Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Ben je op zoek naar leuke outdoor cadeaus voor de feestdagen, of omdat iemand in je omgeving jarig is? In dit artikel zetten we de leukste cadeaus voor je op een rijtje. Outdoor cadeaus maken buitenactiviteiten niet alleen leuker, het zet mensen ook direct aan om naar buiten te gaan! Vergeet niet jezelf uit te nodigen, om samen gebruik te maken van deze outdoor cadeaus.

Zeker bij een DJI drone is dat erg leuk! Welke outdoor cadeau tips heb jij voor anderen? Laat ze alvast achter in de reacties onderaan de pagina. 

DJI Pocket 2 Creator Combo

Tijdens een wandeling wil je af en toe beelden kunnen schieten. Denk aan een wandeling over een industrieterrein, waar je tal van oude en verlaten panden vindt. Het is een trend om deze panden zo mooi mogelijk op beeld te krijgen! Ook in een bos of bijvoorbeeld heidegebied kun je fraaie foto’s en video’s maken.

Een leuk cadeau dat hierbij past is de DJI Pocket 2 Creator Combo. Dit pakket omvat zowel een camera als een microfoon. Zo kun je niet alleen video’s opnemen, maar tegelijkertijd in de microfoon vertellen wat je ziet. De camera die bij de DJI Pocket 2 Creator Combo geleverd wordt biedt de mogelijkheid om beelden in 4K op te nemen. Daarbij beschikt deze over een geïntegreerde stabilisator om schokkende beelden te helpen voorkomen. 

Light My Fire FireSteel 2.0 Scout 

De Light My Fire FireSteel 2.0 Scout is een ideaal hulpmiddel voor mensen die af en toe buiten overnachten. Met deze tool kun je overal vuur maken! Door met de schraper langs de FireSteel te bewegen ontstaan er vonken. Houd je de tool dicht genoeg bij een beetje droog gras, wat bladeren of bijvoorbeeld papier, dan zal het materiaal al snel vlam vatten.

Ook voor het aansteken van een gasstel of de BBQ komt de Light My Fire FireSteel 2.0 Scout van pas. Je kunt het hulpmiddel in verschillende kleuren kopen. Past bruin, oranje of groen het beste bij de ontvanger van dit outdoor cadeau? 

Firesteel 2.0 Scout Oranje
bol.com (€16,95)
Updated: 28 februari 2024 - 05:59

Sawyer waterfilter 

Zoals de naam al doet vermoeden helpt een Sawyer waterfilter schoon drinkwater te creëren. Tijdens een lange wandeling heb je onderweg niet overal een plek om je drinkfles te vullen. Het water uit een beek of rivier wil je niet drinken zonder het te filteren, daar je het risico loopt last te krijgen van je darmen.

Het water is vaak vervuild met bacteriën en ander vuil. Door het water uit zo’n beekje te reinigen met een Sawyer waterfilter verwijder je de bacteriën uit het water. Je kunt het vervolgens drinken zonder bang te hoeven zijn dat je ziek wordt! 

Victorinox Huntsman zakmes 

Een zakmes komt altijd van pas, zeker wanneer deze van Zwitserse kwaliteit is. Het Victorinox Huntsman zakmes is een voorbeeld van zo’n kwalitatief goed product. Het zakmes beschikt over vijftien verschillende functies en is gemaakt van roestvrij staal. Dit voorkomt dat er al snel erosie op de tools ontstaat, of dat deze na verloop van tijd helemaal niet meer uit te klappen zijn.

Op het Victorinox Huntsman zakmes vind je onder meer een schaartje, een kurkentrekker, een mes en een flesopener. Zo heb je alle hulpmiddelen bij de hand om de avond door te komen in de natuur! 

DJI Mini 2 Fly More Combo 

We noemden eerder al dat een drone een leuk outdoor cadeau is. Een van de populairste drones van dit moment is de DJI Mini 2 Fly More. Deze drone beschikt over een kwalitatief goede camera en diverse functies, die de bediening van het apparaat relatief makkelijk maken. Ook voor mensen die niet eerder met een drone gevlogen hebben. Handig aan deze combinatieverpakking is dat er een beschermhoes bij de DJI Mini 2 Fly More wordt meegeleverd.

Zo kan de ontvanger van dit outdoor cadeau de drone ook meenemen op vakantie. Wijs hem of haar er hierbij wel op, dat er in andere landen afwijkende drone regels kunnen gelden. Het is niet overal toegestaan om je drone mee te nemen! Nadeel aan de DJI Mini 2 Fly More Combo is het feit, dat dit cadeau niet de goedkoopste optie is uit dit overzicht. 

Chef Confit 

Ook op vakantie of tijdens een eendaagse outdoor activiteit wil men lekker kunnen eten. In de natuur vind je veel groente en fruit wat je kunt bereiden voor het diner. Denk aan bosbessen, paddenstoelen, enzovoorts. Chef Confit biedt gegaarde stukken vlees in blik. Het voordeel hiervan is dat je het vlees enkel nog hoeft te verwarmen. Er zit voldoende vet bij het vlees, waardoor je alleen een pan en een gaspitje mee hoeft te nemen voor de bereiding hiervan. Ideaal voor de avontuurlijke (wild)kampeerder!

De blikken zijn heel eenvoudig mee te nemen in een backpack of compacte rugtas. Op de website van Chef Confit vind je de verschillende smaken die nu worden aangeboden. Het is prettig om te kunnen variëren tijdens een meerdaagse trip door de natuur. De prijs is per blikje en exclusief 6.95 verzendkosten.

Wallet Ninja 

In plaats van een zakmes kan ook een Wallet Ninja het overwegen waard zijn. Net als een zakmes biedt deze pas tal van handige hulpmiddelen, die van pas komen bij outdoor activiteiten. De Wallet Ninja is onder meer voorzien van een flesopener, een blikopener, een spijkertrekker, een liniaal en een fruit dunschiller. Soms wordt vergeten dat de Wallet Ninja bij de grenscontrole als wapen kan worden opgemerkt. Haal deze dus vooraf uit je portemonnee of wijs de ontvanger van het outdoor cadeau hierop.

Voor vertrek kun je de regels van de luchthaven nalezen, om te zien hoe je deze Wallet Ninja het beste mee kunt nemen. In de natuur mag je de Wallet Ninja uiteraard wel bij je dragen! Het prettige aan de Wallet Ninja is het feit, dat je deze in je portemonnee kunt nemen. Het pasje is niet groter dan een pinpas of creditcard. 

Shadowhawk zaklamp 

Onmisbaar op de camping of tijdens het kamperen in het wild: de Shadowhawk zaklamp. De zaklamp is van zeer hoge kwaliteit, wat je terugziet aan de lichtintensiteit hiervan. Niet alleen op de camping komt de zaklamp van pas. Ook tijdens outdoor activiteiten in de namiddag of avond heb je deze zaklamp nodig.

De zaklamp wordt geleverd met een handige holster, die een ontvanger van het outdoor cadeau aan de broek(riem) vast kan maken. Het model is waterdicht, wat van pas komt bij het passeren van een beek of rivier tijdens de outdoor activiteiten. 

Garmin Unisex Edge 530 navigatie 

Veel liefhebbers van outdoor activiteiten vinden het vervelend om voortdurend op hun mobiele telefoon te moeten kijken voor de route. Daar komt bij dat een mobiele telefoon lang niet overal een goed bereik heeft in natuurgebieden. Kies voor de Garmin Unisex Edge 530 Navigatie.

Dit model is compact vormgegeven, waardoor deze prettig in de hand ligt. Ook is het model geschikt voor het gebruik op een fiets. Voor vertrek kan de ontvanger van dit cadeau de routes op het apparaat zetten. Achteraf kunnen talloze gegevens worden uitgelezen. Denk aan het aantal jumps tijdens een rit op de MTB, de snelheid en afstand na een rit op de racefiets, enzovoorts. 

Survival EHBO-kit 

Het laatste outdoor cadeau uit dit overzicht is zeker niet de minste: een handige Survival EHBO-kit. Vooraf weet je doorgaans niet waar je mee te maken krijgt tijdens een wandel- of fietsroute. Een ongeluk zit daarbij in een klein hoekje! Zeker in de natuur, waar je kunt struikelen over uitstekende takken, stenen, enzovoorts. Om een wond of andere blessure direct te kunnen behandelen is het sterk aan te raden om met een Survival EHBO-kit op pad te gaan.

Weet jij van anderen dat ze zo’n setje nog niet hebben? In dat geval is dit het ideale outdoor cadeau! De Survival EHBO-kit is voorzien van alle benodigde hulpmiddelen om iemand te kunnen verzorgen, wanneer deze bijvoorbeeld gevallen of gebeten is tijdens outdoor activiteiten. Bij sommige blessures kun je niet wachten tot je in het eerstvolgende dorp bent. De EHBO-kit is in dergelijke situaties onmisbaar. 

Webwinkels met diverse andere outdoor cadeaus 

Dit overzicht biedt je inspiratie, wanneer je op zoek bent naar originele outdoor cadeau tips voor een jarige, Sinterklaas of voor onder de kerstboom. Er zijn online talloze andere cadeaus te vinden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van webshops waar je terecht kunt, als je op zoek bent naar een leuk cadeau. 

Vrijbuiter 

Veel mensen kennen Vrijbuiter voornamelijk als een winkel met kampeerspullen. Vrijbuiter heeft tegenwoordig echter veel meer te bieden. Je vindt hier ook verschillende soorten kleding en bijvoorbeeld stevige schoenen voor tijdens een wandeling in de natuur. De winkel kun je online bezoeken, maar ook in een van haar fysieke vestigingen. Medewerkers staan er voor je klaar om je te adviseren, wanneer je een origineel outdoor cadeau zoekt. 

Backpackspullen.nl 

Zoek je een cadeau voor iemand die met een backpack rond gaat trekken in het buitenland? In dat geval kan Backpackspullen.nl de ideale webshop voor je zijn. Iemand die gaat backpacken heeft baat bij spullen als een backpack hoes, een leuk boekje om reisverhalen in te kunnen noteren, een kompas of bijvoorbeeld stevige schoenen. Dergelijke cadeaus vind je in deze webshop. 

Bushcraftshop.nl 

Voor de echte avonturiers is Bushcraftshop.nl de plek om te zijn, wanneer je een cadeautje zoekt. Deze webwinkel beschikt over tal van handige tools, die van pas komen bij outdoor activiteiten als wildkamperen, in het donker wandelen door de natuur, wandelingen waarbij beken en rivieren gepasseerd moeten worden, enzovoorts. Overigens vind je hier ook verschillende hulpmiddelen voor op de camping! 

Prepz.nl 

Enigszins vergelijkbaar met Bushcraftshop.nl is de webwinkel Prepz.nl. Ook deze webwinkel is gericht op de echte avonturier. Je vindt er diverse hulpmiddelen die van pas komen in de natuur. Denk aan een noodradio, een masker, diverse soorten verlichting en generatoren, enzovoorts. Je slaagt hier vrijwel zeker, als je een cadeau zoekt voor iemand die regelmatig dwars door de natuur trekt en van de gebaande paden af durft te wijken. 

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!