Afgelopen zondag heeft Nederland de winter op zijn mooist na lange tijd mogen ervaren!
Op 7 februari 2021 ontwaakte Nederland onder een laag sneeuw.

Het was een echte winterpret, skiën, langlaufen en sleeën. Wollen mutsen, sjaals en handschoenen achter in de kast werden massaal van hun stof ontdaan. Het is winter!

De winter op zijn mooist

Wakker worden met een dik pak sneeuw in de tuin, is toch wel waar elke Nederlander van droomt tijdens het winterseizoen. Een wandeling alleen, met vrienden of familie is dan ook echt genieten. Zich bevinden in het midden van een echte “Winter Wonderland” is naar mijn mening het beste geneesmiddel tijdens de donkerste tijd van het jaar.

De meeste onder ons kijken ernaar uit en het is dan ook geen verassing dat wanneer de eerste sneeuw valt, mensen lijken te glimlachen en heelijk te genieten van de witte glinsterende laag die ons land langzaam bedekt.

Het is alsof iedereen geraakt word door de magie van de sneeuw. En eerlijk gezegd is het ook een wonder, want dit jaar (2021) lijkt het wel de mooiste witte winter die Nederland na lange tijd heeft gehad.

Oh, wonder(schoon)

Het winterseizoen is een tijd waar de natuur zich lijkt terug te trekken. Elke dag komt de zon onopgemerkt op en daalt weer neer aan de horizon. Donkere dreigende wolkenvelden lijken de overhand te nemen samen met de bulderende winterse wind. De ganzen verlaten ons kikkerlandje in het noorden en vertrekken richting het zuiden.

De eens vol beboste landschappen zijn kaal geplukt door de meedogenloze stormen en alleen moedige wandelaars durven zich in deze weersomstandigheden te verkeren. En dan, wanneer heel Nederland in Lockdown zit, wanneer we allemaal wat extra positiviteit kunnen gebruiken. Eindelijk sneeuw!

Sneeuw, zon en frisse lucht – De perfecte combinatie

Niet zomaar sneeuw, maar een 30 cm dik wit pak sneeuw!

Een wandeling door het bos is naar mijn mening nog nooit zo mooi geweest. Elke boom, blad, grassprietje en wandelpad was volkomen bedekt in witte schoonheid. De zon liet zich eindelijk weer zien na een lange tijd van weg geweest. De combinatie van verse sneeuw en zonlicht is geweldig mooi.

Het creëert een glinsterend effect wat doet denken aan miljarden minidiamanten die verspreid liggen op de bosgrond. Het is dan ook geen wonder dat veel professionele en amateuristische fotografen de hort op gaan, op zoek naar nieuwe inspiratie. Niets leukers dan op pad te gaan met een camera of telefoon en al het pracht en praal vast te leggen.

Bd7E757C 097E 4Bcf 9Bcc 85Bc522020D2

Het mooie van dit allemaal is dat het ook nog eens ontzettend gezond is om in de buitenlucht te zijn.
We weten natuurlijk allemaal wel dat wandelen gezond is en toch zijn er veel mensen die niet graag naar buiten gaan tijdens de winter.

Niet elke winter valt er sneeuw en na een tijd zal ook de mooie witte laag smelten en veranderen in een grijze papperige drap. Frisse lucht zit vol met energie en brengt de mens in balans. Het is noodzakelijk om gezond te kunnen leven, zeker nu we 90% van onze tijd binnen doorbrengen. Dus ook al ga je 10 minuten per dag even een ommetje doen, je zult je er beter door gaan voelen.

Frisse lucht is gunstig voor:

  • Je fysieke lichaam – Je krijgt meer energie ervoor terug.
  • Je etherische en energetische lichaam – Frisse lucht is energie en dus meer vitaliteit.
  • Je mentale staat van welzijn.
Img 3479 2
? | inesconijn

WIST JE DAT? | Oude Winterverhalen – Folklore & legendes en verhalen

Weet je dat de meeste oude folklore zijn geïnspireerd op de winter?
Het is algemeen bekend dat alle seizoenen folklore, mythologieën, legendes en verhalen hebben maar het winterseizoen blinkt hier duidelijk in uit. Waarom dit zo is weet niemand helemaal, maar waarschijnlijk doordat de winter een extreme impact had op onze voorouders.

De winter was een zware en donkere tijd waar weinig voedsel te vinden was. Het bos werd vaak vermeden door de hongerige wilde dieren en er raakte vaak kinderen vermist in deze donkere besneeuwde bossen.

De winter was vaak een kwestie van leven en dood – het is dus ergens begrijpelijk dat onze voorouders tijdens hun nachtelijke kampvuur verhalen aan elkaar begonnen te vertellen.

74Cc64B8 98Db 4014 Ac83 0A3251145078

Ik hoop dat je genoten hebt van het lezen van deze post. Hopelijk zien we je de volgende keer weer terug! Ik wens je een fijne dag. Groet, Ines Conijn

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇