Florence

Jaarlijks trekken grote getalen reizigers naar Italië om de magische stad Florence te bezoeken. Het is een van de beroemdste steden in Italië en een absoluut hoogtepunt van een reis door Italië. Er zijn maar weinig mensen die de stad overslaan, met name als ze voor het eerst een bezoek aan Italië brengen.

Met Renaissance-architectuur, witte gebouwen met rode daken en oude kronkelende straatjes, is dit voor veel mensen een van de favoriete plekken in Italië.

Er zijn prachtige renaissancekerken, gebouwen en straten om te verkennen. Je kunt daarnaast gemakkelijk uren wandelen over de goed onderhouden paden in de Boboli-tuinen.

De stad is ook een ideale uitvalsbasis voor reizen die zijn gericht op Toscaanse wijn en eten. Bovendien is Florence een populaire plek voor buitenlandse studenten, iets dat zorgt voor een bruisend nachtleven.

Kortom, als je naar Florence reist, vind je er ongetwijfeld iets dat je interesseert – ongeacht je budget of de duur van je verblijf hier.

Dit artikel over Florence bevat alle praktische tips en adviezen die je nodig hebt om het meeste uit jouw reis te halen.

Breng een bezoek aan de kathedraal

Misschien wel de beroemdste kathedraal ter wereld, de Duomo, zoals deze eenvoudig in Florence wordt genoemd, is de parel van de stad. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1436, maar de indrukwekkende gevel werd pas in de 19e eeuw voltooid.

De kathedraal, die zich in het centrum van de oude stad bevindt, is al vanaf kilometers afstand te zien en zorgt voor een indrukwekkend aanzicht tussen de andere middeleeuwse gebouwen.

De buitenkant en de gevel van de kathedraal zijn monumentaal te noemen – bedekt met wit marmer en veelkleurige patronen in rood, roze en groen. De kleuren en stijl van het gebouw zijn adembenemend. Hoewel het interieur van de kathedraal verder vrij kaal is, straalt het nog steeds grote klasse uit en heeft het enkele interessante stukken te bieden, zoals de grote wijzerplaat en het prachtige fresco van het Laatste Oordeel dat de vloer van de koepel bedekt.

Kom even heerlijk tot rust in de Giardino di Boboli

Na al bezichtigen is het ook fijn om even heerlijk tot rust te komen. De tuin Giardino di Boboli is hier perfect voor geschikt. Het landschap en de architectuur van de Boboli-tuinen zijn in de stijl van de Toscaanse Renaissance. Oude marmeren beelden zijn overal terug te vinden en de citrusgeur overspoelt je zintuigen. Het kost 6 tot 10 € (6,70 tot 11,15 USD), maar dit geeft je ook meteen toegang tot het Museo degli Argenti, het Museo delle Porcellane en de Galleria del Costume.

Bekijk Giotto’s Campanile

Veel mensen geloven dat Giotto’s Campanile verbonden is met de Duomo, maar het is toch echt een apart gebouw. Dit gebouw is een waar meesterwerk van gotische architectuur en is een van de beroemdste ontwerpen die de stad rijk is.

De buitenkant van de toren is verdeeld in vijf niveaus en versierd met polychroom marmer, dat ook te zien is op de kathedraal in felgroene en roze kleuren.

Het gebouw, gebouwd tussen 1334 en 1359, werd ontworpen door de beroemde kunstenaar Giotto, maar werd voltooid door Talenti, die de laatste niveaus voegde na de dood van Giotto in 1343. Een overvloed aan sculpturen, kunstwerken en sierlijke panelen bedekken de toren en het is een waar meesterwerk van renaissancekunst.

Naast de decoratie kun je ook de 414 treden van de toren beklimmen voor een fantastisch uitzicht op Florence en de Duomo.

Bezoek de Sant’Ambrogio-markt

Sant’Ambrogio is een van de oudste districten van de stad, en hoewel het slechts 10 minuten lopen van de Duomo is, wordt de markt eigenlijk ondergewaardeerd door veel reizigers. Het is niet zo beroemd als de centrale markt, waardoor de sfeer veel meer ontspannen en lokaal is.

Probeer tijdens je bezoek aan de markt ook meteen traditionele gerechten uit zoals lamspredotto (uit de maag van een koe), gezouten vlees zoals finocchiona (venkelsalami), Pecorino-schapenkaas en een van de heerlijke lokale wijnen. In de Trattoria Da Rocco vind je ook uitstekende Toscaanse gerechten om uit te proberen. De markt is maandag tot zaterdag geopend van 07.00 uur tot 14.00 uur.

Loop over de Ponte Vecchio

Florence staat vol met beroemde gebouwen en de Ponte Vecchio is er hier een van. De Vecchio-brug over de rivier Arno staat bekend om het aantal winkels aan de zijkanten van de brug, de artistieke geschiedenis en de overvloed aan winkels langs het hoofdpad.

Historische documenten dateren uit 996, maar de ware oorsprong van het bouwwerk is onduidelijk. Betreed deze fantastische structuur en ontdek de verschillende winkels en verkopers. Je komt er juweliers, kunsthandelaren en souvenirwinkels tegen.

Tijdens de wandeling loop je niet alleen over de brug zelf, maar ook langs de Corridoio Vasariano om de buitenkant van de Ponte Vecchio en zijn prachtige zelfgemaakte bijgebouwen te zien. Zeker het bezoeken waard dus!

Bezoek de doopkapel

De doopkapel van Johannes de Doper is een van de oudste gebouwen in Florence. De doopkapel die je vandaag de dag ziet, is herbouwd uit een eerder gebouw uit de 4e of 5e eeuw na Christus. De huidige doopkapel werd ingehuldigd in 1059.

De toegang is € 15, maar omvat toegang tot de koepel, de klokkentoren, de doopkapel, de crypte onder de kathedraal en het museum Opera del Duomo. Het is elke dag geopend van 8.30 tot 19.00 uur, de openingstijden zijn in het weekend beperkt.

Wat is de beste tijd om Florence te bezoeken?

Florence is het hele jaar door een aangename bestemming om te bezoeken. De warmste maanden in Florence zijn juli en augustus, wat ook meteen het hoofdseizoen is. De gemiddelde maximale temperatuur in juli en augustus is 31 ° C. De temperaturen zijn in juni en september iets koeler, maar deze maanden zijn ook erg druk.

December en januari zijn de koelste maanden met een gemiddeld maximum van 10 ° C en een gemiddeld minimum van 1 ° C. Zorg er in deze tijd van het jaar voor dat je warme kleding bij je hebt. Er zijn ook minder toeristen in deze periode, wat over het algemeen lagere prijzen en minder drukte bij de populaire attracties betekent.

De rest van het jaar heeft aangename temperaturen, hoewel er vaak veel regenval wordt verwacht in de herfstmaanden.

De beste tijd van het jaar om Florence te bezoeken zijn de lente en herfst wanneer het weer nog goed is en er aanzienlijk minder toeristen aanwezig zijn.