Voor wie activiteiten in de buitenlucht niet spannend genoeg kunnen zijn, is een parachutesprong vanaf vliegveld Texel, Midden-Zeeland of bijvoorbeeld Ameland iets om op de agenda te zetten! Parachutespringen zorgt niet alleen voor een flinke boost van je adrenalineniveau, ook geniet je tijdens de vrije val van een adembenemend uitzicht over de omgeving. In het bijzonder wanneer je vanaf de reeds beschreven vliegvelden vertrekt. Aan je ene hand heb je Nederland, aan de andere het weidse van de Noord- en Waddenzee. Vanuit welke locatie zou jij een parachutesprong willen maken? 

Tandemsprong maken met een tandemmaster 

Parachutespringen doe je niet alleen! Na een korte introductie vertrek je samen met je tandemmaster naar het vliegtuig, welke je tot een hoogte van drie of vier kilometer brengt. Vervolgens wordt de deur geopend en kan je avontuur echt beginnen! Een tandemsprong maak je altijd met een goed getrainde en zeer ervaren tandemmaster. Je veiligheid staat hierbij voorop. Daarbij wordt er vanzelfsprekend enkel een parachutesprong gemaakt wanneer het weer dit toelaat. Kies er om deze reden voor om je sprong in de lente of zomer te plannen. Zo is de kans het grootst, dat deze door kan gaan! Daarbij is je uitzicht het mooiste, wanneer het weer goed is. 

Wist je dat je tijdens een parachutesprong snelheden van circa 200 kilometer per uur haalt? Na een vrije val van circa 40 seconden zal de tandemmaster de parachute open trekken, waarna je alle tijd hebt om van het uitzicht te genieten. Het is iets wat je voor altijd bij zal blijven en wat nauwelijks op beeld te vatten is. Je moet het een keer hebben meegemaakt!

Springen vanaf verschillende hoogtes 

Wanneer je voor een parachutesprong kiest bij Parachutespringen.nl, heb je de keuze uit een sprong vanaf vliegveld Texel, vliegveld Ameland en vliegveld Midden-Zeeland. Bij ieder van deze locaties ben je verzekerd van een fraai uitzicht over de omgeving. Er zit een verschil in de maximale hoogte waar vandaan je kunt springen bij deze vliegvelden. In het geval van een sprong vanaf vliegveld Texel kun je stijgen tot 4 kilometer, wat gelijkstaat aan 13.000 ft. Kies je voor een parachutesprong vanaf vliegveld Ameland of vliegveld Midden-Zeeland, dan is de hoogte waarvandaan je springt standaard 3 kilometer (9.000 ft). 

Tip: je kunt je parachutesprong op beeld vast laten leggen! Zo kun je op een later moment altijd nog eens terugkijken hoe vet deze activiteit was.  

Voorwaarden van een parachutesprong 

Het inplannen van een parachutesprong is mogelijk in de periode van begin april tot eind oktober. Eerder las je al dat dit ook de meest gunstige periode is om een sprong te maken, aangezien de kans op mooi weer het grootst is in de lente en zomer! Tijdens de tandemsprong hoef je zelf niets te doen. De instructeur beschikt over de kennis en ervaring om de sprong op een veilige en verantwoorde wijze uit te voeren. Daarbij wordt er altijd gevlogen met goed onderhouden en uitgebreid gecontroleerde vliegtuigen. Zo kan een aanbieder als Parachutespringen.nl garanderen dat de sprong veilig verloopt. 

Niet alleen voor jezelf is een parachutesprong plannen leuk. Je kunt de sprong ook aan iemand cadeau doen. Wellicht heb je een vriend of familielid die dit altijd al eens heeft willen doen. Een origineel verjaardagscadeau zal je niet snel vinden!