Tijdens een boswandeling in de herfst, een wandeling dwars door de weilanden in het voorjaar of bijvoorbeeld een route langs beekjes zijn outdoor laarzen voor heren onmisbaar. Niet alleen houden de beste outdoor laarzen voor mannen je voeten droog.

Ook helpen ze je te voorkomen dat je voeten koud worden in de wintermaanden! Bij de aankoop van outdoor laarzen heb je tal van mogelijkheden. Kies je voor een stevige stapper, waarmee je voornamelijk veel grip hebt? Ga je voor een stijlvol model, waarmee je ook een kop koffie kunt drinken in het plaatselijke café? 

In dit artikel lichten we de beste outdoor laarzen voor heren uit. Ook gaan we in op verschillende factoren, die je helpen zelf een vergelijking te maken tussen de diverse modellen outdoor laarzen. Ben je op zoek naar outdoor laarzen voor dames? Dan kun je deze pagina bekijken.

Top 5: de beste outdoor laarzen voor heren 

  1. Muck Boot Derwent II (beste prijs / kwaliteit)
  2. Quechua SH500 (goedkoopste prijs)
  3. NoGRZ I.Jones (beste half hoge laars)
  4. Travelin Broadford (van 100% natuurrubber)
  5. Meindl Sölden Winterschoen (beste hoge winterschoen)

Hieronder hebben we de top 5 beste outdoor laarzen voor heren voor je op een rijtje gezet. De verschillende modellen zijn in willekeurige volgorde opgenomen in deze lijst. Het ene paar outdoor laarzen biedt een scherpe prijs-/kwaliteitsverhouding, terwijl het andere paar juist het grootste comfort biedt onderweg. Gebruik dit overzicht als inspiratie, wanneer je zelf op zoek gaat naar de beste outdoor laarzen voor mannen! 

De Muck Boot Derwent II wordt voornamelijk gewaardeerd vanwege de goede prijs-/kwaliteitsverhouding van dit model. Deze outdoor laarzen voor heren zijn volledig waterdicht en uitgevoerd met een fijne PK Mesh-voering. Het maakt dat de laarzen je voeten niet alleen droog, maar ook warm houden. Dankzij de handige lus aan de achterzijde van de laars, trek je deze eenvoudig aan en uit. 

Het grove profiel aan de onderzijde van de zool, maakt dat je met de Muck Boot Derwent II veel grip hebt op een gladde, oneffen ondergrond. Extra comfort wordt geboden door de verstevigde voor- en achterzijde van de laars. Het maakt dat je jezelf minder snel bezeert, als je per ongeluk tegen een steen of boomstam stoot. 

Voordelen
+ Zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding 
+ Versteviging bij de tenen en hiel 
+ Uitgevoerd met een comfortabele PK Mesh-voering 

Aanzienlijk goedkoper dan de Muck Boot Derwent II, zijn de Quechua SH500 outdoor laarzen voor heren. Deze waterdichte laarzen zijn voornamelijk bedoeld voor het gebruik in de sneeuw. Ideaal tijdens een sneeuwwandeling in de winter, of tijdens de wintersportvakantie in het voorjaar! De outdoor laarzen hebben een zeer warme voering. Het maakt de laarzen minder geschikt voor een wandeling op dagen met temperaturen boven de 2 of 3 graden Celsius. 

Bang dat de outdoor laarzen losschieten hoef je niet te zijn. Dankzij de vetersluiting over de volledige voorzijde van de laars, kun je deze stevig aantrekken. Het model is uitgevoerd met een speciale zool, welke specifiek bedoeld is voor het gebruik op een besneeuwde ondergrond. 

Voordelen
+ Goedkope outdoor laarzen voor heren
+ Zeer warme voering, perfect voor een sneeuwwandeling 
+ Volledige vetersluiting biedt een goede steun 

Actuele prijzen van:

bol.com

Ben je op zoek naar een outdoor laars voor heren, welke je ook kunt dragen bij een bezoek aan het plaatselijk café of familie? Kies in dat geval voor de NoGRZ I.Jones laarzen. Deze stevige halfhoge laars is bijzonder stijlvol vormgegeven, door de combinatie van suède en leer. Het maakt de laarzen breed toepasbaar. Gebruik ze niet alleen tijdens een outdoor activiteit! 

Aan de binnenzijde is de NoGRZ I.Jones halfhoge outdoor laars voor heren gevoerd met schapenwol, wat de laars lekker warm maakt. Ook het voetbed is voorzien van een toplaag met wol, wat het comfort van de laars vergroot. Dankzij de rits aan deze laars stap je er eenvoudig in en uit. 

Voordelen
+ Breed in te zetten outdoor laarzen door stijlvol design
+ Scherpe prijs-/kwaliteitsverhouding
+ Waterafstotend en voorzien van warme voering met wol 

De Travelin Broadford hoge outdoor laarzen voor heren zijn niet alleen geschikt voor een wandeling in het bos. Gebruik deze laarzen van 100% natuurrubber ook, wanneer je aan de slag gaat met klussen in de tuin. De Travelin Broadford outdoor laarzen zijn volledig waterdicht en gevoerd met neopreen, wat natte en koude voeten helpt te voorkomen. Dankzij een schokabsorberende werking van de zool van deze laarzen, kun je er een lange tijd op lopen zonder last te krijgen van spieren en gewrichten. 

Doordat deze outdoor laarzen voor mannen voorzien zijn van een systeem dat transpiratievocht afvoert, kun je ze het hele jaar door gebruiken. Met de rits aan de zijkant van deze outdoor laarzen trek je ze eenvoudig aan en weer uit. De stevige zool met profiel voorkomt dat je uitglijdt op een gladde, oneffen ondergrond. 

Voordelen
+ Gemaakt van 100% natuurrubber 
+ Warme voering, wat de outdoor laarzen zeer comfortabel maakt 
+ Het hele jaar door te gebruiken 

Naast de verschillende outdoor laarzen voor heren, kun je ook eens kijken naar de Meindl Sölden winterschoenen. Niet iedereen vindt het prettig om een hoge laars te dragen tijdens outdoor activiteiten. De Meindl Sölden winterschoenen zijn halfhoog en aan de voorzijde voorzien van een veter. Trek ze stevig aan, om te voorkomen dat de winterschoen kan bewegen. Iets wat blaren en vergelijkbare irritaties aan de huid zou kunnen veroorzaken. 

Deze winterschoenen voor heren zijn gemaakt van bergrundleer en rubber. Het maakt de schoenen zeer stevig. Dankzij de isolerende werking van de voering van deze winterschoenen, worden koude voeten tijdens een wandeling in de herfst of winter voorkomen. 

Voordelen
+ Beste winterschoenen voor heren 
+ Gemaakt van bergrundleer en rubber 
+ Isolerende werking en waterafstotend 

Waar moet ik op letten bij het kopen van outdoor laarzen? 

De al gegeven voorbeelden van kwalitatief goede outdoor laarzen voor heren, laten zien met welke factoren je rekening kunt houden als je zelf laarzen voor mannen vergelijkt. Denk aan het verschil tussen een halfhoge en hoge outdoor laars, de keuze tussen een laars en een winterschoen, het verschil in voering van de laarzen, enzovoorts. Belangrijk is dat je vooraf bepaalt, voor welke activiteiten je de outdoor laarzen voor heren wilt gaan gebruiken. Wil je er af en toe mee naar het café of een familielid lopen? Gebruik je de laarzen uitsluitend voor een wandeling in het bos of bijvoorbeeld werkzaamheden in de tuin? Op basis van het doel waarmee je de outdoor laarzen koopt, kun je de verschillende opties vergelijken. 

Bekijk hieronder de belangrijkste factoren om rekening mee te houden, wanneer je verschillende outdoor laarzen voor mannen met elkaar vergelijkt. 

Materiaal aan de buitenzijde 

Stijlvolle outdoor laarzen zijn vaak vervaardigd uit materialen als suède en leer. Typische natuurproducten, die een laars uniek maken! Belangrijk hierbij is wel, dat het materiaal geïmpregneerd wordt. Soms wordt dit al door de verkopende partij gedaan. Het impregneren van de laars maakt dat deze waterafstotend wordt. Zou je materialen als leer en suède niet impregneren, dan kan de outdoor laars al snel erg lelijk worden. Je kunt een middel voor het impregneren van je outdoor laarzen bij iedere schoenmaker kopen. 

Hier heb je bij een outdoor laars met een rubberen buitenzijde geen last van. Rubber is eenvoudig af te spoelen of af te nemen met een vochtige doek, na een wandeling in het bos of dwars door de weilanden. Ook in de sneeuw heb je veel plezier van rubberen outdoor laarzen voor heren; ze houden je voeten droog. 

© Decathlon

Materiaal aan de binnenkant 

De voering van een outdoor laars voor mannen heeft een grote invloed op het comfort wat de laars je biedt. Ben je op zoek naar een schapenwollen voering, welke je voeten ook bij temperaturen onder nul lekker warm houdt? Naast schapenwol is ook neopreen een materiaal wat een sterk isolerende werking heeft. Het voordeel van schapenwol is dat dit materiaal niet alleen isolerend werkt, maar ook absorberend. Vrijgekomen vocht door het transpireren van de voeten wordt opgenomen, waarmee blaren voorkomen kunnen worden. 

Ben je voornemens de outdoor laarzen voor mannen voornamelijk in het voorjaar te gebruiken, kies dan voor een ademend materiaal. De isolerende werking van de voering is in dit geval minder belangrijk. Een voorbeeld van een materiaal wat goed ademt is Cambrelle, evenals leer. Textiel is geen geschikt materiaal als je de laarzen in het voorjaar gebruikt. Naast het feit dat textiel snel nat wordt, duurt het lang voordat het weer droog is. 

Zool van outdoor laarzen voor heren 

Afhankelijk van de ondergrond waarop je wandelt, speelt ook de zool van de outdoor laarzen een belangrijke rol. Je wilt voorkomen dat je snel uitglijdt op een gladde, modderige of bijvoorbeeld besneeuwde ondergrond. Een diep, stevig profiel onder de zool is in dergelijke situaties onmisbaar. Wandel je voornamelijk op een stevige, geasfalteerde of stenen ondergrond, dan is een zool met een diep profiel minder belangrijk. 

Bij sommige outdoor laarzen voor mannen is de zool aan de binnenzijde voorzien van een dun laagje wol. Het komt het comfort wat de outdoor laars je tijdens een wandeling biedt ten goede. Let ook op de dempende werking van de zool. Verschillende outdoor laarzen voor heren zijn voorzien van een schokabsorberende werking, wat pijntjes aan spieren en gewrichten voorkomt tijdens een langere wandeling. 

Waterdichtheid van de outdoor herenlaars 

Een vierde en laatste factor om rekening mee te houden: de waterdichtheid van de outdoor herenlaars. Veel laarzen hebben een buitenzijde met een waterafstotende werking, bijvoorbeeld doordat het materiaal geïmpregneerd is. Dit betekent echter niet per definitie, dat de outdoor herenlaars volledig waterdicht is. Met name de outdoor laarzen die voorzien zijn van een vetersluiting zijn vaak niet volledig waterdicht. Het maakt dat ze niet geschikt zijn voor wandelingen door een nat weiland of wandelingen waarbij je een beekje moet doorkruisen. Natte voeten zijn een grote ergernis voor wandelaars, mede door het risico op blaren. 

FAQ – Beste outdoor laarzen voor heren

In dit artikel hebben we de beste outdoor laarzen voor heren voor je op een rijtje gezet. Ook lichtten we verschillende factoren uit, waarmee je rekening kunt houden als je de outdoor herenlaarzen zelf met elkaar vergelijkt. Bekijk hieronder de vragen die vaak gesteld worden over dit onderwerp.

Wat zijn de beste herenlaarzen?

Wat voor jou de beste outdoor herenlaarzen zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het beoogde gebruik van de outdoor laarzen, het budget wat je aan de laarzen wilt besteden en de seizoenen waarin je de laarzen gebruikt.

Is Travelin een goed merk?

Travelin staat bekend als een uiterst degelijk merk. Outdoor laarzen voor heren van Travelin zijn niet alleen heel stevig, ze bieden je ook groot comfort onderweg. Een speciaal systeem voor het afvoeren van vocht maakt dat je laarzen van dit merk het hele jaar door draagt.

Wat zijn outdoor laarzen voor heren?

Outdoor laarzen voor heren zijn ideaal voor outdoor activiteiten in een vochtige omgeving. Denk aan een wandeling door het bos, een wandeling dwars door de weilanden of een wandeling in de sneeuw. De outdoor laarzen houden je voeten niet alleen droog, maar ook lekker warm.

Welke winterlaarzen moet ik kopen?

Verschillende factoren bepalen wat voor jou de beste winterlaarzen zijn. Tijdens welke outdoor activiteiten ben je voornemens de winterlaarzen te gebruiken? In welk seizoen gebruik je ze? Enzovoorts.

© header image NoGRZ.com