Je leest het goed. Als het aan mij ligt eten we 25 april allemaal samen. Normaal wordt er in de verschillende takken van buitensport op verschillende manieren gegeten:

  • De ‘survivalaar’ eet pas als er water en een een goede veilige schuilplaats geregeld zijn.
  • De bushcrafter pakt een groot outdoormes, snijdt een konijn aan stukken en hangt het in billy of Dutch Oven boven het vuur.
  • De wandelaar pakt een boterham uit de rugzak.
  • De klimmer smelt wat sneeuw met een jetboil en hydrateert een gedroogde maaltijd.
  • De moutainbiker pakt een energy bar
  • De kampeerder pakt een conservenblik en het bekende blauwe campingaz brandertje.
  • De geocacher pakt een banaan uit de rugzak.
Die verschillende manieren van eten hebben vaak een hele goede reden Een bushcrafter die gezellig met een biertje of een wijntje in bij een vuurtje zit en net klaar is met het snijden van een eigen lepel heeft een hele andere behoefte dan de klimmer die al een week solo door de alpen trekt en het fysiek en moreel zwaar heeft. Een geocaher die na het loggen van cache nummer 99 ook cache nummer 100 nog voor 23:59 snel wil loggen heeft andere behoeftes qua eten dan de familie Jansen na 1200 km in de brandende zon eindelijk uit de te kleine auto gestapt zijn en net de keuken van de vouwwagen hebben staan.  

Eten is echt heel veel meer dan een noodzakelijke bezigheid om in leven te blijven. Als kampvuurkok kook ik het liefst op en rond het vuur. Ik richt ik me echter op alles wat met buiten koken en buiten eten te maken heeft.  Zo kan ik je leren hoe je met je bekende blauwe brandertje in je campingpannenset op de camping een fantastisch vers brood of een cake bakt. Ik kan je leren je hoe je een krat vol met 8 kg verse groeten met gemak in het zijvak van je rugzak stopt door meer dan 90% van het gewicht laten verdampen. Kortom ik ben helemaal waus van buiten koken en deel mijn kennis graag met je. Nu mijn en jouw reguliere activiteiten stil liggen en we allemaal min of meer opgesloten zitten in eigen huis en tuin ga ik graag met jou aan de kook.

Dat doe we in jouw eigen achtertuin. Zolang je er geen buurtfeest van maakt en je beperkt tot je eigen gezin blijft alles veilig en volledig ‘corona’ proof.

Wanneer: 25 april 15:30 tot 19:00

Jong en oud kan mee doen. Voor de kinderen is er een leuk en lekker nagerecht om te maken. Vegetariërs en Carnivoren krijgen elk een eigen uniek recept.

Het menu voor 25 april:

  • Een unieke Kip Piri Piri van de stok
  • Pulled Jackfruit, ‘Vegan draadjes vlees’
  • Cake uit blik

Nogmaals iedereen kan mee doen. Heb je geen tuin en kun je geen vuurtje stoken dan kun je zelfs gewoon binnen met je elektrische of gasoven mee doen. Ik deel mijn kennis en enthousiasme via een aantal instructiefilmpjes die je van te voren ontvangt. Tijdens de livestream ontvang je de laatste instructies en beantwoord ik al je vragen.

Meld je aan en ik stuur je een boodschappenlijst. Met deze boodschappen gaan we op 25 april samen aan de kook. Ook als je de 25e niet kan is het zinvol je aan te melden. Je krijgt dan nameluijk van zelf de uitnodiging voor mijn volgende Online Workshop in de mail.

NB. Het evenement is niet gratis. Ik vraag een kleine bijdrage. Dit doe ik door ‘virtuele’ kopjes koffie te verkopen. Op die manier compenseer ik een deel van mijn weggevallen inkomsten.