Ben je van plan om de komende periode met de boot het water op te gaan? Dan is het uiteraard belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft en ervoor zorgt dat je niet misgrijpt. Wij helpen je met het opstellen van een lijstje van items waaraan je kunt denken en waaraan je moet denken.

Voorbereidingen als de boot uit de stalling komt 

 Watersport is een heerlijke hobby, mits het op een veilige manier gebeurt en je op het water niet voor verrassingen komt te staan. Je moet dus zorgen dat je materiaal compleet en van goede kwaliteit is. Dit heeft betrekking op alle vormen van watersport maar zeker als je met de boot onderweg gaat. Je hebt dus nogal wat voorbereidingen te treffen als je de boot lang niet hebt gebruikt. 

 Het moment dat je de boot lang niet gebruikt hebt en je weer plannen hebt om het water op te gaan, is eigenlijk hét moment om een onderhoudsronde uit te voeren. Hiermee kun je niet alleen eventuele problemen bijtijds ontdekken maar verklein je de kans op (onnodige) schade en de bijbehorende kosten. Bij het uitvoeren van een controle/ onderhoudsronde aan je motor moet je onder andere denken aan het checken van de filters, het controleren van de spanning op de V-snaren, het verversen van de olie, het inspecteren van de accu en het nakijken van het koelvloeistofpeil. 

Essentiele watersportitems voor boottochten

Er zijn een aantal essentiële watersportitems die je zeker mee moet nemen als je een langere tijd met de boot het water op gaat. Veel mensen hebben hiervoor een standaard lijstje voor zichzelf ontwikkeld om te voorkomen dat ze iets vergeten. Hiermee hoef je alleen maar steeds af te vinken als je de betreffende items “aan boord” hebt.     

Bij het opstellen van dit lijstje denk je uiteraard aan voldoende eten en drinken (schoon drinkwater) maar ook aan veiligheidsvoorzieningen. Denk hierbij aan zwemvesten, reddingsboeien en communicatiemateriaal. Daarnaast is navigatieapparatuur van enorm belang. Het is zeker verstandig om acculaders, startboosters en aanverwante artikelen mee te nemen en voldoende materialen om onderweg eventuele (spoed reparaties) uit te voeren.

Watersportartikelen die je niet mag vergeten bij een langere boottocht

Naast de bovenstaande essentiële items, zijn er veel watersportartikelen die wel erg handig zijn als je een lange boottocht gaat maken. Denk hierbij aan je dek uitrusting, items voor je persoonlijke comfort en sanitair of je persoonlijke spullen. Als je toch op het water bent, is het misschien ook leuk om andere watersportactiviteiten te beoefenen. Denk aan waterskiën, vissen of stand up paddling. Of lekker even met vrienden en een paar rubberboten het water op.

Welke artikelen vind jij onmisbaar om te hebben als je met de boot het water op gaat ? Laat het hieronder in de reacties weten.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇