Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Hoe mooi is het om het jaar zowel af te sluiten als te starten rondom het kampvuur. Vanuit OutdoorOnly kunnen we jullie alleen maar aanmoedigen om er in het nieuwe jaar zo veel mogelijk op uit te trekken. Daarom vast een avontuurlijk recept voor oud en nieuw.

Wat je nodig hebt voor 20-25 oliebollen

Hieronder het boodschappenlijstje om ervoor te zorgen dat je alles bij je hebt om 20-25 olliebollen te gaan maken.

Hoe maak je oliebollen uit de Dutch oven klaar? 

Maak een goed heet vuur met voldoende hout. We willen de Dutch oven straks lekker warm stoken maar voldoende kolen hebben om de temperatuur te reguleren. Een vuurkuil is uitermate geschikt voor deze manier van koken. Wanneer je vuur goed brand kun je de mix maken.

  1. Laat de rozijnen wellen in een glas water (optioneel)
  2. Meng de suiker, het zout en het zelfrijzende bakmeel in een kom.
  3. Klop het ei in het kommetje
  4. Voeg het ei toe aan de mix
  5. Roer de het geheel door elkaar en voeg langzaam aan de melk toe en daarna het bier
  6. Zorg ervoor dat alle klontjes uit de mix opgelost zijn, voeg daarna eventueel de appel en de rozijnen toe
  7. Laat de mix even rusten.

De Dutch oven voorbereiden

Ga terug naar het vuur en zorg ervoor dat je een grote hoeveelheid kolen hebt. Daarnaast is het fijn om naast de kolen toch nog wat hout te hebben branden zodat je een constante toevoer van hete kolen hebt. 

Plaats de Dutch oven direct op de kolen en schuif er wat kooltjes tegen de zijkanten aan. Laat de DO en de zonnebloem olie nu rustig opwarmen. Schenk je zelf vast wat lekkers in en geniet even van het moment.

Twijfel je of de olie al warm genoeg is? Voeg dan voorzichtig een druppel beslag toe aan de olie, gaat het drijven en borrelen dan kun je beginnen.

Oliebollen beslag in de Dutch oven

Maak de 2 lepels nat en schep van het beslag een bolletje. Leg deze voorzichtig in de hete olie. De oliebol zal beginnen bakken, als je na een minuut of 3 een tikje geeft zal deze omdraaien. Als de oliebol niet vanzelf omdraait is deze nog niet klaar. Draait hij om? Dan kun je zo de andere zijde bakken. 

Bak de oliebollen goudbruin, bestrooi met poedersuiker en smullen maar.

oliebollen-dutch-oven
Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!