Paklijst kamperen

De caravan is ingepakt, de auto zit vol; tijd om naar de camping te gaan! Eenmaal aangekomen op de camping merk je dat je toch nog iets vergeten bent. De gasbrander, een paraplu, de leesbril of bijvoorbeeld je zwembroek. Een vervelend begin van de vakantie! Met een paklijst voor kamperen voorkom je een dergelijke situatie. Op deze pagina vind je de volledige paklijst voor kamperen, onderverdeeld over verschillende categorieën.

Is een paklijst kamperen nodig?

Een paklijst kamperen helpt je te voorkomen dat je op je vakantiebestemming kleding, verzorgingsproducten of bijvoorbeeld keukengerei moet kopen! Onnodige kosten, want na je vakantie gebruik je dergelijke producten nooit weer. Naast het feit dat het vergeten van een zwembroek of thermokleding tijdens het kamperen in de winter vervelend is kan het vergeten van je paspoort of bijvoorbeeld medicijnen veel grotere gevolgen hebben! Door met een paklijst voor jouw als kampeerder te werken voorkom je dit.

Niet te missen spullen op vakantie

Je paspoort en medicijnen zijn slechts twee voorbeelden van spullen die je absoluut niet mag vergeten bij het vertrek van huis. Naast het paspoort is het belangrijk om een ziekenfondskaart bij je te hebben, evenals een medisch paspoort bij het gebruik van medicijnen. Met een medisch paspoort ziet een arts in het buitenland direct waarmee deze rekening dient te houden bij het uitschrijven van een recept.

Paklijst kamperen

Tip: neem ook de papieren van je verzekering mee naar je vakantiebestemming! Handig, wanneer je bijvoorbeeld valt of gestoken wordt door een insect.

Onmisbare spullen in de auto

Ook in de auto heb je verschillende spullen nodig. Denk aan de groene kaart van je verzekeraar, je rijbewijs en schadeformulieren. De groene kaart hoef je in Nederland niet in de auto te hebben liggen, maar is in het buitenland wel verplicht. Ook ben je in sommige landen verplicht om veiligheidshesjes en een kleine brandblusser mee te nemen. Kijk eens op de website van de ANWB, waar je per land vindt welke spullen er in de auto moeten liggen! Een goede aanvulling op deze paklijst kamperen.

Complete kampeer paklijst voor een onbezorgde vakantie

Download onderstaande kampeer paklijst bevat alle elementen die jij nodig hebt om onbezorgd aan je vakantie te kunnen beginnen. We hebben de verschillende spullen verdeeld over een aantal categorieën. Zo zie je precies welke spullen voor jouw vakantie relevant zijn! Dit kan verschillen bij bijvoorbeeld een kampeervakantie met een tent of met een caravan.

Zoals reeds beschreven, kan het verstandig zijn om op de website van de ANWB of Nederlandse overheid te controleren welke spullen er in je auto moeten liggen. Het voorkomt hoge boetes in het buitenland! Kijk hierbij niet alleen naar het land van bestemming, maar ook naar de landen die je onderweg passeert.

Zaken om niet te vergeten voor vertrek

Naast de spullen die je niet mag vergeten bij je vertrek van huis, is het belangrijk om voor vertrek een aantal zaken te regelen. Zo is het verstandig om de kraan van de wasmachine en vaatwasser te sluiten. Ook de koelkast en de vriezer kun je het beste uitschakelen. Doe dit alleen, wanneer beide apparaten leeg zijn.

Zorg dat de gaskraan van het gasfornuis dichtgedraaid wordt en dat alle elektronische apparaten uitgeschakeld zijn. Nog beter is het om ze uit het stopcontact te trekken. Het verkleint de kans op een brand in huis en voorkomt een onnodig hoog energieverbruik. Ook wanneer een apparaat is uitgeschakeld, kan deze stroom verbruiken.

Andere punten om op te letten: 

  • Zet de thermostaat voor vertrek op een lage temperatuur; 
  • Kijk of alle planten water hebben gehad; 
  • Zorg dat de woning goed is afgesloten; 
  • Leeg alle prullenbakken; 
  • Geef je vakantieadres door aan familie; 
  • Schakel een lamp met tijdschakelaar in. 

Download de paklijst voor kampeerders

Om het je makkelijker te maken, bieden we hieronder de mogelijkheid om de volledige paklijst voor kamperen te downloaden. Wel zo handig, want zo kun je direct afstrepen wat je in de auto, caravan of vouwwagen hebt ingeladen. Download de kampeer paklijst, print deze uit en start met het inpakken! Het voorkomt dat je over punten uit de bovenstaande tabellen heen leest.

Heb je zelf nog punten die ontbreken op deze kampeer paklijst? Laat het ons weten, zodat we deze aan de paklijst kamperen toe kunnen voegen. Een volgende bezoeker heeft er baat bij, wanneer je tips deelt! Daarbij staat het de volgende keer dat je gebruik maakt van deze lijst tussen de spullen die je niet mag vergeten. Zo laat je het zelf ook niet nog eens thuis liggen.

Samenvatting

Het is duidelijk: er moet zoveel worden meegenomen op vakantie, dat je vrijwel altijd iets vergeet. Wat vergat jij tijdens de vorige kampeervakantie mee te nemen? Door de paklijst kamperen te downloaden op deze website, voorkom je dat je bij de volgende vakantie nog iets vergeet mee te nemen. Het maakt dat je direct van je vakantie kunt genieten, zonder in te hoeven zitten over de tandpasta, campingstoel, zwembroek of paracetamol die je op je vakantiebestemming moet kopen!

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *