Mountainbike huren?

Ga je lekker een dagje mountainbiken in de Hollandse natuur? Als je geen eigen mountainbike hebt of geen vervoer hebt om deze mee te nemen, dan kun je op veel plekken gewoon een mountainbike huren. Zeker bij de bossen, duinen en andere natuurgebieden zijn veel mountainbike verhuurbedrijven te vinden. Of regel het van tevoren alvast online. Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Geen probleem. We leggen je hier haarfijn uit hoe je een MTB kunt huren en reserveren.

Elektrische mountainbike huren

Een elektrische mountainbike huren valt bij sommige verhuurbedrijven ook onder de opties. Misschien wist je nog niet dat deze bestonden, maar met de e-mountainbikes fiets je gemakkelijk flinke afstanden en ga je een stuk makkelijker de hellingen en duinen op. Zo kun jij al je energie steken in die te gekke afdalingen in plaats van het klimmen. Het is natuurlijk ook gewoon leuk als je het eens wilt uitproberen en extra snel wilt gaan. Wil je een elektrische MTB huren? Kijk dan van tevoren online of deze te huur zijn bij het door jou gewenste bedrijf.

Huur de juiste extra’s

Ga je een MTB huren en neem je verder geen spullen mee? Vergeet dan niet een aantal zaken bij te huren. Allereerst heb je natuurlijk een MTB helm nodig. Val je bij het afdalen van een duin of berg? Zonder helm kun je behoorlijk gewond raken. Verder komen MTB handschoenen, speciale pedalen, schoenen, overschoenen en een MTB bril meer dan goed van pas. Kies voor een MTB verhuurbedrijf die ook accessoires aanbiedt, zodat je zeker weet dat je een veilige mountainbike uitrusting krijgt.

mountainbike huren

Mountainbike huren locaties

Een mountainbike kun je bij de meeste natuurgebieden wel huren. Zeker bij de bossen, duinen en belangrijke fietsroutes. Ideaal wanneer je zelf geen mountainbike hebt of geen fietsendrager voor de auto.

Mountainbike huren Utrechtse Heuvelrug

Het nationale park de Utrechtse Heuvelrug is natuurlijk prachtig met de heuvels, bossen en heidevelden. Er zijn aardig wat MTB verhuurders in de buurt. Zo kun je kiezen voor MTB Verhuur Utrechtse Heuvelrug. Ben je nog niet zo bekend met mountainbiken? Dan kun je hier ook een cursus volgen. Online reserveren is niet mogelijk.

Mountainbike huren Nijmegen

Ga je een dagje fietsen in het prachtige Nijmegen? Er zijn meer dan genoeg mooie gebieden om een MTB rit te maken. Denk aan Overasseltse Vennen, Mookerheide en Duivelsberg. Er zijn dan ook genoeg verhuurbedrijven te vinden. Idealiter kies je er een die in de buurt is van het natuurgebied waar je gaat fietsen. Een aantal opties zijn No Limits Biking, Rent a Mountainbike of Fietsverhuur Nijmegen JasperFietsen.

Mountainbike huren Drunense Duinen

In de Drunense Duinen krijg je dé gelegenheid om te oefenen met mountainbiken in het zand. Daarnaast heb je ook nog eens een ongelofelijk mooie omgeving om in te fietsen. Het is dan ook niet heel verrassend dat er veel mountainbikes te huur worden aangeboden. Bij bedrijf Recreatief Loon op Zand kun je ook gelijk een mountainbike kopen. Rijdt je huurfiets superlekker en voel je je helemaal één met de mountainbike? Sommige mountainbikes mag je meteen overkopen.

Mountainbike huren Apeldoorn

In dit mooie rijtje aan fietsroutes- en steden kunnen we ook zeker Apeldoorn niet vergeten. Deze prachtige stad in de Veluwe heeft meer dan genoeg natuur. Je kunt ook voor een leuke stedelijke fietsroute gaan, zoals de Koninklijke fietsroute langs Koninklijke Paleizen Soestdijk en Het Loo. De meeste verhuurbedrijven vind je hier rondom de Veluwe.

Mountainbike huren Texel

Texel is een erg mooi eiland om te verkennen. Je komt er voornamelijk als je van de natuur wilt genieten en wat sportieve activiteiten wilt beoefenen, zoals mountainbiken uiteraard. De fietsverhuurbedrijven vliegen je dan ook om de oren. Er zijn zo’n 10 verhuurbedrijven op het kleine eiland gevestigd. Kijk wel goed of het verhuurbedrijf niet alleen normale fietsen, maar ook mountainbikes verkoopt. Twee aanbieders die dit wel doen, zijn Vermeulen Bikes en Fietsen op Texel Fietsverhuur. Hier kun je ook nog kiezen voor een elektrische MTB.

Makkelijk online een MTB huren

Een mountainbike huren is veel makkelijker geworden. Vroeger moest je eerst naar de verhuurzaak om een tijd en dag af te spreken. Vervolgens moest je de mountainbike later weer ophalen. Dit kan natuurlijk veel makkelijker, namelijk via het internet. Bij de meeste fietsverhuurbedrijven kun je vandaag de dag gewoon online reserveren. Hier kun je gelijk je fiets kiezen en eventuele accessoires zoals een helm of speciale pedalen. Je geeft de datum, tijd en locatie van afhalen door. Dit alles heb je in vijf minuten geregeld. Je hoeft er niet meer helemaal extra voor naar het verhuurbedrijf af te reizen.

Dutch 970x250

ListNRide

ListNRide maakt dit online huren nog een stuk moderner. Met dit online platform huur je eenvoudig MTB’s van andere mountainbikers. Je kunt ook zelf een fiets aanbieden. ListNRide is een grote aanbieder door heel Europa. Doordat mensen zelf hun eigen fiets kunnen registreren, heb jij toegang tot maar liefst 50.000 fietsen in heel Europa. Op het platform van ListNRide kun je zoeken op locatie of soort fiets. Je spreekt een plek en tijd af met de verhuurder om de MTB op te halen en terug te brengen. Omdat er zoveel fietsen worden verhuurd, zit jouw perfecte mountainbike er altijd wel bij.

Mountainbike huren FAQ

Hoeveel kost een mountainbike huren?

Over het algemeen vallen deze kosten wel mee. De prijs hangt af van hoe lang je de MTB wilt huren, een paar uurtjes of een paar dagen? Een elektrische mountainbike is meestal duurder om te huren. De prijzen lopen behoorlijk uiteen, maar er zijn genoeg goedkope aanbieders die zo’n €25 per dag vragen.

Waar kun je mountainbiken huren?

Je kunt in bijna iedere stad wel fietsen huren. Niet alle fietsverhuurders verkopen mountainbikes. Ga je in een natuurgebied fietsen zoals de Utrechtse Heuvelrug of de Veluwe? Dan zijn er rondom meestal genoeg verhuurders te vinden van mountainbikes en MTB accessoires.

Hoe duur is een mountainbike huren?

De prijs verschilt per fietsverhuurder en hangt ook af van meerdere zaken. Huur je bijvoorbeeld een e-mountainbike of een normale? Ga je een hele dag fietsen of slechts een dagdeel? Heb je pedalen of een helm nodig? Gemiddeld kost het een paar tientjes per dag, zo rond de €25. Hoe langer je de fiets huurt, hoe meer voordeel je meestal krijgt.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *