Een powertrail bij Geocaching verwijst naar een reeks van geocaches die dicht bij elkaar zijn geplaatst, vaak langs een specifieke route. Het doel van een powertrail is om geocachers de mogelijkheid te bieden om snel meerdere caches te vinden zonder veel afstand af te leggen. Deze caches zijn meestal eenvoudiger en vereisen vaak minder tijd om te vinden dan sommige meer complexe geocaches.

Een powertrail kan verschillende vormen aannemen. Maar bij de meeste zijn het traditionele caches, maar het kunnen ook multi-caches, mystery caches of andere soorten zijn. Ze kunnen langs wandelpaden, fietspaden, wegen of zelfs per auto bereikbaar zijn. Het idee is dat geocachers ervoor kunnen kiezen om een hele reeks van deze caches in één keer te doen, wat een leuke manier kan zijn om veel geocaches op een dag te loggen.

Powertrails kunnen variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, dus het is belangrijk om de beschrijving van elke geocache te lezen voordat je op pad gaat. Sommige geocachers genieten van het voltooien van powertrails als een snelle manier om hun geocaching statistieken te verbeteren, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer uitdagende en afgelegen geocaches. Het is allemaal afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van de geocacher.

Een powertrail kan je via de volgende Geocaching attribuut herkennen