CITO staat voor “Cache In, Trash Out”. Het is een initiatief gestart door de geocaching gemeenschap om parken en andere cache-vriendelijke plekken op te ruimen. Geocachers worden aangemoedigd om afval op te ruimen dat ze tegenkomen tijdens hun zoektochten naar caches. Dit helpt om de natuur schoon te houden en te beschermen.

CITO-evenementen worden regelmatig georganiseerd door geocachers over de hele wereld. Er is zelfs een speciaal icoontje daarvoor. Tijdens deze evenementen komen geocachers samen om een specifiek gebied op te ruimen. Ze voorzien zichzelf van handschoenen en vuilniszakken en gaan aan de slag om zoveel mogelijk afval te verzamelen.

CITO is een geweldige manier om bij te dragen aan het milieu en tegelijkertijd plezier te hebben met Geocaching. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te ontdekken. En het is ook een goed gevoel om te weten dat je je steentje bijdraagt aan het schoonhouden van de natuur.

Dus de volgende keer dat je op pad gaat om een cache te zoeken, neem dan een paar vuilniszakken mee en doe mee aan CITO!