Polarsteps, zo deel je jouw vakantie met vrienden en familie

Je kent het waarschijnlijk wel, net een paar dagen van huis en het thuisfront wil al een aantal foto’s zien. Na een week volgen ook je vrienden die een uitgebreid verslag willen van de eerste paar activiteiten die je ondernomen hebt. De verplichting om verhalen en foto’s te moeten delen met vriendengroepen en individuen voelt niet prettig tijdens je vakantie. Gelukkig heeft men hier tegenwoordig een oplossing voor: Polarsteps. Ken jij deze app voor je mobiele telefoon en tablet al? Op deze pagina vertel ik je meer over de voordelen van het gebruik van Polarsteps tijdens je vakantie.

Wat is de Polarsteps app?

De Polarsteps app en website vormen een goed alternatief voor de blogs die men vaak opzet via bijvoorbeeld WordPress. Niet iedereen heeft de kennis en zin om tijd te investeren in het opzetten van zo’n blog. Voor hen is Polarsteps de ideale oplossing. Via de app is het heel eenvoudig om foto’s en verhalen te delen met het thuisfront. Allemaal op één plek, waardoor je mensen niet afzonderlijk van elkaar foto’s en video’s hoeft te sturen. Het leuke aan de Polarsteps app is het feit, dat je per locatie foto’s en video’s kunt delen. Zo zien mensen precies welke route je hebt afgelegd.

Aan de slag met Polarsteps

Je kunt de Polarsteps app gratis downloaden voor een apparaat met Android of Apple. Het gebruik van de app is heel intuïtief en technische kennis heb je absoluut niet nodig. Ook het gebruik van wifi is niet noodzakelijk, daar de app slechts je gps moet kunnen gebruiken om je locatie vast te stellen. Het vaststellen van de locatie is noodzakelijk om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken, om verhalen toe te voegen aan je reis.

De verhalen en foto’s worden direct op de juiste plek aan de wereldkaart toegevoegd. Het gebruik van de gps is daarbij noodzakelijk om de app vast te laten stellen welke plekken je bezocht hebt en hoeveel kilometer je gereisd hebt. Zelfs je reistijd wordt bijgehouden.

Je reis vastleggen met Polarsteps

Het vastleggen van je reis met Polarsteps is kinderlijk eenvoudig. Je voegt een bestemming toe aan je route, deelt een verhaal bij deze bestemming en voegt waar gewenst een aantal foto’s aan toe. Het verhaal wordt vervolgens direct gepubliceerd en is nu leesbaar voor mensen van het thuisfront. Zodra aan een nieuw reisverhaal begonnen bent, kun je de link hiervan delen met anderen. Iedereen die de link volgt krijgt vervolgens een melding op het moment dat je een nieuwe locatie hebt toegevoegd.

Een leuke extra aan de Polarsteps app is het feit dat je precies kunt zien waar je al geweest bent, welke landen vlaggen je verzameld hebt, enzovoorts. De app biedt je dus veel meer dan slechts de mogelijkheid om een reisverhaal te delen.

polarsteps map

Aanmaken van een account bij Polarsteps

Het aanmaken van een account op Polarsteps is gratis en heel eenvoudig. Dit doe je het beste via de app zelf. Je kunt de app onbeperkt gebruiken. Om je familie en vrienden foto’s te kunnen laten zien en je verhalen te kunnen laten lezen hoeven ze geen eigen account aan te maken. Wel zo makkelijk.

Later terugkijken op je reis

Wil je na een paar jaar nog eens terugkijken wat je op een bepaalde bestemming gedaan hebt? Klik op een plek op de kaart, om te zien welke activiteiten je ondernomen hebt, wie je hier hebt ontmoet en welke tips je jezelf hebt gegeven voor een volgende reis. Ideaal, wanneer je na afloop samen met anderen bespreekt wat je gedaan hebt. Gaat iemand anders deze plek binnenkort ook bezoeken? In dat geval is de kans bijzonder groot, dat deze vriend of vriendin wel wat tips kan gebruiken. Met de Polarsteps app zoek je snel op wat je zelf op een bepaalde bestemming gedaan hebt tijdens je reis. Een online reisboek.

polarsteps transport planner lifestyle

Reistips lezen van anderen

Het gebruik van Polarsteps helpt je niet alleen je eigen reisverhalen en foto’s te delen met het thuisfront. Je hebt ook de mogelijkheid om de reisverhalen van andere gebruikers te lezen. Op deze manier kom je tot nieuwe ideeën voor je eigen reis, tot leuke activiteiten die je op een bestemming kunt ondernemen, enzovoorts. Vergelijk het met de ervaringen die je leest op een website als Zoover of Tripadvisor. Door de reisverhalen van anderen te lezen kom je vaak op unieke plekken terecht. Plekken die je in de reisgids wellicht nog niet hebt zien staan.

Maak een Travel Book

Om je mooiste herinneringen niet snel te vergeten, kan het leuk zijn om van de reis een Travel Book te laten maken. Het fijne aan het Travel Book is dat deze automatisch voor je gegenereerd wordt. Niet alleen worden foto’s en teksten in het boek opgenomen, ook vind je er diverse statistieken over je reis in. Denk aan de afgelegde afstand, de tijd die het je gekost heeft om een route af te leggen, enzovoorts. Zie het als een papieren versie van het online reisboek wat je zelf gecreëerd hebt met de app.

Het boek bevat iets meer dan twintig pagina’s en kost 30 euro zonder aanbieding. Er worden echter regelmatig kortingscodes aangeboden, waardoor je goedkoper uit zal zijn.

polarsteps travelbook

ps. wil je ons volgen? Dan kun je ons toevoegen en volgen via de volgende URL: https://www.polarsteps.com/outdooronly

De meest gestelde vragen over polarsteps

Onderstaand vind je het antwoord op vragen die het meest gesteld worden over de Polarsteps app. Heb je zelf een vraag? Laat deze achter in de reacties onder dit artikel.

Hoe volg je iemand op Polarsteps?

Je volgt iemand op Polarsteps door een account aan te maken op de website en vervolgens een profiel te bezoeken. Op het profiel vind je de mogelijkheid om deze persoon te volgen tijdens diens reis.

Hoe werkt Polarsteps?

Polarsteps is een app en website, die je helpt een reisverhaal te genereren en delen. Voeg foto’s en verhalen toe aan plekken die je bezoekt, houd statistieken bij over je reis en deel je ervaringen met het thuisfront.

Polarsteps inloggen: hoe werkt dit?

Je kunt inloggen op je account bij Polarsteps via de website of de app hiervan. Heb je nog geen account bij Polarsteps? Maak deze dan eerst aan via de website of app.

Bestaat er een Polarsteps handleiding?

Op de website van Polarsteps vind je meer informatie over de werking van de app. De app werkt heel intuïtief. Je hoeft geen kennis te hebben over het bijhouden van een blog om de app te kunnen gebruiken.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

40 reacties op "Polarsteps, zo deel je jouw vakantie met vrienden en familie"

 1. Marion Marion schreef:

  Hoi,
  Wat betekent op Polarsteps wanneer iemand:

  volgend
  aangevraagd
  volg

  bij de personen die je volgend

  1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

   Waarschijnlijk betekent dat iemand je graag wil volgen en jij deze goed moet keuren.

 2. Theo Sleddens Theo Sleddens schreef:

  Is de gebruiksaanwijzing (help) ook in het Nederlands?
  En zo ja waar kan ik dat instellen?
  Mijn Engels is beperkt.

  Mvg,
  Theo.

  1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

   Helaas, zover ik weet niet. Je zou via de browser instellingen eventueel de pagina kunnen vertalen.

   1. Henny Westerink-Zwart Henny Westerink-Zwart schreef:

    Ik heb Polarsteps al meerdere reizen gebruikt. Dagelijks omlijst ik mijn step met foto’s. Het viel mij elke keer op dat de app dan aangeeft dat de synchronisatie mislukt is. Toch kon ik wel elke dag de foto’s toevoegen. Nu blijkt dat ik de reizen van een paar jaar geleden niet meer kan openen. Zelfs de beginfoto van een reis is grijs. Heb ik al het werk voor niets gedaan? Hoe kan/moet ik synchroniseren en wat wordt hiermee bedoeld?

    1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

     Ik zou dit even via de website: https://support.polarsteps.com/ navragen.

  2. Yvonne Yvonne schreef:

   Misschien via senior web.

 3. Johannes Johannes schreef:

  Als ik de reis ga beginnen, hoe geef ik dat aan in de app

  1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

   Ik denk dat dit artikel je wel verder kan helpen:
   https://support.polarsteps.com/article/69-how-do-i-create-my-first-trip

  2. Machteld Machteld schreef:

   Hoe verwijder ik reacties van anderen.

   1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

    Om een ongewenst bericht te verwijderen, ga je naar het commentaar en houd je het een paar seconden ingedrukt totdat de opties “bericht verwijderen” of “gebruiker rapporteren” verschijnen. Selecteer nu “bericht verwijderen” en voilà!

    Ook als je deze persoon niet kent en niet wilt dat hij je account volgt, kun je de volger met deze stappen uit je lijst verwijderen:
    Ga in de app naar volgers > klik op de drie puntjes naast de gebruikersnaam in je lijst ‘Volgers’ > selecteer ‘volger verwijderen’.

 4. Tonneke Tonneke schreef:

  Patrick, ik krijg op mijn account ook de reacties te zien op andere accounts, kan ik dit uitzetten c.q. blokkeren?

  1. patrick-heijmans Patrick schreef:

   Hallo Tonneke, Hiervoor zal je toch even contact moeten opnemen met Polarsteps via: support@polarsteps.com

 5. Mirjam Mirjam schreef:

  Hallo, ik heb polarsteps al een paar jaar. Ik heb de app op mijn mobiel en iPad. Nu krijg ik hele verschillende berichten. Mijn eigen verhaal. Synchroniseert niet met mijn iPad, ik kan wel een reis aan maken maar foto’s worden niet geplaatst. echter krijg ik daar wel de reacties van volgers te zien. Ook het verhaal en foto’s van anderen die ik volg kan ik wel zien.
  Ik zou graag de foto’s en verhaal kunnen maken op mijn mobiel en later willen lezen en laten zien op mijn iPad. Zou dat kunnen ?

 6. PATRICK van der HEIJDEN PATRICK van der HEIJDEN schreef:

  Il ben vanaf het begin van Polarsteps gebruik gaan maken van deze geweldige app.
  Wat me nu opvalt is dT van eerdere reizen mijn foto’s niet meer zichtbaar zijn. Klopt dat? Zou wel erg jammer zijn…

  1. patrick-heijmans Patrick schreef:

   Dat zou niet mogen in ieder geval. Tenzij je ze op niet zichtbaar hebt gezet. Anders even met support van Polarsteps contact opnemen.

   1. Ria Wassens Ria Wassens schreef:

    Hoe kun je contact opnemen met Polarsteps support. Heb een ander probleem waar ik niet uit kom.

    1. patrick-heijmans Patrick schreef:

     Dat kan via de website: https://support.polarsteps.com/
     Of via de mail op: support@polarsteps.com

 7. ANNERIET kLEIN ANNERIET kLEIN schreef:

  Ik heb een nieuwe telefoon en wil daarop inloggen bij Polarsteps. Ik ben alleen mijn wachtwoord vergeten. Helaas is het e-mailadres wat in Polarsteps geregistreerd staat niet meer in gebruik en ook niet meer te benaderen. Is het mogelijk om evengoed opnieuw in te loggen?

  1. patrick-heijmans Patrick schreef:

   Ik ben bang dat dat niet zomaar lukt. Hiervoor zal je toch even contact moeten opnemen met Polarsteps via: support@polarsteps.com

   1. Marco Marco schreef:

    Is bij ons ook het geval, is hier geen handleiding voor beschikbaar. Mail naar support wordt vooralsnog niet beantwoord….

 8. Chrit Chrit schreef:

  Hoe kan het dat anderen soms geen foto‘s zien terwijl wij ze zelf wel zien in de app?

  1. patrick-heijmans Patrick schreef:

   Het kan zijn dat nog niet alles gesynchroniseerd is. Probeer nog een keer te synchroniseren.

   1. Yvonne Yvonne schreef:

    Mijn dochter zit nu in Thailand en heeft een account aangemaakt met een foto en een verhaaltje. Nu hebben wij ook een account aangemaakt om haar te volgen. Alleen kunnen wij haar verhaal niet lezen. Wij zien alleen haar foto. Moet zij iets open zetten of moeten wij iets doen?

    1. patrick-heijmans Patrick schreef:

     Je kunt op individuele basis beslissen of een reis alleen door jou, je volgers of door iedereen kan worden gezien. Ik zou even naar de instellingen laten kijken bij Polarsteps.

 9. Nico Lemens Nico Lemens schreef:

  Ik heb een nieuwe telefoon gekregen. Kan wel via Smart Switch de app Polarsteps overzetten maar niet 2 gemaakte reizen.
  Hoe kan ik dit oplossen??

  BVD

  1. patrick-heijmans Patrick schreef:

   Heb je op het andere toestel uitgelogd? Het kan zijn dat je ook even opnieuw moet synchroniseren.

   Meer info: https://support.polarsteps.com/article/94-is-there-a-way-to-create-and-edit-a-trip-together

 10. Frankyboy Frankyboy schreef:

  Als je wifi aanligt en in de instellingen je de hoogste nauwkeurigheid aanvinkt, wordt je reisweg veel duidelijker gevolgd. Soms heb je wel stukken die gewoon door een rechte lijn worden verbonden. Meer detail zou nog beter zijn. Maar wel meer batterijverbruik van je toestel.

  1. L L schreef:

   Zou je ook de reacties van andere uit kunnen zetten? Ik kan het niet vinden in de app
   Ik vind het leuk dat mensen mij kunnen volgen maar heb eigenlijk geen behoefte aan al die opmerkingen… Dan kunnen ze beter persoonlijk bellen of berichten

   1. patrick-heijmans Patrick schreef:

    Op dit moment is het niet mogelijk om de reacties uit te zetten. Je zou contact met Polarsteps Support kunnen opnemen, je vraag wordt dan op de lijst erbij gezet. Hoe meer mensen dit doen hoe hoger op de lijst dit komt te staan om te maken.

  2. Ruud Ruud schreef:

   Ik heb aan mijn instellingen niets veranderd, maar mijn trip van vandaag is inderdaad een rechte lijn. Is hier iets aan te doen?

 11. jan en christa jan en christa schreef:

  Ben benieuwd hopen als we klaar zijn met werken ook mooie reizen te gaan maken .

  1. plony Nicolaas plony Nicolaas schreef:

   Goedenavond,
   Mijn man heeft polarsteps op zijn telefoon, ik wil ook zelf graag de reizen op mijn telefoon werkt dat dan wel???
   Hebben we dan ook 2 accounts nodig???

   1. patrick-heijmans Patrick schreef:

    Polarsteps werkt maar op 1 telefoon tegelijk.
    Als je Polarsteps op meerdere apparaten gebruikt, veroorzaakt dit synchronisatieproblemen.

  2. Shirley van Dishoeck-Sinfield Shirley van Dishoeck-Sinfield schreef:

   Ik gebruik PS met veel plezier. Heb echter een vraag:
   Moet ik mijn volgers voor iedere nieuwe reis een link sturen?

   1. patrick-heijmans Patrick schreef:

    Hallo Shirley, als je de link gedeeld hebt dan is dat voldoende. Ze kunnen je dan (ook zonder account) volgen.

    1. Christina Christina schreef:

     Ik krijg het niet voor mekaar iemand die mij een link gestuurd heeft te volgen. Is deze app geschikt voor iphone? Ipad?

 12. Patty ummels Patty ummels schreef:

  Heel duidelijk, zonder teveel woorden.

  1. Marjolein Marjolein schreef:

   Kun je op Polarsteps zien wie je berichten lezen, als mensen je niet liken of reageren?

   1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

    Zover ik weet kun je alleen instellen of je de route openbaar, alleen voor volgers of privé is. Ik denk niet dat je kan zien wie er een like of dislike heeft gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *