Mallorca

Mallorca is de vakantiebestemming voor iedereen die van zon, zee en strand houdt. Er is daarentegen nog veel meer te zien en te doen dan alleen genieten van de schitterende stranden en baaien. Er zijn veel natuurgebieden en een groot aantal culturele en historische plaatsen die een bezoek waard zijn: want of u nu even heerlijk het dagelijkse leven vergeet, plezier hebt met familie of vrienden, een bijzondere reisbestemming zoekt of je gewoon wilt terugtrekken in de ongerepte natuur, alles is mogelijk in Mallorca. Wij hebben dan ook de mooiste en beste plekken van het eiland voor je op een rij gezet!

Breng een bezoek aan Porto Cristo

Als je op een zeer romantische plek wilt dineren, moet je zeker Porto Cristo bezoeken. Met een prachtig uitzicht op de zee, kan je intensief genieten van deze prachtige kust. We raden je aan om een ​​boot te huren en langs de kust te varen. De grotten van Ham en Drach zijn daarnaast erg populair onder bezoekers en vormen samen met het ondergrondse Lago de Martel een heel bijzondere bezienswaardigheid in Porto Cristo.

Ontdek Alcudia

Het kleine middeleeuwse stadje Alcúdia ligt tussen de baaien van Alcúdia en Pollença. De plaats heeft oude stadsmuren en een stadspoort. Het pittoreske stadje heeft veel kleine oude huizen met veel smalle straatjes en steegjes. Het schiereiland La Victoria is ook van Alcúdia. Op dit punt bevinden zich de resorts van Mal Pas en Bonaire. Het prachtige strand trekt veel toeristen in de zomermaanden. Het is een ideale reisbestemming, vooral voor gezinnen met kleine kinderen.

Playa de Palma

Er is meer te doen in de levendige badplaats Playa de Palma dan alleen op het strand liggen. Hoewel de stranden mooi en comfortabel zijn, hebben de stad en de boulevard van Playa de Palma meer toeristische attracties om te bewonderen. Het is bijvoorbeeld ongelooflijk leuk en ontspannend om een ​​ritje met paard en wagen te maken naar het centrum en langs de stranden.

Er zijn bovendien veel winkels en boetieks voor een middagje winkelen. Of profiteer van de vele boottochten die worden aangeboden. Het prachtige zandstrand is ideaal voor wat inspanning in de vorm van verschillende watersporten.

De pracht van Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca en heeft 400.000 inwoners. Palma staat bekend om zijn indrukwekkende kathedraal, zijn mooie winkelstraten, de mooie pleinen en zijn grote jachthaven. De stad heeft veel geweldige bezienswaardigheden, musea en betoverende kunstgalerijen.

La Seu kathedraal

De La Seu-kathedraal is een van de mooiste kerken in Spanje en dateert uit de 13e eeuw. Het duurde ongeveer 300 jaar om de kerk op te bouwen. De kathedraal is gebouwd aan de hand van een constructie met drie beuken en lijkt op een schip dat wordt ondersteund door 14 pilaren. In de kathedraal zelf vind je prachtige gebrandschilderde ramen.

Het meest bijzondere gedeelte van deze gekleurde ramen is het roosvenster en heeft een diameter van 12 meter. Er werden niet minder dan 1236 verschillende stukken glas in het raam verwerkt. Twee keer per jaar schijnt de ochtendzon precies op de perfecte plek en word je getrakteerd op een betoverend schouwspel van patronen die worden weerspiegeld op de muur voor het roosvenster. De kathedraal is daarom op deze dagen heel vroeg open vanwege de grote toestroom van bezoekers.

La Almudaina

Van oorsprong is La Almudaina een Arabisch fort. Het fort werd gebouwd na de Arabische verovering van Mallorca. Het fort werd aan het begin van de 14e eeuw toegeëigend door de koninklijke familie en valt sindsdien onder de leiding van de koninklijken. De Arabische invloed moest verdwijnen en het fort werd herbouwd in de gotische stijl onder Jacob II.

Desondanks zijn er veel elementen van de oorspronkelijke islamitische architectuur bewaard gebleven. Binnen het paleis vind je een binnentuin en zijn er prachtige palmbomen om te bekijken. Een ideale plek voor een moment van ontspanning.

Het kasteel van Bellver

Kasteel Bellver ligt aan de westkust van Palma. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw onder leiding van de destijds zittende koning van Mallorca. Het kasteel was oorspronkelijk de officiële residentie van de koningen van Mallorca, maar werd later gebruikt als militaire gevangenis. Binnen het kasteel is er een interessant museum, vol met voorwerpen en verhalen uit de rijke geschiedenis van het kasteel. Daarnaast is het kasteel bijzonder opmerkelijk omdat het een rond kasteel betreft, iets dat nagenoeg niet voorkomt in Europa.

Het uitzicht op Puig Sant Salvador

Net buiten de stad Felanitx vind je de hoogste top van de Serra de Llevant, de Puig Sant Salvador genaamd. Het klooster met dezelfde naam bevindt zich op de top van Puig Sant Salvador. De spannende route naar het klooster is al een belevenis op zich.

Het magische klooster werd gebouwd in de 14e eeuw en is speelt niet alleen een grote rol in de geschiedenis, maar biedt tegelijkertijd ook een prachtig uitzicht op de zuidoostelijke kust. De samenkomst van de spannende route omhoog en het prachtige uitzicht op de bergtop zorgt voor een hoge populariteit onder fietsers.

Het kleine Palma Nova

Het kleine stadje Palma Nova is een stuk comfortabeler dan de plekken die we eerder hebben benoemd. Het stadje beschikt over een paar prachtige stranden, waaronder een in de haven. Sommige stranden zijn kort en lopen direct uit in de zee. Daarnaast zijn er een groot aantal bars en restaurants waar veel soorten gerechten vertegenwoordigd zijn. In het nabijgelegen stadje Magaluf zijn er een aantal andere plaatsen waar u kunt genieten van het bruisende nachtleven.

De bergen van de Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana loopt langs de gehele noordwestkust van Mallorca. Deze spectaculaire bergketen is een must see voor alle natuurliefhebbers. Deze bijzondere bergketen beslaat bijna een derde van het eiland. Het gebied werd in 2011 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en wordt over het algemeen beschouwd als van uitzonderlijke waarde voor de mensheid.

Cap de Formentor

Het schiereiland Formentor ligt aan het einde van de Serra de Tramuntana. Je bereikt de top van het eiland door een uitdagende weg vol met kliffen en serpentijnen. Aan het einde van deze spannende route word je echter wel beloond met een letterlijk hoogtepunt. De vuurtoren van het schiereiland is namelijk het hoogste punt en geeft je een schitterend uitzicht op de kliffen en de blauwgroene zee van Cap de Formentor. Op een heldere dag kan je bovendien het naburige eiland Menorca zien verschijnen.