Ondersteund door bijna 180 vierkante kilometer van ongelooflijk diverse ecosystemen, is St. Kitts misschien de beste Caribische bestemming voor openluchtrecreatie. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius het hele jaar door, lijkt het weer altijd perfect voor een wandeling door het regenwoud of een fietstocht door het historische platteland van het eiland. Door de jaren heen is Saint Kitts niet alleen toegewijd gebleven aan het milieu, maar ook aan een verantwoord beheer van ontwikkeling. Het resultaat is het beste van twee werelden: luxe accommodaties, restaurants en winkels van wereldklasse gecombineerd met veel open ruimte voor recreatie en ontspanning.

Stratovulkaan Mount Liamuiga

De buitencultuur van St. Kitts draait rond Mount Liamuiga, de majestueuze slapende vulkaan in het midden van het eiland. In feite zijn enkele van de meest populaire activiteiten op het eiland de wandeltochten die de top beklimmen en in de krater turen. Deze rondleidingen nemen bezoekers mee door uitgestrekte bossen met wijnstokken, compleet met het spotten van kleurrijke Caribische vogels, vlinders en speelse vervet apen die ook wel bekend staan als de blauwaap, of de groene meerkat. Verschillende organisaties bieden dagtochten naar de krater van de grote slapende vulkaan, een ongeveer 300 meter diepe kom die compleet is met een klein zoetwatermeer. Omdat de toegang tot zowel de piek, als de krater soms verraderlijk kan zijn, mag je deze wandeling niet zonder gids doen.

Mount Liamuiga
Mount Liamuiga
Stratovulkaan in Saint Kitts en Nevis

Hoogte: 1.156 m
Prominentie: 1.156 m
Laatste uitbarsting: 160 CE ± 200 jr
Locatie: Saint Kitts

Lees meer op wikipedia

Mountainbiken in het regenwoud

Met een landschap als geen ander in het Caribisch gebied, is St. Kitts al snel een van de favoriete bestemmingen van de regio voor mountainbikers geworden. In het binnenland van het eiland slingeren kilometers lange paden door het regenwoud rond Mt. Liamuiga. Veel van deze routes kunnen echter moeilijk zijn voor de meeste fietsers, behalve voor de meest ervaren renners. Dichter bij de kust kunnen wandelaars en fietsers veel van de plantage ruïnes en kleine dorpjes van het eiland bezoeken. Fietsers en wandelaars van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus kunnen genieten van de paden die door het landschap slingeren en een van de meest ontspannen manieren bieden om het unieke Caribische landschap van St. Kitt te zien.

Populaire ritten op het eiland

Een van de populairste ritten op het eiland begint in de straten van het historische Basseterre, de hoofdstad van het eiland. Na het verlaten van de stad bezoeken de reisgroepen meestal de koloniale suikerrietvelden aan de voet van het glooiende gebergte van St. Kitt. Vanaf de heuvels kunnen renners genieten van het landschap van het zustereiland Nevis en de kristalheldere Caribische Zee. Na een lunch midden in het regenwoud, keert de tour terug naar de baai Frigate Bay langs een van de meest pittoreske routes in het Caribisch gebied. Fietsers worden dan aangemoedigd om hun reis te beëindigen met een duik in de kalme Caribische wateren.

Motorrijden, paardrijden en wandelen

Aangezien verschillende organisaties zich ook op motorrijders, ruiters en wandelaars richten, zijn er tours voor elke leeftijd of vaardigheidsniveau. Ervaren ruiters wagen zich meestal aan het bergachtige centrum van het eiland, terwijl casual ruiters en wandelaars kunnen genieten van de suikerrietvelden en de glooiende heuvels nabij de kust. Als je de natuurlijke schoonheid van St. Kitts alleen wilt ervaren, kan je ook mountainbikes en andere buitenuitrusting huren bij je hotel of in plaatselijke sportwinkels. Als je op zoek bent naar een eenvoudige wandeling om alleen te ondernemen, probeer dan Monkey Hill of Verchild’s Peak. Deze bescheiden beklimmingen vereisen geen speciale uitrusting en kunnen worden bereikt door gezinnen en beginnende wandelaars.

Een sportieve vakantie op een paradijselijk eiland

Afhankelijk van jouw interesses, kan je een rondleiding plannen die unieke sites biedt en jou alles leert in verband met wat je wilt weten over het Caribisch gebied. Geschiedenisliefhebbers kunnen wandelen of fietsen met rondleidingen door koloniale plantages, suikerrietvelden en andere historische bezienswaardigheden voor een kijkje in het legendarische verleden van de regio. Ecotoeristen, of gewoon degenen die nieuwsgierig zijn naar de natuur, kunnen gidsen vinden die gespecialiseerd zijn in de naamgeving van flora en fauna, de natuurlijke geschiedenis van het eiland en het huidige behoud van zijn hulpbronnen.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons ook op sociale media!