Als we onszelf in één woord moeten omschrijven, dan is dit héél eenvoudig voor ons. Wij zijn op-en-top “buitenmensen” in de breedste zin van het woord. Maar wie zijn wij dan? OutdoorOnly is opgezet door Patrick Heijmans: “ik wil door mijn verhalen en video’s ervoor zorgen dat kinderen (en hun ouders) vaker naar buiten gaan. Ik hoop door mijn enthousiasme dit te kunnen bereiken”. Ondertussen hebben verschillende andere outdoor fanaten zich aangesloten bij ons om ook hún verhaal te kunnen vertellen.

Ons doel: Natuurgebieden creëren

Ons groter doel is om mee te helpen aan natuurherstel door bijvoorbeeld weilanden aan te kopen en daar inheemse struiken en bomen aanplanten. Het liefst zien we ook dat er op een natuurlijke manier speelplekken gecreëerd worden waar kinderen kunnen spelen en ravotten.

Het is onze missie om op een eenvoudige manier bij te dragen aan het herstel van biodiversiteit in Nederland. We streven ernaar om dit zo simpel mogelijk aan te pakken en willen graag zo veel mogelijk mensen erbij betrekken bij deze belangrijke taak. Met verschillende initiatieven en activiteiten proberen we de diversiteit van planten en dieren in ons land te vergroten.

Ons verhaal

OutdoorOnly is in 2019 opgericht door outdoorliefhebber Patrick Heijmans met als doel met zijn kennis en ervaring andere te helpen die ook graag naar buiten gaan. Het begon met Geocaching maar is als snel uitgebreid met onder andere bushcraft, kamperen en campers. Daarnaast worden er diepgaande product recensies geschreven om de lezer een duidelijk beeld te geven van de producten voordat zij deze kopen.

Tegenwoordig is OutdoorOnly een van de toonaangevende online bronnen voor geocaching, bushcraft, wandelen en kamperen. Met honderden artikelen en video’s heeft OutdoorOnly voor iedereen wat te bieden, van beginnende kampeerders tot ervaren wandelaars.

Onze outdoor experts

Ontmoet de experts van OutdoorOnly, allemaal experts in hun eigen vakgebied. Samen hebben ze jaren ervaring op outdoorgebied.

Onze verantwoordelijkheid

Outdoor is een website die bushcrafters, geocachers, wandelaars en kampeerders aanmoedigt om de natuur op haar mooist te ervaren. Wij geloven dat iedereen een verantwoordelijkheid heeft om de natuur te beschermen en dragen ons steentje bij door artikelen aan te bieden over reizen met een lage impact, Leave No Trace-methodes en natuurbehoud

Wij doneren ook regelmatig aan wandelorganisaties en groepen zoals Leave No Trace. Wij hebben veel respect voor Moeder Natuur en de mensen die onze natuur beschermen. Wij geloven dat we allemaal rentmeesters van de natuur moeten zijn om onze wildernis te beschermen voor toekomstige generaties.

Hier zijn enkele manieren waarop je kunt helpen:

Maak verbinding met ons

We hopen dat je onze bronnen nuttig, direct en inspirerend vindt. Hoewel we zeer ervaren outdoor experts zijn, beschouwen we onszelf ook als levenslange leerlingen. Dus als je feedback hebt over hoe we onze bronnen kunnen verbeteren, weet dan dat je suggesties met open armen worden ontvangen.

De beste manier om op de hoogte te blijven, is door je hieronder in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op sociale media zodat je nooit een reisgids, productreview of instructievideo mist.