Nachtcaches; Op avontuur na zonsondergang

Op zoek naar avontuur, adrenaline en spanning? Nachtcaches is in dat geval wat voor jou! In de basis werkt geocaching in de nacht op dezelfde manier als geocaching overdag; op basis van coördinaten die online gedeeld worden, ga je op zoek naar een schat. Nachtelijke geocaching is meer dan het zoeken naar caches in de nachtelijke uren; in dit artikel vertel ik je er alles over.

Wat zijn nachtcaches? 

Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, is een nachtcache specifiek bedoeld voor Geocaching in het donker. Je kunt deze geocaches overdag nauwelijks of helemaal niet vinden. Hoe dat precies zit, lees je zo. De caches komen in verschillende varianten voor, als de caches die je op andere momenten vindt. Denk aan het verschil tussen een traditionele cache, een multicache, een mysterie cache, een Wherigo-cache, enzovoorts. 

Nachtcaches lijst

Tip: Wil je vandaag nog op zoek gaan naar een nachtcache? Ik heb alvast een lijst met nachtcaches voor je samengesteld.

Dit heb je oa. nodig voor een nachtcache

Bij een nachtcache brengen de coördinaten die bij de cache horen je in veel gevallen naar een startpunt. Vanaf dit startpunt dien je een pad, voorzien van bijvoorbeeld reflectoren of glow-in-the-dark verf, te volgen om bij de cache te komen. Dit verklaart direct waarom een nachtcache overdag nauwelijks te vinden is; de verf en reflectoren zijn in het licht vaak niet zichtbaar. 

Om het pad te kunnen volgen heb je in ieder geval een zaklamp nodig. Makkelijker nog is het gebruik van een hoofdlamp, zodat je je handen vrij hebt om je evenwicht te bewaren, een tak aan de kant te houden, enzovoorts. Bij het volgen van een glow-in-the-dark pad komt een zaklamp met UV-licht van pas. Zo’n pad is met een normale zaklamp niet altijd te zien.

Tips tijdens een nachtcache 

Nachtelijke geocaching kan de eerste paar keer niet alleen spannend zijn; het is ook behoorlijk uitdagend. Voorkom een teleurstelling, door te beginnen met een aantal makkelijke nachtcaches. Op de website Geocaching.com vind je verschillende filters, waarmee je een cache in jouw regio vindt die relatief makkelijk op te lossen moet zijn. Het meest eenvoudig is de traditionele nachtcache. Ook hebben we uitgelegd hoe je kunt zien of geocaching veilig is in dit artikel: Is geocaching gevaarlijk?

Door in je eigen regio te starten profiteer je daarnaast van het voordeel dat je de bossen, parken en bijvoorbeeld een industrieterrein vaak al kent. Het maakt de kans op ongelukken kleiner bij nachtelijke geocaching en vergroot de kans dat je een cache vindt. Heb je niet eerder aan geocaching gedaan? Start dan met een cache die je overdag kunt zoeken. Het geeft je een beter beeld van hetgeen je van  geocaching kunt verwachten, wat het zoeken bij nachtelijke geocaching makkelijker maakt.

Wil je zelf nu ook een nachtcache maken? Lees dan ons artikel: Zelf een nachtcache maken: Tips voor een geslaagde Geocaching ervaring

Heb jij al wel eens een nachtcache gelopen? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, wil je ze hieronder delen?

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *