Geocaching favorite, of favorietenpunten zijn een functie voor Premium-leden en een eenvoudige manier om de geocaches waar je het meest van hebt genoten bij te houden en te delen. Je kunt favoriete punten toekennen aan geocaches die je het leukst vindt.

De beste of mooiste geocaches kun je dan ook vinden door te zoeken naar geocaches met een hoog aantal favoriete punten. Dit zijn onder andere geocaches op interessante of ongebruikelijke locaties, coole verstopplaatsen, creatieve cachecontainers of uitdagende Mysterie caches.

 Je mag per 10 gevonden caches 1 favorietpunt uitdelen. Favoriete punten hoeven niet meteen te worden gegeven, ze kunnen worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. Favoriete punten kunnen worden gegeven aan caches die je al een lange tijd geleden gevonden hebt of aan caches die je pas net gevonden hebt.

Favoriete punten worden ook niet automatisch ingetrokken als een Geocache wordt gearchiveerd. Het staat je vrij om een favoriet punt in te trekken wanneer je maar wilt.