NO-AXE houtklover review: efficiënt houthakken

Als je ooit geprobeerd hebt om hout te kloven met een bijl in je achtertuin, weet je dat het een zware en gevaarlijke klus kan zijn. Het goede nieuws is dat er een innovatief hulpmiddel is waarmee je hout kunt kloven zonder het risico te lopen op letsel door het hanteren van een bijl.

In dit artikel bespreek ik de NO-AXE houtklover en geef ik mijn eerlijke mening over hoe het presteert op het gebied van ontwerp, efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak.

7.9
totale score
9.0

Functionaliteit

6.0

Prijs

8.5

Design

8.0

Gebruiksvriendelijkheid

De NO-AXE houtklover is een 100% Nederlands product en is bedoeld om op een veiligere en eenvoudigere manier hout te kloven dan met conventionele bijlen. In plaats van het gebruik van een scherpe bijl, gebruik je de NO-AXE in combinatie met een rubberen hamer. Deze is speciaal ontwikkeld met een massieve rubberen kop (niet gevuld met zand) en een ergonomisch handvat, zodat het kloven met de NO-AXE nog gemakkelijker gaat. Dit betekent dat je het hout niet met je handen hoeft vast te houden, wat het risico op verwondingen aanzienlijk vermindert.

De NO-AXE is genomineerd voor de KVK innovatie top 100. Dit geeft aan dat het product niet alleen goed wordt ontvangen door gebruikers, maar ook erkend wordt voor zijn functionaliteit. Gebruikers waarderen vooral hoe de houtklover hout splijt zonder bijl, wat het risico op ongelukken vermindert.

Maar hoe goed werkt de NO-AXE echt? Laat me je er alles over vertellen.

Belangrijkste aandachtspunten

  • De NO-AXE houtklover zorgt voor veiliger en eenvoudig hout kloven
  • Het innovatieve ontwerp haalt de noodzaak om hout met de handen vast te houden weg

No-axe ontwerp en bouwkwaliteit

Materiaalgebruik

De NO-AXE houtklover is vervaardigd uit hoogwaardige materialen die zorgen voor een lange levensduur en stevigheid. Zo is het metalen frame van de houtklover sterk en duurzaam. Ik ben echt onder de indruk van de kwaliteit van het materiaalgebruik van de NO-AXE houtklover.

Belangrijke materiaaleigenschappen:

  • Sterk en duurzaam metalen frame
  • Weerbestendig ontwerp
  • Hoogwaardige onderdelen

Ergonomie

Deze houtklover is ontworpen met de gebruiker in gedachten: het apparaat is gemakkelijk te bedienen en voorkomt op die manier een onnodige belasting van je lichaam tijdens het kloven van hout. Het ontwerp zorgt ervoor dat je geen bijl of zwaar gereedschap nodig hebt, wat betekent dat het risico op blessures wordt verminderd.

Een voordeel van het ergonomische ontwerp is dat de houtklover eenvoudig te gebruiken is, zelfs voor beginners. Je hoeft alleen maar een blok hout op de splitter te plaatsen en met een hamer te slaan om het hout te kloven. 

De NO-AXE houtklover zorgt voor bedieningsgemak, comfort en veiligheid bij het kloven van hout. Ik ben erg tevreden met het gebruik van dit apparaat en het maakt mijn houthak beleving veel aangenamer in een kleine tuin (waar rekening moet worden gehouden met evt spelende kinderen etc).

Prestaties en efficiëntie

Splijtkracht

Toen ik de NO-AXE houtklover voor het eerst gebruikte, merkte ik meteen dat het splijten van hout veel veiliger ging dan met een traditionele bijl. De houtklover heeft een speciale splitter die, in combinatie met een hamer, zorgt voor een uitstekende splijtkracht. Hierdoor kan ik moeiteloos zowel zachte als harde houtsoorten splijten, zonder bang te zijn voor ongelukken.

Een groot voordeel van de No-Axe houtklover is de mogelijkheid om verschillende houtdiameters te verwerken. Hoewel het gebruik bij grotere diameters en hardere houtsoorten soms meer kracht vereist, en de bij te bestellen rubberen hamer best zwoegen kan zijn, is het eindresultaat altijd bevredigend.

Snelheid

Dankzij het gebruiksgemak en efficiënte ontwerp van de No-Axe houtklover, lukt het me om snel aanmaakhout te maken. Ik ben positief verrast hoe snel ik met deze tool mijn hout kan kloven. Bovendien voel ik me veiliger omdat ik alleen maar een hamer hoef te gebruiken in plaats van een scherpe bijl.

Samenvattend heeft de No-Axe houtklover mijn verwachtingen overtroffen op het gebied van prestaties en efficiëntie. Deze tool heeft het proces van houtkloven veiliger, eenvoudiger en sneller gemaakt, zodat ik meer tijd en energie kan besteden aan andere activiteiten.

Veiligheid en gebruiksgemak

Veiligheidsvoorzieningen

De NO-AXE houtklover is ontworpen met veiligheid in gedachten. Het belangrijkste voordeel van deze houtklover is dat je geen bijl nodig hebt om hout te kloven. Hierdoor vermindert de kans op ongelukken aanzienlijk en hoef je je geen zorgen te maken over het vasthouden van het hout met je handen tijdens het kloven. In plaats daarvan plaats je eenvoudigweg het houtblok op de NO-AXE en sla je erop met een rubberen hamer. Dit verhoogt de veiligheid en zorgt voor meer gebruiksgemak.

Tip: lees even goed de beschrijving van de no-axe, (ja mannen ook wij..) Hierop staat namelijk dat je de schuine kanten gelijk moet houden aan het blok. Of het blok iets schuin afzagen. Iets wat je nog niet ziet op de video hieronder.

Vergeleken met traditionele bijlen en houtklovers, biedt de NO-AXE houtklover een stuk meer grip en stabiliteit. Dankzij de meegeleverde bouten kun je de NO-AXE stevig bevestigen op een houtblok van minimaal 25 cm in diameter.

Onderhoud

Het onderhoud van de NO-AXE houtklover is zeer eenvoudig. Omdat er geen bewegende delen zijn, hoef je je geen zorgen te maken over slijtage of ingewikkelde reparaties. Er zijn 2 verschillende types te koop: de blank stalen versie en de gegalvaniseerde no-axe. Bij de blank stalen versie kan er oppervlakkige verkleuring ontstaan door oxidatie. De gegalvaniseerde versie heeft een speciaal bad gehad en kan daarom zonder te roesten op elke plek in de tuin blijven staan. Daarnaast is het staal zo dik dat doorroesten niet zal gebeuren. Er zal alleen een lichte oppervlakkige verkleuring ontstaan.

Tot slot wil ik benadrukken dat de NO-AXE houtklover niet alleen veilig en gebruiksvriendelijk is, maar ook hoog wordt beoordeeld door gebruikers vanwege de kwaliteit en duurzaamheid. Investeren in een NO-AXE houtklover is een verstandige keuze voor iedereen die op zoek is naar een veilige en efficiënte manier om hout te kloven.

Traditiegevoel

Ik heb van veel bijl gebruikers (Bushcrafters) vernomen dat ze de NO-AXE een praktische tool vinden in gebruik echter ze stellig zijn in de charme en het gebruik van het hanteren van een traditionele kloofbijl.

Als schrijver van deze review kan ik het nut van deze NO-AXE ontzettend waarderen doordat ik mijn kinderen op jonge leeftijd veilig deel kan laten nemen aan de activiteiten die ik doe rondom het huis door deze NO-AXE samen met ze te gebruiken maar waar de mogelijkheid zich aanbiedt (denk aan veiligheid en ruimte) zal ik toch eerder terugvallen op de kloofbijl. 

Beoordeling:

Functionaliteit

Zoals eerder genoemd in de review is de NO-AXE zeer functioneel voor mensen met een houtkachel of mensen die in de achtertuin graag stoken maar niet veel ruimte hebben om veilig een bijl te gebruiken. Veiligheid vind ik een belangrijk goed, vandaar een dikke 9 qua score.

Prijs

De prijs is mijns inziens wat aan de hoge kant, als je probeert te concurreren met een kloofbijl zorg dan wel dat je ruim onder de prijs van een “goede” bijl uitkomt om zo te zorgen dat je eruit springt niet alleen qua gebruik maar niet geheel onbelangrijk ook qua prijs!

Er zijn 4 soorten: € 119,- voor het losse model van blank staal en €139,95 voor het model met een bijpassende rubberen hamer.
Daarnaast is er een gegalvaniseerde versie die gemiddeld 20 euro duurder is. Ik geef deze als beoordeling een 6. 

Design

De NO-AXE is goed ontworpen, stevig en doordacht. Slijtvast, dus kan ook echt wel tegen een stootje wat het interessant maakt om deze in je tuin te hebben staan! Als ik kijk naar de vorm is aan alles gedacht, de schuin lopende snede om de blokken hout goed te positioneren tijdens het kloven en de zijkanten die het gespleten hout goed weg begeleiden waardoor er ruimte blijft rondom de NO-AXE en er daar geen hout ophoopt. Het design geef ik dan ook een welverdiende 8,5.

Gebruiksvriendelijkheid

In mijn ogen is het een zeer gebruiksvriendelijke tool. Ik zal niet zeggen dat hij compleet veilig is, ongelukken zitten altijd in een klein hoekje en de gebruiker moet er verantwoordelijk mee om blijven gaan want er zitten gewoon scherpe elementen aan waaraan je je kunt bezeren. Er zit een zeer duidelijke gebruikershandleiding bij die gelezen en nageleefd dient te worden. Verder kan ik deze NO-AXE alleen maar aanraden, hij krijgt een goede 8 voor gebruiksvriendelijkheid.

Benjamin

Mijn naam is Ben, 31 jaar en al sinds 2010 bezig met bushcraft. Ik kom al van jongs af aan buiten en hield mij vanaf mijn 4 e levensjaar voornamelijk bezig met vissen. Deze hobby is uitgegroeid tot de karpervisser van deze dag waarin ik met regelmaat hele sessies aan het doen ben in de kanalen die ons land rijk is. Buiten zijn is mijn hobby, mijn passie en mijn ontspanning. Ik ben verpleegkundige op een spoedeisende hulp in het midden van het land en kan goed mijn ei kwijt als ik buiten ben, alles van mij af schudden. Ik hoop dat jullie plezier hebben in het lezen van de door mij geschreven reviews of stukken op Outdooronly.nl, ik zou zeggen “spread the word”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *