Kies voor een avontuurlijke outdoor vakantie binnen Europa, waarbij je het luxe hotel of grote appartement links laat liggen. In plaats daarvan neem je de tent mee, doe je stevige wandelschoenen aan en trek je de natuur in om te kunnen genieten van een actieve en toch rustgevende vakantie. De natuur heeft eenieder wat te bieden! Geniet van de uitzichten die je onderweg tegenkomt, geniet van de mogelijkheid om je af te sluiten van de gehaaste wereld om je heen, of geniet van je favoriete boek terwijl de zon aan de horizon verdwijnt.

Geniet van actieve outdoor reizen in europa

Bij de keuze voor outdoor vakanties kun je zelf een actieve vakantie organiseren, of deelnemen aan een georganiseerde reis. Denk bijvoorbeeld aan een georganiseerde outdoor vakantie voor singles! Je leert hier nieuwe mensen kennen, bouwt vriendschappen op en vindt wellicht een maatje voor het leven.

 Outdoor reizen voor het hele gezin

Wanneer je voor een outdoor vakantie met het hele gezin kiest, is het belangrijk om rekening te houden met ieders conditie. Waar een lang stuk wandelen voor jou vanzelfsprekend is, zal dat voor je kinderen niet zo zijn! Plan korte stukken in en neem voldoende pauze onderweg. Zo blijven outdoor vakanties voor ieder gezinslid leuk.

Tip: neem ook je hond mee tijdens een outdoor vakantie! Honden vinden het heerlijk om rond te rennen in de vrije natuur.

Een georganiseerde outdoor vakantie boeken

Naast de mogelijkheid om outdoor vakanties zelf samen te stellen, kun je deze tegenwoordig ook als een volledig georganiseerde reis boeken. Dit betekent niet dat je met een vaste groep mensen rondloopt. Wel biedt het je het voordeel, dat je zelf geen vliegtickets meer hoeft te boeken, dat de accommodaties geregeld zijn, enzovoorts.

Tip: zorg dat je voor vertrek goede wandelschoenen hebt aangeschaft en ingelopen. Zo voorkom je blaren en andere pijntjes. Ook een stevige wandelstok kan van pas komen bij outdoor vakanties.

Reisgidsen

Weet je nog niet zeker waar je reis naar toe gaat? Bekijk dan onze speciale reisgidsen pagina. Op deze pagina staat alle reisgidsen die je kunt bestellen. Sommige komen via de post andere zijn digitaal te downloaden. Persoonlijk vind ik de reisgidsen in de bus nog steeds leuk om door te bladeren. De digitale heb ik altijd bij op mijn telefoon (of tablet), lekker makkelijk.

Wat vind jij?

Welke van deze steden reizen vind jij de moeite waard? Waarschijnlijk missen we er ook nog wel een paar. Laat het ons hieronder weten welke we missen en we gaan deze toevoegen. Als je er zelf ook nog een mooi verhaal over hebt kun je ook blogger worden bij OutdoorOnly!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *