Niets is mooier dan een vakantie combineren met doen waar je het meest van houdt. Al die tijd om met je mountainbike te rijden, dagen achtereen zonder zorgen in de wereld.
Na al de research en de tijd die is besteed aan het bestuderen van kaarten voor dat netwerk van exotische mountainbikeroutes op een afgelegen locatie, is de dag eindelijk aangebroken en is het tijd om je geliefde fiets in te pakken. Hier zijn enkele hints en tips voor mountainbiken in het buitenland, zodat je het meeste uit je grote reis kunt halen.

Maak van handbagage je nieuwe beste vriend

Bagage gaat soms verloren, wat weliswaar niet het einde van de wereld is, maar wel erg vervelend kan zijn als je op avontuur gaat, zoals een mountainbike vakantie.
Draag je mountainbike helm als handbagage om te beginnen. Je hoeft hem niet eens in je tas of rugzak te stoppen. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je hem gewoon meenemen, zolang hij maar niet in een aparte helmtas zit. Steek de kleine dingen zoals je handschoenen, een paar extra paar sokken of ondergoed en je zonnebril ook in je handbagage, voor het geval dat, maar pas op voor het inpakken van je gereedschap.

Huur je Fiets

Via de website Listnride.nl kun je een mountainbike huren op je vakantielocatie! Dat betekent dat ze je fiets helemaal klaar hebben staan ​​als je daar aankomt. Listnride.nl is het grootste Europese fietsverhuurplatform, dat midden- en premiumfietsen aanbiedt die gemakkelijk online kunnen worden gezocht, geselecteerd en geboekt. 

Of je nu op zoek bent naar een e-mountainbike voor in de Alpen, een racefiets op Mallorca of een bakfiets voor in de stad, Listnride.nl is de plek om jouw fiets te huren!

Zorg voor een goede reisverzekering

Je fiets is kostbaar. Jij bent waardevol. En zorg ervoor dat je verzekering ook daadwerkelijk het mountainbiken dekt, want dat doen ze niet allemaal. Je moet er ook voor zorgen dat het de repatriëring en medische rekeningen dekt in het land waar je naartoe reist en dat de bescherming van de uitrusting een voldoende hoge productwaarde dekt, zodat het daadwerkelijk je fiets dekt als het ergste gebeurt.

Leer meer over de lokale trails voordat je erop gaat rijden

Waar is het beste uitzichtpunt op de berg? Worden de paden gedeeld met wandelaars of ruiters? Zijn bepaalde plaatsen volgens de lokale wetgeving ten strengste verboden voor mountainbiken? Is er een stuk die bijzonder drassig zal zijn en die je waarschijnlijk moet vermijden? Is de kans groot dat je op een gegeven moment een beer op de paden tegenkomt?
Afhankelijk van waar je heen gaat, kom je veel verschillende dingen tegen in de wereld van mountainbiken. Sommige zullen goed zijn. Sommige zullen wat lastiger zijn. Het laatste dat je wilt doen, is een boete krijgen van een parkwachter omdat je per ongeluk door een beschermd gebied rijdt, of de lokale bevolking irriteren door een pad te verknoeien waarvan je niet wist dat het op die specifieke dag zo nat en wild zou zijn.

Mountainbike Trail

Doseer je inspanningen

Het is gemakkelijk om de eerste dag voluit te gaan, wat resulteert in een grote crash waarmee je jezelf helemaal uitput. Met de klappen die de grote afdalingen je zullen geven, is het een goed idee om tijdens de reis wat rustdagen in te calculeren. Het is beter om een ​​dag vrij te nemen en de rest van de tijd hard te rijden dan het risico te lopen halfweg de reis helemaal op te zijn terwijl je vrienden verder fietsen. Aan de zijlijn zitten toekijken is nooit leuk.

Maximaliseer de fietstijd

Doe research naar de trails en plan wat je elke dag wilt doen. Als je het gebied niet kent, kan het de moeite waard zijn om met een gids te rijden. Ze kunnen je een aantal geweldige verborgen trails laten zien, en ze kennen de beste plekken voor eten en bier na de rit. Profiteer ook van de skiliften – de energie die wordt bespaard door niet te ploeteren door de heuvels, kan worden gebruikt om meer afdalingen te doen!