent dat je de camper precies zo kunt maken als je zelf wilt.
  • Goedkoper: Ze zijn vaak goedkoper in de aanschaf, je betaalt minder wegenbelasting en verzekeringskosten en ze rijden zuiniger.
  • Uniek: Omdat zelfbouw campers maatwerk zijn, rijdt er vaak maar één van rond. Dit betekent dat je een unieke camper hebt die niemand anders heeft.

Nadelen zelfbouw camper #

  • Tijdrovend: Het bouwen van een camper kan veel tijd kosten. Dit kan een nadeel zijn als je niet veel tijd hebt of als je de camper snel nodig hebt.
  • Vaardigheden vereist: Voor het bouwen van een camper heb je bepaalde vaardigheden nodig. Als je niet handig bent, kan dit een groot nadeel zijn.
  • Onzekerheid: Omdat je de camper zelf bouwt, weet je niet zeker of alles goed zal werken. Dit kan voor onzekerheid zorgen.
Zelfbouw camper