Bij het kopen van een backpack zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld van belang hoe groot de backpack is en hoeveel deze weegt. Het is dus raadzaam na te denken of je echt de grootste versie nodig bent, als het ook met een kleinere backpack prima gaat en je daarmee al weer wat minder kilo’s op je rug hebt. Bekijk ook of de rugzak genoeg openingen en vakken heeft en of deze fijn te dragen is en je rug goed ondersteund. Om te zorgen dat je genoeg frisse lucht over je rug krijgt, zou je nog naar ventilatie op de rug kunnen kijken. Hoe dan ook, voor je een tas gaat kopen, moet je goed weten wat je wilt en zoekt.

Batura Phantom van Nomad: 1 van de meest verkocht backpacks

1 van de beste merken als het op backpacks aankomt, is toch wel Nomad. De Batura Phantom van 55 of 70 liter is 1 van de meest verkochte rugzakken voor €110,- en dit is vooral omdat de backpack ontzettend comfortabel is. Alles aan de tas kun je afstellen naar jouw lengte en kracht en zo je rug zo min mogelijk belasten. De backpack is ook gemaakt van een lichtgewicht materiaal en dankzij de 2 verschillende vakken kun je zowel vanaf de bovenkant en de voorkant inpakken en bereiken. Hierdoor kun je de tas ook nog omdraaien en gebruiken als weekendtas
Nomad Batura Phantom 55l
 • Met regenzak
 • Gescheiden onder vak
 • Eenvoudig te openen
 • Zit heel comfortabel

De scherp geprijsde North Face Chimera is een handige backpack

Een merk wat ook echt bij de beste backpacks behoort, is North Face. Dit merk heeft verschillende backpacks voor zowel mannen als vrouwen. De Chimera is hier een voorbeeld van. Deze is met 18 liter in vergelijking misschien niet de grootste backpack, maar hier kun je voor €99,- wel veel in kwijt. Je hebt 2 rekbare zijvakken aan de tas waar je makkelijk je drinkflessen in kunt bewaren en hier eenvoudig bij kunt. Deze lichtgewicht backpack heeft daarnaast ook een speciaal systeem om de rugzak strak op je rug te trekken en te voorkomen dat deze tijdens het lopen stuitert. De ritsen zijn daarnaast zo geplaatst dat je zelfs tijdens het wandelen in het hoofdvak kunt zonder de tas af te doen.
The North Face Chimera 18l Asphalt
 • Speciaal DynoCinchSystem
 • 2 rekbare zijvakken
 • Rugpand heeft ventilatiekanalen
 • Comfortabel

Een backpack voor lange reizen? De Deuter Quantum backpack is de juiste keuze

Voor een backpack waar veel in kan dan is de Deuter Quantum backpack de juiste rugzak voor jou. Deze backpack is vooral geschikt voor langere reizen. De rugzak is in zowel 70 en 80 liter te verkrijgen en zijn te koop vanaf €200,-. Het is ook wel handig als je vieze schoenen hebt dat je deze apart op kunt bergen van de rest van je spullen in het handige schoenenvak. Tevens heeft de backpack een ingebouwde transport en regenhoes om je spullen extra goed droog en beschermd te houden. De ruglengte is aan te passen zodat je de tas helemaal af kunt stellen naar jouw lichaam en zo zonder problemen een lange reis kunt maken
Deuter Quantum Backpack
 • Ingebouwde transport en regenhoes
 • Blauwe reflecterende vlakken
 • De backpack heeft een bodemvak
 • Veel extra vakken

Osprey Farpoint Trek: Een prima backpack voor een scherpe prijs

Een merk van backpacks wat in opkomst is, is Osprey. De backpacks van dit merk zijn van goede kwaliteit en gemaakt om lang mee te gaan. De Farpoint Trek is 1 van de favorieten en is te koop met een capaciteit van 40, 55, 70 en 80 liter vanaf €132,30. De schouderbanden van de backpack zijn verstelbaar en daarnaast heb je ook ventilatiekanalen in de rug. De AirCover regenhoes helpt je je spullen droog te houden bij slecht weer. Het enige nadeel aan de backpack is dat er geen apart schoenenvak is, maar voor de rest is dit een prima tas voor een scherpe prijs.
Osprey Farpoint Trek 75l Black
 • Ingebouwde transport en regenhoes
 • Blauwe reflecterende vlakken
 • De backpack heeft een bodemvak
 • Veel extra vakken

De Lowe Alpine Diran: Een backpack voor de echte reiziger

Voor een backpack voor de echte reizigers is de Lowe Alpine Diran een erg goede keuze. Deze backpack is te verkrijgen met een capaciteit van 65 liter en heeft een vanaf prijs van €179,95. Het rugsysteem is zeer eenvoudig te verstellen om zo de tas helemaal aan je eigen lichaam aan te kunnen passen en zo comfortabel te reizen. Daarnaast kun je de standaard capaciteit ook nog uitbreiden met 10 liter extra door de klep van de tas te verhogen. Wat vooral erg handig aan de tas is, dat je in het hoofdvak via de boven, voor en onderkant kunt bereiken. Doordat er een goede vakindeling is, houd je met de Lowe Alpine Diran toch goed overzicht en alles netjes geordend.
Lowe Alpine Diran Backpack
 • Hoog draagcomfort
 • Goed af te stellen
 • Gemaakt van 420 Dobby materiaal
 • Gaasvoering over het rugsysteem

Conclusie

Zo zie je dat voor iedere gelegenheid er wel een geschikte backpack is. Ik heb de 5 beste backpacks voor je uitgezocht. Maar ik ben ook benieuwd naar welke backpack jij gebruikt en waarvoor. Laat het hieronder in de reacties weten.