Landal Village les Gottales Review

Nabij Trois-Ponts in de Belgische Ardennen vind je Village les Gottales, een park van Landal. Onlangs bezocht ik dit park met mijn gezin, wat voor mij reden was om er een review over te schrijven. Gemeten vanuit Utrecht rijd je in ongeveer drie uur naar het park toe.

Een fijne afstand voor een vakantie van één of twee weken, maar bijvoorbeeld ook wanneer je een lang weekend weg wilt. Het park en de omgeving hiervan geven je het gevoel echt even weg te zijn, zonder hier een dag voor te moeten reizen. Tijdens onze vakantie verbleven we in een 4-persoons bungalow. 

Mijn eerste indruk van het park 

Landal Village les Gottales is een wat kleiner park, het aantal huisjes is niet te vergelijken met de meeste parken van Landal in Nederland. Dit maakt het park kleinschalig, knus en intiem. Tegelijkertijd maakt dit het belangrijk om al vroeg in het jaar een huisjes te reserveren. De één houdt van dit type parken, de ander vindt het niks. Zelf vind ik het prettig om op een rustiger park te verblijven, om vanuit daar uitstapjes in de omgeving te maken. 

Op het vakantiepark vind je een kleine speeltuin, een tennisbaan, een baan voor het spelen van jeu-de-boules en een tafeltennistafel. Verwacht er niet te veel van; richt je voornamelijk op hetgeen je in de omgeving van het park kunt beleven. Vanuit de compacte speeltuin heb je overigens een prachtig uitzicht op de omgeving. Ook wanneer je geen kinderen meeneemt naar het park is de speeltuin een bezoek waard. 

Landal Village les Gottales

Faciliteiten op het park 

De faciliteiten op vakantiepark Village les Gottales van Landal zijn enigszins beperkt. Naast de speeltuin voor kinderen en de verschillende mogelijkheden om te sporten (tennis, voetbal, tafeltennis en jeu-de-boules) biedt het park een eigen broodjesservice aan. Ideaal, wanneer je in de ochtend wilt genieten van een verse croissant.

Voor de sportvoorzieningen hoef je zelf geen materiaal aan te schaffen mocht je dit nog niet hebben; het park biedt de tennisrackets en bijvoorbeeld tafeltennisballen te huur aan. Op het gehele park kun je een gratis WiFi-netwerk gebruiken. Handig, op het moment dat je nog een paar dagen wilt werken tijdens je verblijf op het park. 

Laadpalen voor elektrische auto’s 

Hoewel een elektrische auto veel voordelen biedt, kan het op vakantie de nodige stress met zich meebrengen. Lees maar eens onze blog: Op vakantie met een elektrische auto ;-). Hoe weet je zeker dat je tijdig een plek vindt om de auto op te laden als je een dagje weg bent geweest?

Een van de redenen die Landal Village les Gottales voor mij een fijn park maakten, waren de laadpalen voor elektrische auto’s. Wanneer we met het gezin op pad gingen, had ik in de namiddag vrijwel altijd een plek om de auto op te laden voor een volgend uitje. Wel zo’n fijn gevoel tijdens de vakantie! 

Voorzieningen in de bungalows 

Onze 4-persoons bungalow op het vakantiepark was van alle gemakken voorzien. Het vakantiehuis was groot genoeg voor ons gezin met twee volwassenen en twee kinderen. Hier en daar kun je zien dat het huisje al wat ouder is. Dat was echter puur esthetisch, qua comfort ontbrak het nergens aan. Ook de bedden sliepen goed; we begonnen dagelijks met een fris en energiek gevoel aan de nieuwe dag.

Dat laatste is absoluut geen zekerheid. We hebben in het verleden op verschillende vakantieparken overnacht, waar de bedden veel minder goed sliepen. 

In de omgeving van Landal Village les Gottales 

Eerder las je al dat ik voornamelijk voor Landal Village les Gottales koos om de omgeving van het park te kunnen verkennen. In de directe omgeving hiervan vind je talloze bezienswaardigheden, waarvan ik er hieronder een aantal nader toelicht. Ook leuk zijn de rivieren de Ourthe of de Amblève, welke je nabij het Landal vakantiepark treft.

Deze rivieren bieden je alle ruimte om te kajakken, de kano in het water te leggen of bijvoorbeeld te raften. Niet alleen een actief uitje, maar ook de kans om de omgeving op unieke wijze te verkennen. Er zijn in nabijheid van het park verschillende verhuurders van kano’s en kajakken te vinden. Natuurlijk hebben we ook hier aan geocaching gedaan.

Tip: bezoek je het park op een warme zomerdag? In het plaatsje Trois-Ponts vind je een gemeentelijk zwembad met binnen- en buitenbad. Iets verder bij het park vandaan vind je Spa, waar eveneens een zwembad bezocht kan worden. Het vakantiepark zelf heeft geen zwembad.  

Watervallen van Coo 

Op nog geen tien minuten rijden van het vakantipark Landal Village les Gottales vind je de watervallen van Coo; het zijn een van de populairste bezienswaardigheden in de Ardennen. De watervallen hebben een hoogte van ongeveer 15 meter, waarmee ze tot de hoogste watervallen van België behoren. In de zomerperiode worden de watervallen in de avond verlicht. Het zorgt voor een spectaculair beeld! Vergeet niet de stoeltjeslift vanuit Plopsa Coo omhoog te nemen. Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht over de vallei. 

Grotten van Han 

Zo populair als de watervallen van Coo zijn, zo populair zijn ook de grotten van Han. Je vindt ze in Han-sur-Lesse, op zo’n 75 minuten rijden vanaf het vakantiepark. De grotten werden ongeveer honderd jaar geleden opengesteld voor het publiek. Inmiddels hebben miljoenen mensen er een bezoek aan gebracht. De fraaie vormen die je binnen de grotten ziet zijn het werk van de rivier de Lesse. Deze rivier zorgde voor het oplossen van een deel van het kalksteen, wat leidde tot de vorming van de eerste grotten. 

Circuit Spa-Francorchamps 

Liefhebbers van de auto- en motorsport zouden een bezoek moeten brengen aan Circuit Spa-Francorchamps. Het circuit is onderdeel van de F1 kalender en trekt jaarlijks duizenden Nederlandse supporters. Voor een bezoek aan het circuit hoef je niet lang in de auto te zitten; het is op nog geen 20 minuten van het vakantiepark gelegen. Er worden rondleidingen aangeboden, waarmee je kijkje kunt nemen achter de schermen. Kijk vooraf eens op de website van het circuit, om te zien of er races georganiseerd worden in de periode dat je op het vakantiepark verblijft.  

Musea in Abdij van Stavelot 

Op iets meer dan een uur rijden van Village les Gottales vind je het Abdij van Stavelot. De abdij behoort tot de oudste kloosterfundamenten van België en biedt je verschillende musea. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het museum van het circuit van Spa-Francorchamps, aan het historisch museum van het vorstendom Stavelot-Malmedy of aan het Guillaume Apollinaire Museum. Vergeet bij een bezoek aan de abdij niet rond te wandelen door de prachtige kloostertuin. 

Grotten van Remouchamps 

De grotten van Han zijn niet de enige grotten in de nabijheid van het vakantiepark. Dichterbij nog vind je de Grotten van Remouchamps op circa een half uur rijden van Landal Village les Gottales. De grotten bieden je de langste ondergrondse vaartocht ter wereld. Ook hier zijn in miljoenen jaren tijd door het stromende water prachtige kunstwerken gecreëerd in de vorm van stalagmieten, stalactieten en kegels. Bekijk onze YouTube kanaal voor een video van deze grot.

Ook op vakantie in de Belgische Ardennen? Boek direct een accommodatie op vakantiepark Village les Gottales

Landal GreenparksToon beschikbaarheid
patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

2 reacties op "Landal Village les Gottales Review"

 1. A Leurink A Leurink schreef:

  Beste Patrick,
  Wat heb jij een leuke manier gevonden om een review te geven over Gottales. Jouw manier van schrijven geeft een realistisch beeld van het park. Het is wat het is, niet mooier gemaakt en vooral met een positieve en objectieve kijk jouw bevindingen weergegeven. De reden dat ik op deze manier reageer leg ik uit:
  Ronde de eeuwwisseling ben ik een aantal jaren parkmanager geweest op Gottales. De reacties achteraf waren altijd verdeeld tussen twee kampen. Mensen die van de natuur houden reageerden positief en de groep die alleen maar keken naar het Landal logo kon ik het met geen mogelijkheid naar de zin maken, veel voorkomende klacht was geen restaurant en geen zwembad, tja….
  Overigens heb ik je filmpje bekeken, volgens mij zat je in bungalow negen en daar is gigantisch aan verbouwd en op de enige juiste manier. In mijn tijd was dit een 6 persoons bungalow met de badkamer en toilet naast de keuken en boven 3 slaapkamers. .
  Ik vond je verslag zo leuk dat ik wel even moest reageren, veel succes .
  Met vriendelijke groet, Aad Leurink

  1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

   Bedankt voor je uitgebreiede reactie.
   Dit is inderdaad precies hoe we onze reizen en reviews bij OutdoorOnly willen weergeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *