Beste planten herkennen app 

Een van de leukste dingen aan outdoor activiteiten, zoals een wandeling of fietstocht in de natuur, is de grote diversiteit aan flora en fauna die je onderweg tegenkomt. Veel planten zal je wellicht herkennen uit de eigen tuin of die van anderen in je omgeving.

Wat doe je echter, wanneer je een plant tegenkomt waarvan je de naam nog niet kent? Het gebruik van een van de beste planten herkennen app helpt je op weg. De app van ObsIdentify komt niet alleen van pas bij een wandeling in de natuur; gebruik de app ook om onkruid in je eigen tuin te herkennen. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Herken de natuur in één klik met ObsIdentify

De beste planten herkennen app is voor mij ObsIdentify. Deze app download je gratis in zowel de Apple App Store, als de Google Play Store (op apparaten met Android). De app stelt je in staat een foto van een plant te maken, om vervolgens automatisch te laten bepalen om welke plantensoort het gaat. De app vergelijkt de foto hiervoor met de duizenden andere foto’s in haar database. Door een account aan te maken heb je de mogelijkheid om de planten die je onderweg bent tegengekomen op te slaan. 

Tip: je kunt deze planten herkennen app niet alleen gebruiken voor het opzoeken van de namen van planten, maar ook voor bijvoorbeeld het herkennen van dieren. Welke vlinder fladdert er door de tuin? Wat voor spin kruipt er over het terras? 

Draag bij aan onderzoek 

Door gebruik te maken van ObsIdentify doe je niet alleen jezelf een plezier; je draagt ook bij aan het beschermen van de natuur om je heen. Zoals eerder genoemd heb je de mogelijkheid om waarnemingen vast te leggen in je persoonlijke account. Deze waarnemingen worden vervolgens gebruikt door de website Waarnemingen.be, waar onder meer beleidsmakers en onderzoekers jouw input gebruiken voor het beheren en beschermen van de flora en fauna in jouw regio. 

Samen de natuur ontdekken 

De app ObsIdentify bevat meer dan 13.500 verschillende soorten planten en dieren, die handig verdeeld zijn over diverse categorieën. Kijk bijvoorbeeld eens naar de categorie met dag- en nachtvlinders, om te kijken welke van deze insecten jij al eens in het wild bent tegengekomen.

Ook leuk: de categorie met paddenstoelen. Neem ze samen met je kinderen door na een wandeling in het bos in het najaar. 

Hoe gebruik je de app? 

Je hoeft geen specialist te zijn om de planten herkennen app ObsIdentify te kunnen gebruiken. Volg onderstaande stappen om direct te beginnen met het herkennen van planten en dieren in jouw regio. 

  • Stap 1: download de app en installeer deze op je smartphone. Maak vervolgens een account aan om je waarnemingen vast te kunnen leggen. 
  • Stap 2: maak een foto van een plant of dier in je tuin. Natuurlijk kan dat ook in de wilde natuur, tijdens een wandeling of fietstocht. Snijd de foto vervolgens zo bij dat alleen de plant waarvan je de naam wilt weten in beeld is. 
  • Stap 3: klik nu op de knop om je plant of dier te laten herkennen. ObsIdentify gaat z’n werk doen om jouw slimmer te maken!

Meest gestelde vragen over een planten herkennen app

Regelmatig stellen bezoekers van deze website vragen over het gebruik van planten herkennen apps. Bekijk hieronder de antwoorden op de vragen die het meest gesteld zijn. Zit je zelf met een vraag of heb je een goede tip? Laat deze in dat geval achter in de reacties onderaan de pagina. 

Wat is de beste app om planten te herkennen?

Naar mijn mening is ObsIdentify de beste planten herkennen app van dit moment. Je downloadt de app op je Apple smartphone of een toestel met Android. De app bevat meer dan 13.500 verschillende soorten planten en dieren

Is de app ObsIdentify gratis?

Je kunt de app ObsIdentify gratis downloaden en gebruiken op zowel de telefoons van Apple, als op modellen met Android. Download de app vanuit de App- of Play Store. Het wordt aangeraden om een account aan te maken, zodat je gevonden planten en dieren op kunt slaan.

Wat betekent ObsIdentify?

ObsIdentify is een initiatief van Stichting Observation International, waarnaar de naam verwijst: het identificeren van observaties die je onderweg of bijvoorbeeld in je eigen tuin doet.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *