Deze krachtige Xiaomi powerbank 20000Mah is de uitstekende keuze voor wie veel onderweg is en het meeste uit zijn mobiele apparatuur wilt halen. Met een laadcapaciteit van 20000mAh kan je smartphones, tablets, en zelfs een MacBook, meerdere malen opladen. Het ondersteunt de nieuwste technologieën, en is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Het elegante design, zonder al te veel poes pas, maakt de Xiaomi 20000mAh Powerbank ook nog eens gebruiksvriendelijk en lekker handzaam.

Tijdens het schrijven van deze review heb ik deze powerbank ongeveer 3 maanden in mijn bezit en gebruik deze nu hoofdzakelijk voor mijn GPS bij het geocachen. Hieronder mijn bevindingen.

Specificaties

Update: Er is inmiddels ook een 3e generatie van deze powerbank uit!

Wat deze powerbank allemaal kan

Het aspect dat eruit springt is de enorme oplaadcapaciteit. Als je bedenkt dat je 2700mAh nodig hebt om een gemiddelde smartphone op te laden, dan zie je wel hoe krachtig deze powerbank is. Een miliampère-uur (mAh) is de internationale eenheid die aanduidt hoeveel stroom een batterij per uur kan geven. Het is handig om bij jouw eigen smartphone of tablet even na te gaan hoeveel mAh die nodig heeft, zodat je zelf kan nagaan of deze powerbank geschikt is voor jou.

Een iPhone 6S heeft bijvoorbeeld 2850mAh nodig, en kan je dus 7 keer opladen. Een Samsung Galaxy 7 gebruikt een stuk meer stroom en kan je 4 keer opladen en een iPad Mini 3 maal. En dankzij de ondersteuning van de USB Type-C technologie, kan je zelfs een MacBook 1,2 keer opladen.

Met zoveel power, is het wel begrijpelijk dat het even duurt om de powerbank zelf op te laden. Het kost 7 uur om volledig op te laden. Echter, als je het vergelijkt met de kleinere modellen van 10000 mAh die 6 uur nodig hebben, valt het eigenlijk wel mee. En, het is maar een nachtje slapen toch?

De nieuwste technologieën

Het is ook mogelijk om het oplaadproces te versnellen; zowel het opladen van de powerbank zelf, als het opladen van jouw apparatuur. De powerbank is uitgerust met de Quick Charge 3.0 technologie, die de laadtijd tot de helf kan reduceren. Houdt daarbij wel rekening dat dit alleen van toepassing is mits jouw smartphone of tablet die technologie ook ondersteunt. Voor het sneller opladen van de powerbank zelf heb je een oplader nodig die Quick Charge ondersteunt. Deze wordt niet standaard meegeleverd.

Een ander aspect dat er uitspringt, in vergelijk met andere fabrikanten, is dat de Xiaomi powerbank de nieuwste USB type-C technologie ondersteunt. Deze oplaadpoort, bekend van de Apple producten, is hard op weg de nieuwe universele standaard in de markt te worden. Naast de MacBook zijn er steeds meer laptops en tablets die deze technologie gebruiken. Je bent er dus van verzekerd dat je deze de powerbank nog jaren kan gebruiken.

De Xiaomi 20000mAh Fast Charging Powerbank – V2 is voorzien van twee USB-A uitangen met een gezamelijke capaciteit van 5.1V/ 3.6A. Het is bij Xiaomi niet het geval dat er is een uitgang krachtiger is dan de andere, zoals je veel in andere modelen ziet. De oplaadcapaciteit wordt automatisch aangepast aan elk specifiek apparaat dat aangesloten wordt, en daarmee garandeert het de meest eficiente oplaadtijd voor twee apparaten tegelijkertijd.

Uiterlijk is ook niet geheel onbelangrijk

Xiaomi heeft gekozen voor een elegant en wit uiterlijk met zachte rondingen. Hij ligt lekker in de hand, niet te klein en niet te groot. De powerbank meet 141 x 73 x 21,8 mm, wat vergelijkbaar is met het formaat van een iPhone X, maar dan een stukje forser. De huls is gemaakt van milieuvriendelijk ASB plastic met een lichte textuur van kleine bollletjes. Dit geeft niet alleen een mooie matte finish, maar ook een goeie grip en voorkomt wegglijden.

Het blijkt een bewuste keuze te zijn geweest om voor een plastic case te kiezen, in plaats van geanodiseerd aluminium zoals bij de andere Xiaomi powerbanken. Voornaamste reden is het lichtere gewicht. Met ietsje meer dan 350 gram is deze powerbank lichter dan zijn kleinere broertje van 16000mAh. Een tweede voordeel is de verbeterde hittebestendigheid, maar liefst tot 90 graden. Zodoende is deze behulsing niet alleen veiliger, maar ook lekkerder in het gebruik.

Verder is het design heel minimalistisch en lekker overzichtelijk. Drie poorten aan de onderkant: twee uitgangen van het type USB-A, en een kleinere micro-USB ingang om de oplaadkabel van de powerbank aan te sluiten. Aan het andere uiteinde geven vier LED lampjes aan hoe vol de powerbank nog is. Verder is er nog een aan/uit knop te vinden aan de zijkant. Eigenlijk is deze niet nodig, want hij schakelt zichzelf aan en uit.

En hoe zit het met de veiligheid?

Het is natuurlijk belangrijk dat de powerbank lang mee gaat en veilig is. Xiaomi waarborgt dit door het gebruik van onderdelen van hoge kwaliteit. De besturings chips en poorten worden gefabriceerd door Texas Instruments, een gerenommeerd Amerikaans automatiserings bedrijf. Wie herinnert zich nog de wetenschappelijke rekenmachines van de middelbare school? Daarnaast biedt de hoogwaardige lithium ion polymeer batterij, uit de stal van Panasonic/LG, vertrouwen voor een langdurig gebruik.

Op negen verschillende manieren wordt de interne chipset beschermd, waarmee een veilig gebruik wordt gegarandeerd. Je moet dan denken aan bescherming tegen overbelasting, kortsluiting en oververhitting. Dit beschermt overigens niet alleen de powerbank, maar ook jouw smartphone of tablet. Ook niet onbelangrijk.

Over de fabrikant:

Xiaomi is een relatief nieuwe speler op de eletronica markt, opgericht in 2010. Maar desondanks is het nu al de grootste fabrikant van mobiele telefoons in China, en de nummer vier in de wereld. Dat zegt dus wel wat over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten.

Xiao is klein in het Chinees, en Mi betekent rijst. Het woord klein is gekozen omdat zij zich vooral richten op jongeren. Volgens eigen zeggen is Mi niet bedoeld als rijst, maar staat het voor Mobile Internet. Ook is het een knipoog naar Mission Impossible; want dat was het natuurlijk wel om in minder dan tien jaar tot marktleider uit te groeien.

En het oordeel is:

Er zitten een hoop plusplunten aan de Xiaomi 20000mAh Fast Charging Powerbank – V2. De enorme oplaadcapaciteit, elegant design en makkelijk in gebruik. Dankzij de ondersteuning van de nieuwste technologiën is de powerbank in staat om zelfs een MacBook op te laden. Zonder problemen kan ik de GPS er de hele dag aan laten hangen. Het is wel even bekijken hoe je precies de snoer laat lopen, maar dat gaat zeker goed.
Conclusie: een echte aanrader voor wie kwaliteit zoekt.  

Ben je op zoek naar een powerbank? Bekijk dan ook eens ons artikel over de 5 beste solar powerbanks. Een powerbank die je via de zon kan opladen!