Kijk, een rups!’, hoor je jouw kind van 4 roepen. Er valt zoveel te ontdekken in de natuur, maar dit is geen echte rups. Het is een speeltoestel in de vorm van een rups. Natuurlijk spelen wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer speeltuinen met natuurlijke elementen te vinden in Nederland. De bijzondere objecten maken kinderen nieuwsgierig. Een natuurlijk speelparadijs prikkelt de fantasie van kinderen en laat ze spelenderwijs ontdekken en leren.

Abstracte insecten

Kinderen hebben de behoefte om buiten te zijn. Ze willen veel ontdekken en uitproberen. Als er ergens veel te ontdekken valt, is het wel in de natuur. Speeltuinen spelen hierop in door toestellen te plaatsen die bijdragen aan deze natuurbeleving. Unieke, fleurige kleine en grote speeltoestellen in de vorm van abstracte insecten prikkelen de fantasie van kinderen. Ze vergaren kennis over de insecten en de natuur terwijl ze er op een veilige manier op kunnen spelen. Klim er maar op, maak een draai en wiebel heen en weer.

Op ontdekkingstocht

Als je aan de natuur denkt, denk je onder andere aan hout. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is daarom ideaal om toe te passen in een natuurlijke speelplaats. Denk aan klimbomen, insectenhotels en zwerfkeien van gecertificeerd Robinia hout. Ook stappalen en klimnetten geven een speeltuin een natuurlijke uitstraling. Met al deze onderdelen kan een leuk obstakel parcours gerealiseerd worden. Kinderen klimmen, springen en kruipen van het ene object naar het andere. Samen op ontdekkingstocht, hoe leuk is dat?

Duurzaam materiaal

In natuurlijke speelplaatsen speelt het milieu een grote rol. De bewustwording over hoe belangrijk het milieu voor de mens is, wordt steeds groter. We moeten onze thuisplaneet beschermen tegen veel verschillende invloeden waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Daarom ontwikkelt IJslander bijvoorbeeld speeltoestellen van onverwoestbaar RVS. Door het gebruik van duurzaam RVS hebben de toestellen een zeer lange levensduur en blijven mooi. Nog een fijne bijkomstigheid, het onderhoud van de speeltoestellen is goed beheersbaar. RVS is namelijk minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Natuurlijke coating

Als je denkt dat RVS-toestellen niet passen in een natuurlijke speelplaats, dan heb je het mis. Door het gebruik van een speciale, lichtbruine coating krijgen de toestellen de uitstraling van hout. Met de stroef aanvoelende coating komt dit effect nog meer tot leven. Daarnaast hebben de Madera toestellen een aparte vorm. De gebogen staanders dagen kinderen uit om hun fantasie te gebruiken. Wat is dat voor kronkel?, zal je kind denken.

De ultieme natuurbeleving

Met unieke en natuurlijke speeltoestellen laat je kinderen de natuur ontdekken. Met duurzaam materiaal draag je ook nog eens bij aan het beschermen van het milieu. Kies daarom voor natuurlijke speeloplossingen en laat kinderen spelenderwijs de natuur beleven en ontdekken.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇