Nieuwe fiets- en wandelroutes in Oberösterreich

Dit jaar komen er in Oberösterreich ruim 50 nieuwe routes bij voor fietsers en wandelaars. Deze uitbreiding zorgt voor veel extra kilometers en nieuwe belevenissen. Naast wandelen en fietsen kun je onderweg ook genieten van lokale gerechten en varen. Voor e-bikers zijn er extra oplaadpunten beschikbaar.

12 nieuwe wandelroutes bij de Wolfgangsee

Rond de Wolfgangsee, vroeger bekend als Abriani, zijn er 12 nieuwe wandelroutes van in totaal meer dan 100 kilometer. De routes voeren je door prachtige landschappen met mooie uitzichtpunten. Onderweg kom je langs boerderijen, kleine kapelletjes en de bergen van Salzkammergut.

Wandelen langs de Wolfgangsee/Mirja Geh

15 nieuwe fietsroutes langs de Donau

Langs de Donau zijn er 15 nieuwe fietsroutes geopend. Je kunt genieten van het uitzicht op de rivier en het heuvelachtige landschap. Er zijn veel fietsverhuurpunten in de regio waar je verschillende soorten fietsen kunt huren, van toerfietsen en e-bikes tot mountainbikes. Dit jaar komen er 6 nieuwe iBike-Boxen bij waar je een fiets kunt huren.

Fietsen in Grein/WDG Donau Oberösterreich Tourismus GmbH

19 nieuwe Bike & Hike routes in Pyhrn-Priel

In Pyhrn-Priel kun je 19 nieuwe Bike & Hike routes ontdekken. Hier parkeer je je fiets bij een ‘Changing Point’ en vervolg je je weg te voet. Een hoogtepunt is de route naar Gowilalm, waar je eerst op de mountainbike rijdt en daarna verder wandelt naar het prachtige alpenbalkon.

Bike & Hike Changing Point in Pyhrn-Priel /Markus Kohlmayr

10 wandel- en vaarcombinaties bij de Attersee

Bij de Attersee kun je nu 10 nieuwe routes (.pdf) verkennen die wandelen en varen combineren. Deze routes bieden verschillende start- en eindpunten en variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Zo kun je het adembenemende uitzicht over de Attersee zowel vanaf de oever als vanaf het water beleven.

Bierradtours: fietsen en genieten

In Oberösterreich kun je fietsen combineren met een bezoek aan lokale brouwerijen. De Bierradtours Panorama Süd en Panorama Nord voeren je door het mooie Mühlviertler Alm Freistadt en langs brouwerijen die lokale biertjes aanbieden. Vergeet niet dat je nog een stuk moet fietsen na je verfrissende pauze.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *